רוצים ויזה לארה"ב? הציגו לשלטונות את החשבונות המקוונים שלכם
ממשלת ארה"ב הודיעה שמעתה כל מבקש ויזה יידרש להעביר לה רשימת חשבונות מקוונים בהם השתמש בחמש השנים האחרונות. מדובר במדיניות שנועדה להרתיע מחבלים ולסייע לרשויות בחקירות טרור שונות
ארה"ב מחריפה את נהלי קבלת הוויזה: החל מהשבוע, כל בקשה תותנה בהענקת רשימת חשבונות המדיה החברתית של הפונה. מדובר בהצעה שכבר הועלתה ב-2015 וב-2018; לפי דיווח של AP, יידרש כל פונה לספק את פרטי חשבונות המדיה החברתית שלו חמש שנים אחורה, כדי לאפשר לרשויות לפעול להשגת מידע מהם באם יתעורר צורך בכך.
- תערוכת קומפיוטקס 2019: מעבדים את הפרטיות
- כמעט כל האפליקציות באפסטור של אפל עוקבות אחרי משתמשים
- אפל נגד גוגל: מי מהשתיים הפכה את הפרטיות למוצר פרימיום?
המשתמשים יידרשו לספק פרטי חשבונות פייסבוק, טוויטר ולינקדאין, כשעדיין לא ברור האם יצטרכו לתת גם פרטים שקשורים ליישומי צ'ט כווטסאפ או טלגרם.
הדרישה לגישה החלה ב-2015 לאחר פיגוע הירי שבו נהרגו כ-14 בני אדם בסן ברנרדינו בקליפורניה. הוא בוצע בידי סעיד פארוק, מוסלמי אמריקאי שעל פי החשד הודח למעשה בידי אשתו המהגרת, טאשפין מאליק. זו פרסמה את דעותיה לטובת פעילות טרור מוסלמית ברשתות החברתיות לפני שקיבלה את הוויזה להגירה לארה"ב. הטענה שעלתה היא שאם לרשויות היתה גישה לחשבונותיה מראש - ניתן היה להכניס אותה לרשימה או לסמן אותה כחשודה פוטנציאלית.
הרשויות יכולות גם לדרוש את היסטוריית המיילים, שיחות הטלפון או כתובות המייל בהן השתמשתם בחמש השנים האחרונות; היחידים שיקבלו הקלות בדרישות הללו הם דיפלומטים או בכירים בדרגים מסוימים. לא ברור כיצד הרשויות האמריקאיות יערכו את ההפרדה הזו.
הדרישה האמריקאית אינה בלתי סבירה; למעשה, קל מאוד לבצע חיפוש דרך מקורות מידע גלויים ולמצוא חשבונות מקוונים שקשורים לשמו של מבקש הוויזה. בנוסף, לחברות טכנולוגיה רבות ישנם כלים שמאפשרים לקשור בין תמונות ובין משתמשים, כך שממשלת ארה"ב יכלה להשיג את המידע הנדרש גם בלי צו מיוחד.