נקסטקום תושעה מרשימת הספקים של משרד הביטחון - בכפוף לשימוע
בחודש פברואר פתחה להב 443 בחקירה נגד בעלי תפקידים בחברה בחדש לעבירות מרמה - צה"ל הוא לקוח מהותי של נקסטקום, שמסרה בתגובה: "החברה תפרוס את טענותיה בשימוע בשבוע הבא"
נקסטקום משלמת את מחיר החקירה: ארבעה חודשים לאחר פתיחת חקירת להב 443 נגד החברה (ובעלי תפקידים) בחשד לעבירות מרמה, משרד הביטחון מודיע לחברה על הקפאת קשרי העבודה עם החברה.
- להב 433 פתחה בחקירה נגד חברת נקסטקום בחשד לעבירות מרמה
- לאחר החקירה ברשות ני"ע: מנכ"ל קדימהסטם פורש מתפקידו
- רשות ני"ע ערכה חיפוש במשרדי חברת נטו
החברה מדווחת היום לבורסה (ג') על הודעת משרד הביטחון לפיה לנוכח החקירה הפלילית המתנהלת נגדה, "בכוונת הוועדה המוסמכת להשעיית ספקים להשעות את החברה מרשם הספקים המוכרים של משרד הביטחון בכפוף לשימוע". נקסטקום אכן מתכוונת להציג טענות בשימוע. החברה היא לקוח מהותי של משרד הביטחון, וההסכם שלה מול המשרד צפוי להסתיים ב-30 ביוני. על החקירה האמורה הותר צו איסור פרסום.
נקסטוםנסחרת בת"א, נכון להבוקר בשווי של 79 מיליון שקל (המניה יורדת בחדות והשווי יורד בהתאם). החברה עוסקת בתכנון הנדסי, הקמה ותחזוקה של תשתיות טלקום ורשתות תקשורת קווית ותקשורת אלחוטית. כמו כן היא עוסקת בשירותי נתונים, ובפרט נתוני שמע ווידאו ובתשתיות תקשורת. לנקסטקום יש חוזים מול צה"ל, למשל אספקה של מערכות נתונים, והיא פועלת בנוסף באפריקה בתחום תשתיות הסלולר ותשתיות רשתות.
מנקסטקום נמסר בתגובה: "בשבוע הבא החברה מוזמנת לשימוע בפני הוועדה ובה תפרוס את טענותיה".
על פי דו"חות החברה לשנת 2017, הא חתמה בחודש נובמבר של אותה שנה על הסכם מסגרת עם משרד הביטחון לביצוע עבודות אספקה, התקנה ותחזוקת תשתיות תקשורת נתונים בבסיסי צה"ל בתמורה לכ-35 מיליון שקל.
נקסטקום הוקמה בשנת 1992 על ידי גיא ישראלי, המחזיק ב-61.48% מהון מניות החברה, והיא החלה להיסחר בבורסה בתל אביב בשנת 2006 - החברה מעסיקה כ-380 עובדים בישראל וכ-80% מהכנסותיה נובעים מלקוחות חוזרים כדוגמת משרד הביטחון.
בפברואר 2018 גייסה נקסטקום חוב (אג"ח סדרה ב') בסכום של כ-52 מיליון שקל, לאחר שסיימה לפרוע בשנת 2012 את סדרת אגרות החוב שהנפיקה בשנת 2006, ממקורותיה העצמיים. החברה סיימה את הרבעון הראשון של 2019 עם הכנסות של 78.5 מיליון שקל לעומת 70 מיליון שקל ברבעון המקביל, הרווח הנקי עמד על 3 מיליון שקל לעומת 2.4 מיליון שקל ברבעון המקביל.
נקסטקום כבר הושעתה פעם אחת בעבר מרשימת הספקים של משרד הביטחון: בשנת 2013, במסגרת חקירה של מצ"ח נגד איש קבע מפיקוד צפון בחשד שקיבל טובות הנאה בתמורה לניפוח הזמנות לציוד טכנולוגי מתקדם בשווי מיליוני שקלים, נקסטום הייתה אחת משש חברות שהושעו מרשימת הספקים של משרד הביטחון. מאז כאמור היא שבה לרשימת הספקים וזכתה כאמור גם במכרז להספקת תחזוקה וציוד תקשורת לבסיסי צה"ל.