פיטנגו מקימה קרן ראשונה לתחום הרפואה
הקרן, שצפויה לגייס 150 מיליון דולר, היא הראשונה של פיטנגו שמתמקדת בתחום פעילות ספציפי. "יש כאן הזדמנות בלתי רגילה", אמר אחד ממנהליה, ד"ר גיא איזיקיאל
קרן פיטנגו הודיעה היום (ה') על סגירה ראשונה של קרן חדשה – Pitango HealthTech – שתתמקד בטכנולוגיות רפואיות ומתכננת לגייס 150 מיליון דולר. את הקרן ינהלו איתי הראל וד"ר גיא איזיקיאל, שותפים מנהלים בפיטנגו.
- חברת הסייבר sentinelone גייסה 120 מיליון דולר, לפי שווי של קרוב למיליארד
- עודד קובו מגייס קרן של חצי מיליארד דולר; איך והאם היא קשורה לממשלת ישראל?
- חברת הסייבר לרכב GuardKnox גייסה 21 מיליון דולר
זו הפעם הראשונה בה פיטנגו מקימה קרן ייעודית לתחום ספציפי. היא אמנם ביצעה עד כה השקעות לא מעטות בתחום הרפואה הדיגיטלית אבל עשתה זאת באמצעות קרן ה-Early Stage או קרן הצמיחה שלה. בין היתר השקיעו הקרנות הללו בחברות כמו EarlySense, Magenta Medisafe, Vertos, Clew Medical ו־DouxMatok. כעת היא מודיעה גם על השקעה ראשונה של הקרן החדשה בחברת הגנומיקה Variantyx. פיטנגו הובילה סבב VC ראשון בהיקף של 7 מיליון דולר בחברה שהוקמה כמיזם משותף עם בית הספר לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת תל אביב.
"מדובר בתעשייה של טריליון דולר שצריכה לעבור שינוי רדיקלי", אומר ל"כלכליסט" ד"ר איזיקיאל, "האוכלוסיה המזדקנת והעובדה שעד לא מזמן היה מדובר בתעשייה שמרנית מאוד, מעידים שיש כאן הזדמנות בלתי רגילה".
כשמונית לשותף בפיטנגו לפני כשנה, האם כבר אז זה היה בכוונה להקים קרן ייעודית לתחום הרפואה?
"בהחלט. הגענו למסקנה שיש פה הזדמנות בלתי רגילה לנוכח השינויים בשוק העולמי והמקומי: כמות העסקאות שאנחנו עדים לה, העובדה שיש היום הרבה יזמים חוזרים בתחום והתמורות בתעשייה העולמית".
איזיקיאל הוסיף גם שלשוק המקומי כמה יתרונות ייחודיים: שיתופי הפעולה עם קופות החולים והמעבר של יזמים שמגיעים מעולמות אחרים כמו סייבר ו-AI לתחום הרפואה. הוא ציין גם שלניסיון של היזמים המקומיים, רבים מהם יזמים חוזרים שכבר חוו הקמת חברה, יש יתרון משמעותי.
"האקוסיסטם המקומי נמצא היום במקום אחרי מלפני עשור או שניים, היום כשאנחנו מרימים טלפון לגופי מחקר גדולים יודעים מי אנחנו וקל הרבה יותר לייצר שיתופי פעולה ולפתוח דלתות".
"נתמקד ביזמים"
בשנים האחרונות תחום הבריאות תופס מקום מרכזי יותר באקוסיסטם הישראלית, בין השאר עם קרנות ענק כמו אמון של מריוס נכט שסגרה לאחרונה 600 מיליון דולר. מה המשמעות עבורכם להקים קרן ייעודית ולא להמשיך להשקיע מהקרנות הקיימות של פיטנגו?
"יש לנו ניסיון של שנים בהשקעה בתחום הזה, אנחנו לא מצטרפים אליו עכשיו, אבל קרן שמוקדשת לכך אומרת שנעמיק את הנוכחות והמעורבות שלנו ושנקים צוות גדול יותר שיוקדש לזה. מבחינת סוג החברות שנשקיע בהן נתעלם מהשלב שבו הן נמצאות ונתמקד ביזמים, בטכנולוגיה וביכולת להפוך למובילי תחום. יש לנו גם קרן צמיחה בפיטנגו אז אנחנו מציעים לחברות את כל אפשרויות ההשקעה".