רשות ני"ע האמריקאית הגישה תביעה בסך 100 מיליון דולר נגד קיק הקנדית
הרשות טוענת כי סטארט אפ המדיה החברתית מכר למשקיעים מטבעות קריפטו לא מאושרים: "קיק מנעה מהמשקיעים שלה מידע לו היו זכאים, ומנעה מהם לקבל החלטות מושכלות"
- זה האיש ששילם 4.6 מיליון דולר עבור ארוחה עם וורן באפט
- הביטקוין מזנק ב-11% ומתקרב ל-9,000 דולר
- פייסבוק תשיק מטבע דיגיטלי משלה בתחילת 2020
חברת קיק, שהשיקה מטבע דיגיטלי שאמור היה להיסחר במסגרת אפליקציית ההודעות שלה, מואשמת בביצוע הנפקה לא חוקית. המטבע, Kin הכניס יותר מ-100 מיליון דולר בהנפקה ב-2017.
"בכך שמכרו ני"ע בשווי 100 מיליון דולר מבלי לקבל אישור להנפקה או למכירה, אנחנו טוענים שקיק מנעה מהמשקיעים שלה מידע לו היו זכאים, ומנעה מהמשקיעים לקבל החלטות מושכלות", מסר סטיבן פלקין, ממנהלי חטיבת האכיפה ב-SEC. "בפני חברות לא עומדת בחירה בינארית בין חדשנות או ציות לחוקי ני"ע".
מנכ"ל קיק טד ליווינגסטון הודיע כבר בינואר כי יילחם בפעולות של ה-SEC. "זו הפעם הראשונה שאנחנו בדרך לקבל את האישור שאנחנו זקוקים לו נואשות כתעשייה כדי להמשיך לחדש ולבנות", מסר בהצהרה. עוד הוסיף כי המטבע אינו נחשב לני"ע אלא שימש כ"אסימון פיתוח" עבור המפתחים. החברה הקימה קרן למימון ההגנה שלה וגייסה כבר מעל 4 מיליון דולר.
לפי ה-SEC, קיק הציגה את המטבע שלה כהזדמנות השקעה ומכרה טריליון מטבעות. עוד טוענים כי החברה הבטיחה למשקיעים כי שווי המטבע יעלה, הוא ישמש לעסקאות בתוך אפליקציית ההודעות ויהווה חלק ממערכת תגמולים עבור החברות שיאמצו אותו. אולם, ב-SEC מדגישים כי מערכת כזו כלל לא קיימת.
ליווינגסטון התראיין לכלכליסט לפני כשנה והסביר על ייחודו של מטבע הקין. "מדובר במטבע דיגיטלי ששירותים דיגיטליים יכולים לשלב במוצר שלהם ולהשתמש בו למכירת מוצרים. יהיו שירותים דיגיטליים רבים שיאמצו אותו וקיק מסנג'ר הוא רק הראשון מביניהם. אנחנו גם משלמים בקין לשותפים שעוזרים לנו לבנות את הפלטפורמה".