נימוסים והליכות? ליפניות נמאס להגיע בנעלי עקב לעבודה
עצומה במדינה נגד קוד הלבוש המחמיר, המחייב נשים לנעול נעלי עקב לעבודה, צוברת תאוצה. היוזמת: "קשה לזוז בנעלי העקב, אי אפשר לרוץ וכפות הרגליים כואבות - וכל זה בשביל נימוסים"
- תאגיד הפרסום הגדול ביפן מחפש חברות סטארט־אפ ישראליות
- החל ממרץ 2020: טיסות ישירות של אל על מת"א לטוקיו
- ר"מ יפן הזמין את טראמפ לצ'יזבורגר כדי להציל את הסחר
הקמפיין מתפרסם ביפן תחת ההאשטאג KuToo#, שהוא מעין משחק על המילים היפניות לנעליים (kutsu) ולכאב (kutsuu), ומרפרר כמובן לתנועת MeToo#. "אני מקווה שהקמפיין הזה ישנה את הנורמות החברתיות, כך שזה לא ייחשב לנימוסים גרועים כשאישה מחליטה לנעול נעליים שטוחות בדיוק כמו גברים", הסבירה אישיקאווה. היא אף נפגשה עם בכיר במשרד הבריאות היפני, שלדבריה הפגין "סימפטיה" לעצומה. עם זאת, בכיר אחר במשרד ציין כי גם גברים צריכים לציית לחוקי לבוש, ולרוב נדרשים להופיע במשרד בחליפה ונעלי עור.
יפן זו איננה המדינה היחידה בה נשים נדרשות לציית לקוד לבוש לא נוח. בבריטניה הושקה עצומה דומה ב-2016 על ידי ניקולה תורפ, לאחר שנשלחה הביתה מעבודה זמנית בפירמת רואי החשבון PwC מכיוון שהגיעה עם נעליים שטוחות. שנה לאחר מכן מחוז קולומביה הבריטית בקנדה ביטל את הדרישה שחייבה את העובדות לנעול נעלי עקב, בטענה שהנעליים מהוות סכנה לפגיעה פיזית וגורמות נזק לגב ולרגליים.
עד כה, קרוב ל-20 אלף איש חתמו על העצומה ביפן. "קשה לזוז בנעלי העקב, אי אפשר לרוץ וכפות הרגליים כואבות, וכל זה בשביל נימוסים", כתבה אישקאווה בעצומה, וציינה גם כי הנעליים גורמות ליבלות ולפגיעה בגב התחתון. "ממילא אחרי העבודה כולן מחליפות לסניקרס או לנעליים שטוחות", הסבירה.
יפן דורגה במקום ה-110 מתוך 149 מדינות במדד הפורום הכלכלי העולמי של שוויון מגדרי. בעקבות זאת, התחייב ראש הממשלה שינזו אבה להשיק תוכנית שתעצים נשים עובדות. עם זאת, על פי דו"ח נפרד שפורסם השבוע על שוויון מגדרי, יפן דורגה במקום ה-21, מעל ישראל במקום ה-32.