בלעדי לכלכליסט
הביקוש לאלון תבור מזרז את מכירת תחנת רמת חובב
בחברת החשמל הופתעו בשבוע שעבר מהביקוש: שבע הצעות לרכישת תחנת הכוח אלון תבור. בעקבות כך, נשלחה ביום שישי לגופים פיננסיים הצעה להתמודד במכרז לקניית תחנת רמת חובב, שתוכננה רק ב־2021
שלושה ימים בלבד לאחר קבלת ההצעות במכרז למכירת תחנת הכוח אלון תבור ביום רביעי שעבר, חברת החשמל פתחה בחשאי את ההתמודדות על מכירת תחנת הכוח רמת חובב, כך נודע ל"כלכליסט". הפרסום בדבר מכירת תחנת הכוח נשלח ביום שישי לגופים הפיננסיים שמלווים את הליך המכירה של המתמודדים הפוטנציאליים על שוק החשמל בישראל.
- התעניינות במכרז אלון תבור - שש חברות מתמודדות על רכישת תחנות כוח מחברת החשמל
- חברת החשמל עברה מהפסד לרווח של 166 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019
- דירקטוריון חברת החשמל אישר את הסכם הפשרה על הפיצויים ממצרים
במהלך השבוע החברה אמורה לפרסם את אפשרות המכירה באופן רשמי. המועד המקורי למכירת רמת חובב, על פי מתווה הרפורמה של חברת החשמל, היה אמצע שנת 2021.
הרצון להקדים את מכירת תחנת הכוח נולד לאחר ההפתעה בחברה מהביקוש לרכישת תחנת אלון תבור, שלמכרז למכירתה ניגשו שבעה גופים, לעומת שלוש־ארבע הצעות שבכירים במשק החשמל העריכו שיוגשו. לדעתם, הביקוש הגבוה מעיד שהשחקנים בשוק מעדיפים לרכוש כבר היום נכס קיים ופעיל ולא לחכות לאישורי בנייה והקמה של תחנות כוח חדשות ברחבי הארץ.לפיכך, בחברת החשמל החליטו לחתוך בחצי את לוח הזמנים של מכירת תחנת הכוח ברמת חובב, ומקווים להשלים את המכירה כבר ב־2020.
המחיר הנדרש עבור תחנת הכוח ברמת חובב טרם נקבע, אבל אם להסתמך על התמחור שהגופים בשוק ייחסו למכרז של אלון תבור — 800 מיליון שקל בספרים לעומת תמחור של כ־1.3 מיליארד שקל בפועל — אז המחיר המשוער של רמת חובב יהיה 2 מיליארד שקל ויותר.
מבחינת חברת החשמל ההאצה של מכירת תחנות הכוח שלה תייצר עובדות בשטח לרפורמה שאושרה לפני כשמונה חודשים. במסגרת הרפורמה התחייבה החברה למכור חמש תחנות כוח כדי להוריד את נתח שוק ייצור החשמל שלה מכ־68% כיום לכ־35% עד 2026.
תחנת הכוח ברמת חובב היא בעת הספק ענק. היא מפיקה כ־1,140 מגה־ואט, שהם כ־8.4% מכוח הייצור המקסימלי של חברת החשמל. בדומה לאלון תבור יש בה שטח של 44 דונם להרחבה עתידית, וגם היא תימכר ללא הצמדה לחוזה הגז היקר של חברת החשמל.