$
בארץ

כרבע מיליון צעדו בגאווה: "השמחה היא המחאה שלנו"

מאות אלפי חברי קהילת הלהט"ב ותומכיהם צעדו ברחובות תל אביב, במצעד המסורתי שהתקיים זו השנה ה-21. צועד שהגיע עם בן זוגו וההורים: "הרגשה מדהימה, תמיד רציתי שהם יצעדו איתי". מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב: "זה יום שמח, אך הוא עדיין עומד בסימן המאבק של הקהילה". צפו בתמונות ובסרטונים מהאירוע

ynet 22:0114.06.19

העיר הלבנה נצבעה היום (ו') - בפעם ה-21 - בשלל צבעי הקשת: כרבע מיליון בני אדם צעדו בתל אביב במצעד הגאווה. לצד החגיגה הססגונית, המשאיות המעוטרות והבגדים הייחודיים, השמיעו הצועדים קריאה לשוויון זכויות לבני ובנות קהילת הלהט"ב.

 

החלק הפחות מוכר ומתוקשר של המצעד התרחש עוד לפני ההזנקה: הפנינג הפתיחה שעבר בשנה שעברה מגן מאיר לשדרות בן ציון משך אליו רבבות בני אדם, שזכו לקבל טעימה מהדוכנים של הארגונים השונים שפועלים למען קהילת הלהט"ב. על הבמה המרכזית נאמו פעילים ואישי ציבור שקראו לשוויון בפני החוק.

  
 צילום: מוטי קמחי

 

14 משאיות עמוסות רקדנים ליוון את הצועדים. עם הגיעו של המצעד לטיילת הרברט סבמואל בדרך לאירוע הסיום בגן צ'ארלס קלור. מי שאולי גנבו את ההצגה היו ליין הנשים "בוי" שהציבו קרנף ורוד על המשאית שלהן כמחווה לנטע ברזילי זוכת אירוויזיון 2018, ויחד איתו את שיינה היידי ולילך עמר - הרקדניות מ"טוי" ששימחו את הצועדים.

 

צעד עם בן זוגו וההורים: "חיכיתי לזה"

 

לצד המשאיות והחגיגה הצבעונית, המצעד בסופו של דבר הוא אירוע שנוגע בנימי נפשם של רבים מהמשתתפים בו - הצועדים. שי מיכאל הגיע למצעד עם בן זוגו אבי בן שטרית, אבל לא רק: אל השניים הצטרפו גם הוריהם - תמר וג'קי - ההורים של שי, ונחמה - אמו של אבי. "זו הרגשה מדהימה. תמיד חיכיתי שהם יצעדו איתי, וזו השנה הראשונה", סיפר שי בהתרגשות.

 

אמו, תמר, הוסיפה: "זו פעם ראשונה שאנחנו במצעד והאמת שמאוד חשוב לנו להיות פה, לא בשביל שי - כי הוא יודע שאנחנו אוהבים אותו כמו שהוא - אלא כי המצעד זו הזדמנות להעלות את התודעה בקרב האוכלוסייה. אני גם רוצה להיות סבתא גאה".

 

"מגיע לכולנו להשמיע את קולנו ולבוא ולומר שאחרי הדרך הארוכה שהלכנו יש עוד הרבה מה לעשות", אמר ראש העיר תל אביב רון חולדאי. "אני מבטיח לכם שלא נרפה ולא נוותר ונמשיך להיאבק עד שנראה שוויון מלא במדינת ישראל. חג שמח". למצעד הגיע גם שר המשפטים הטרי אמיר אוחנה כשהוא מלווה בבן זוגו.  

 

 

 צילום: מוטי קמחי

 

 

 צילום: מוטי קמחי

 

 

 צילום: מוטי קמחי

 

מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, אמר כי זה "יום מאוד מרגש. אני חושב שמה שקורה כאן זו חוויה מאוד עוצמתית של מאבק, של קהילה, של קבוצה בחברה הישראלית. התפקיד של המצעד הזה הוא לייצר שינוי בחברה הישראלית ולהעביר מסר שבו אנחנו צריכים לסיים את האפליה נגד הקהילה הגאה ולייצר פה חברה יותר שווניות וסובלנית".

