משרד התקשורת לא יחייב את הוט לפרוס תשתית פיזית בכל הארץ
החברה תורשה לספק את השירות שלה בדרכים חלופיות, שלא מצריכות השקעה בתשתית יקרה בכל מקום, כל עוד האלטרנטיבות יאפשרו מהירות הורדה בסיסית; בפועל, מדובר בפרס עבור החברה, שהתעכבה בפריסת התשתיות בניגוד לרישיון שקיבלה
- משרד התקשורת: ההודעה על שירותי סינון - מעתה גם באימייל וב-SMS
- הוט מגדילה את מהירות הגלישה לעד חצי ג'יגה - במחיר גבוה ולא תחרותי
כשקיבלה הוט את רישיון הפעילות שלה לפני כשני עשורים, הוא הותנה בפריסה אוניברסלית של תשתיות השידור שלה, כדי לספק שידורי טלוויזיה רב-ערוצית לכל בית בישראל. ואולם, ב-2011 פנתה הוט למשרד התקשורת וביקשה פטור מחובת הפריסה האוניברסלית. הוט הגיעה אז לפריסה של 92% מהיישובים, וטענה בין השאר שהעלות הגבוהה של השלמת הפריסה ל-8% היישובים הנותרים, שמוערכת במיליארד שקל, לא תצדיק את עצמה ושהביקוש לשירותיה ביישובים הללו לא גבוה דיו.
שר התקשורת מינה ועדה מייעצת שבחנה את הסוגיה, ערכה דיונים בנושא ואף הוציאה כמה הנחיות כלליות ואולם לא קיבלה בסופו של דבר החלטה חד משמעית. כשנתי כהן מונה בשנה שעברה לתפקיד מנכ"ל משרד התקשורת, החליט לסיים את גרירת הרגליים בנושא והחל לפעול לקבלת החלטה קבועה ומחייבת.
בבסיס ההחלטה שמפורסמת היום, עומדת התפיסה שהטכנולוגיות הקיימות מאפשרות להוט לספק את השירות בדרכים חלופיות, שלא יצריכו פריסה של תשתיות פיזיות יקרות ויאפשרו לה בתיאוריה להפנות את הכסף שיחסך על השקעה זו לאפיקים אחרים. אם כך חזקה גם ההבנה שגם אם תחויב החברה בסופו של דבר יעברו לפחות שנתיים עד שתושלם הפריסה ליישובים הראשונים, בעוד ששימוש בטכנולוגיות אחרות יאפשר להוט לספק לכלל היישובים שירותי טלוויזיה רב-ערוצית באופן כמעט מיידי. ואולם אף ששיקול זה הוא בעל טעם לכאורה, בפועל מדובר במתן פרס לחברה על שנים של גרירת רגליים ועיכובים בפריסת התשתיות כפי שמחייב הרישיון שלה.
לפי הצעת ההחלטה, ביישובים שבהם לא פרסה הוט תשתית כבלים תוכל החברה לספק שירותי טלוויזיה בטכנולוגיות חלופיות, כמו על גבי האינטרנט בדומה לשירותי הטלוויזיה של פרטנר וסלקום. מכיוון שבחלק ניכר מיישובים אלו קיים מחסור בתשתיות פיזיות אחרות, הדגש המרכזי בהחלטה הוא אספקת שירותי טלוויזיה על גבי חיבור סלולרי דור רביעי.
הוט תוכל להשתמש לצורך כך בתשתיות הקיימות של חברות הסלולר, אך אם לא יעמדו בתנאי מינימליים (הורדה בקצב מינימלי של 30 מגה-בייט לשנייה, שמאפשרת לצפות בשידורים בשני מכשירים במקביל ובאיכות HD), תחויב הוט לשדרג את הרשת ולהרחיב את היקף הכיסוי ואיכותו. בנוסף תדרש הוט לספק ללקוחות נתבים סלולריים מתקדמים לצורך קליטת השירות בביתם ולעמוד באותם זמני התקנה בשאר אזורי הפעילות שלה. ההחלטה אוסרת על הוט לעשות שימוש בטכנולוגיות חלופיות באזורים שבהם היא כבר פרסה תשתית פיזית.
לצורך יישום ההחלטה ייצור משרד התקשורת מסגרת פיקוח חדשה שתכלול דיווח מנויים חודשי (כולל כמות המנויים שהצטרפו לשירות, הקצב ההגלישה משווק וקצב הגלישה בפועל, סוג השירותים שנרכשו וסוג הטכנולוגיה), דיווח תשתית רבעוני (פירוט נרחב לגבי נתונים טכניים הנוגעים לאיכות הכיסוי ומשך זמני התקנה) ודיווח חצי שנתי (סקר שביעות רצון מנויים לעניין איכות השירות, ניתוקים בשירות, קבלת מענה לבעיות).