$
תעשייה ופיננסים

היא שווה 9.7 מיליארד דולר, הוא 9.4 מיליארד דולר ויחד הם הזוג העשיר בסין

ז'ונג הויג'ואן היא בעלת השליטה בחברת התרופות Hansoh שהונפקה בסוף השבוע בבורסת הונג קונג. בעלה לסאן פיאיונג הוא המייסד של הנגרוי פארמה. עדיין שווי ההון המשותף שלהם נמוך בחצי מהונו של מייסד עליבאבא ג'ק מא שמוערך ב-39 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 22:1717.06.19
בסוף השבוע הונפקה בבורסת הונג קונג חברת התרופות הסינית הנסוה (Hansoh), ובעקבות זאת צץ זוג חדש ברשימת עשירי סין. הנסוה, שנחשבת כיום ליצרנית הגדולה בסין של תרופות פסיכיאטריות, גייסה בהנפקה מיליארד דולר. 

 

 

בעלת השליטה בחברה, המורה לכימיה לשעבר ז'ונג הויג'ואן (Zhong Huijuan) חולשת על 68% ממנה. מניית החברה סגרה בעלייה של 22% ביום המסחר הראשון שלה ביום שישי. פירוש הדבר כי כי שווי האחזקה של זהונג עומד על 9.7 מיליארד דולר.

 

זהונג הויג'ואן נשואה לסאן פיאיונג, המייסד של הנגרוי פארמה (Jiangsu Hengrui Medicine Co), חברת התרופות הפרטית הגדולה ביותר במדינה. שווי האחזקה שלו בהנגרוי מוערך ב-9.4 מיליארד דולר. כלומר, האחזקות המשותפות שלהם בשתי החברות מעניקות להם שווי של 19.1 מיליארד דולר, הגבוה משל הזוג העשיר ביותר לשעבר, רובין לי, מייסד מנוע החיפוש באידו ואישו מא דונגמין, שהונם מוערך ב-8.8 מיליארד דולר.

 

 

המורה לכימיה לשעבר  ז'ונג הויג'ואן, בעלת השליטה בחברת התרופות Hansoh המורה לכימיה לשעבר ז'ונג הויג'ואן, בעלת השליטה בחברת התרופות Hansoh צילום: Hong Kong Exchange

 

 

"מעולם לא נתקלתי בבעל ואישה עם אחזקות עצמאיות ונפרדות גדולות כל כך", אמר ל"פיננשל טיימס" רופרט הוגוורף, מייסד רשימת העשירים של כתב העת "הורון". "בדרך כלל הבעל והאישה עובדים ביחד לבנות חברה גדולה. הם מהווים תקדים בסין".  

הבעל, סאן פיאויאנג. הוא שווה לבדו 9.4 מיליארד דולר הבעל, סאן פיאויאנג. הוא שווה לבדו 9.4 מיליארד דולר צילום: צ'יינה אימג'

 

בכל זאת, שווי ההון המשותף של בני הזוג נמוך בחצי מהונו של האיש העשיר ביותר בסין, מייסד עליבאבא ג'ק מא, שהונו הוערך אשתקד על ידי הורון ב-39 מיליארד דולר.

 

זהונג השתלטה על הנסוה ב-2001. בעקבות ההנפקה המוצלחת היא הפכה לאישה השלישית העשירה ביותר בסין, אחרי טייקוניות הנדל"ן יאנג הויאן ו-וו יאג'ון, ששווי ההון שלהן מוערך ב-21.4 מיליארד דולר ו-10 מיליארד דולר, בהתאמה.

 

סין היא שוק התרופות השני בגודלו בעולם אחרי ארה"ב. בשנים האחרונות הממשלה פועלת לאחד את השוק המפוצל לתרופות גנריות, מהלכים שהטיבו עם חברות כמו הנגרוי והנסוה. שתי החברות מתמקדות בתרופות שמטפלות במחלות כרוניות, כמו סין והן משקיעות חלק הולך וגדל מההכנסות שלהן בפיתוח תרופות חדשניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x