  

חזקי הוסיף: "המצעד עצמו הוא שמח. כל אירוע גאווה הוא שמח, אבל זו המהות של המאבק הזה. ההפגנה היא השמחה שלנו להיות מי שאנחנו, ואנחנו לא ניתן שישימו את הקהילה בתוך הארון. ספציפית השנה, אחרי המחאה הגדולה שהייתה בחודש אוגוסט, החלטנו לשים את המאבק של הקהילה הגאה בחזית. לכן המסר שמלווה את המצעד בתל אביב השנה הוא שאנחנו מחוץ לחוק, והקהילה היא עדיין הקהילה היחידה בישראל שסובלת מאפליה ויש חקיקה נגד הקהילה, הדבר הזה חייב להיפסק".

  

עם הגעת המצעד לפארק צ'ארלס קלור, שודרה ברכה מוקלטת מטעם נשיא המדינה ראובן ריבלין. "מדינת ישראל יש רק אחת וכולם חיים בה יחד. דעות הן מורכבות. חברי הקהילה מתגוררים גם בתל אביב וגם במקומות אחרים, חלקם מצביעים לשמאל, חלקם למרכז וחלק לימין. יש בהם יהודים ויש גם ערבים. הלהט"ב הם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. יש לשמור את הקהילה ולטפח אותה".

 

 

 צילום: מוטי קמחי

 

 

  צילום: מוטי קמחי

 

"אנחנו חזקים, אך הדרך לשיוויון עוד ארוכה"

 

את האירוע ליווה ההאשטאג #מחוץ לחוק לציון שנה למחאה הגדולה של קהילת הלהט"ב. מאות שוטרים, לוחמי משמר הגבול, מתנדבים וסדרנים אבטחו את מסלול המצעד שנערך ביוזמת העירייה והמרכז הגאה.

  

אביהו מיזן, מנהל המרכז הגאה של עיריית תל אביב, אמר: "השנה המצעד יהיה מסיבה ענקית אבל לצד זה אנחנו מזכירים לכולם שנשים טרנסיות סובלות מאלימות מחוץ לבית, אנשים נוסעים לחו"ל לאמץ ילדים ונתקלים בקשיים. הדרך עוד ארוכה לשיוויון".

  

איתי פנקס ארד, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הגאווה, ציין: "שנת המחאה הגדולה של הקהילה, צריכה להיות שנת מפנה. הבעיה היא שאנחנו מסתכלים לכיוון ירושלים - כמעט בייאוש. מצד אחד כנסת שאם חבריה וחברותיה היו מצביעים באופן חופשי, היינו מקבלים את השוויון שמגיע לנו כבר הבוקר. ומצד שני - סחטנות של מיעוט פרלמנטרי - הממסד החרדי-דתי, שעושה הכול כדי למנוע מאיתנו, מיעוט אחר, את זכויות האזרח הבסיסיות. ציפיות לסולידריות בין מיעוטים, כנראה מוגזמות במקרה הזה".

  

פנקס ארד הוסיף: "במצב עניינים כזה אנחנו יכולים להמשיך לחלום על תיקון החקיקה המפלה נגדנו. הכנסת הודיעה הקיץ, באופן רשמי - אל תבזבזו את הזמן שלכם אצלנו. אז אנחנו לא מבזבזים זמן - הקמנו את המרכז הגאה, הלב הפועם של הקהילה בארץ שמוביל אביהו מיזן המושלם.

  

"הקמנו רשת עמותות מקצועניות שעושות את העבודה במקום הממשלה. ייסדנו כנס לאומי - ועידת המשפיעים, כדי שהזכויות שלנו לא יירדו מסדר היום. כינסנו ראשי ערים והחתמנו 50 ראשי רשויות על הצהרת תמיכה בקהילה, זו מהפכה אמיתית שקורית בכל הארץ. החלטנו שהשנה המצעד יהיה המחאה הגדולה שלנו. אנחנו חזקים, אנחנו צודקות ואנחנו ננצח".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x