$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

צביקה אהרונוביץ' מוכר את יתרת אחזקותיו ברשת א.ל.מ

מנכ"ל א.ל.מ, שמנהל את רשת מוצרי החשמל מזה 35 שנה, מימש את האופציה שעמדה לו למכור את מניותיו למיניליין, שמחזיקה ב־75% מהרשת. לפי הערכות, אהרונוביץ' קיבל כ־20 מיליון שקל עבור אחזקותיו

אורנה יפת 06:4811.06.19

צביקה אהרונוביץ', המנכ"ל המיתולוגי של רשת א.ל.מ ואחד ממייסדיה, מכר את שארית אחזקותיו ברשת. ל"כלכליסט" נודע כי אהרונוביץ', שהחזיק בשנים האחרונות ב־25% ממניות רשת מוצרי החשמל, מכר את מניותיו לשותפה השניה ברשת - קבוצת מיניליין.

 

 

 

על פי הערכות של גורמים בענף החשמל, שוויה של א.ל.מ עומד על כ־96 מיליון שקל. אהרונוביץ', שימשיך לנהל את הרשת, קיבל כ־20 מיליון שקל עבור מניותיו - אך מחיר זה אינו נגזר משווי הרשת אלא חושב על פי הסכם ותיק בין אהרונוביץ' למיניליין.

 

חנות של א.ל.מ חנות של א.ל.מ צילום: צביקה טישלר

 

עד לאחרונה 75% ממניות א.ל.מ הוחזקו בידי יבואנית מוצרי החשמל מיניליין שבבעלותם המשותפת של אבי אשר וקבוצת אלייד, והיתרה היתה בידי אהרונוביץ'. אהרונוביץ' היה זה שביקש לצאת מהשותפות, והעסקה נסגרה בסוף השבוע שעבר.

 

לאחרונה פורסם ב"כלכליסט" כי לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, עומדת לרכוש 20% מקבוצת מיניליין, ובענף החשמל יש המקשרים את הבחירה של אהרונוביץ' למכור את מניותיו דווקא בשלב זה, לעסקה בין מיניליין ללאומי פרטנרס.

 

א.ל.מ היא רשת מוצרי החשמל השניה בגודלה מבחינת היקף המכירות בישראל, אחרי מחסני חשמל שבבעלות אלקטרה מוצרי צריכה. מחסני חשמל מגלגלת כמיליארד שקל בשנה, ומכירות א.ל.מ, שהינה חברה פרטית, מוערכות בכ–800 מיליון שקל בשנה.

 

אילולא נוסחת המכירה אהרונוביץ' היה מרוויח יותר

 

א.ל.מ הוקמה בשנת 1979 ואהרונוביץ', שנחשב לרוח החיה מאחוריה, החל לעבוד בה בשנת 1984, ופיתח אותה כקמעונאית מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. בין השנים 1986 ל–1993 אהרונוביץ' החזיק בבעלות מלאה ברשת, עד שהחל למכור חלקים ממנה למיניליין. בשנת 93 הוא מכר למיניליין 50% מהבעלות על הרשת וב-2003 מכר לה 25% נוספים.

 

במעמד המכירה האחרון מיניליין ואהרונוביץ' קבעו נוסחה על פיה נקבע הסכום שישולם עבור המניות שמכר כעת אהרונוביץ' למיניליין, שעומד על כ–20 מיליון שקל. אילו העסקה היתה נגזרת משוויה של א.ל.מ כיום, אהרונוביץ' היה מקבל סכום גבוה יותר עבור מניותיו.

 

מיניליין היתה בעבר בבעלות יצחק פורת, עד שבשנת 2011 נרכשה בחלקים שווים על ידי אבי אשר, אלייד אחזקות וניופאן - שמאז מכרה את חלקה במיניליין לאשר ואלייד. בכל אותן שנים למיניליין היתה האופציה לרכוש את מניותיו של אהרונוביץ', ולאהרונוביץ' היתה אופציה למכור למיניליין את אחזקותיו. עתה הוא החליט לממש אופציה זו.

 

עד תחילת שנות ה־2000 מנתה א.ל.מ 15 סניפים בלבד ואז החלה הרשת בתנופת פריסה מסיבית, בין היתר בקניונים ובמרכזי מסחר פתוחים. כמו אלקטרה וברימאג, יצרניות מוצרי החשמל שמחזיקות בבעלות על רשתות חשמל, גם א.ל.מ מהווה את שטח המסחר העיקרי שבו נמכרים מוצרי החשמל של החברות שמייבאת מיניליין — ובהן סמסונג, אלקטרולוקס ו־AEG.

 

א.ל.מ מונה כיום 43 סניפים. בשנה האחרונה סגרה הרשת שלושה סניפים, ובהם את סניף הדגל — חנות החשמל והאלקטרוניקה בדיוטי פרי נתב"ג. זאת לאחר שהרשת הפסידה במכרז על החנות לטובת רשת אופיס דיפו.

 

סגירת סניף הדגל בדיוטי פרי בנתב"ג - מכה לא.ל.מ

 

ההפסד במכרז בדיוטי פרי הנחיל מכה לא.ל.מ, שכן בשנת 2017 עמד מחזור המכירות שלה בסניף זה על 320 מיליון שקל. עם זאת ב־2018 ירד מחזור המכירות של החנות לאור ביטול מס הקנייה על הסלולר שעמד על 15%. עם ביטול המס, רכישת מכשירי סלולר בדיוטי פרי הפכה לפחות כדאית.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", בשנה האחרונה קבוצת א.ל.מ חיסלה את רשת ביג בוקס שהיתה בבעלותה ומוצבה כיוקרתית יותר, והסבה את מרבית סניפיה לא.ל.מ. המהלך נעשה לאחר שבקבוצה החליטו שאין היתכנות כלכלית להחזיק בשתי רשתות תחת מותגים שונים בענף שהוא ממילא תחרותי. בתוך כך נודע כי א.ל.מ תפתח בעוד חודש חנות בקניון TLV של גינדי - חנות זו תתפרס על פני שתי קומות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x