דיווח: החרם על וואווי מניס משתמשים באירופה לזרועות שיאומי
לפי מחקר של מנוע השוואת המחירים האירופי PriceSpy, זוכים מכשירי שיאומי וסמסונג לעניין גובר, בעוד הכניסות לעמודי מכשירי וואווי ירדו בכמחצית בבריטניה, למשל. עדיין לא ידוע כמה ייפגעו בפועל מכירות וואווי בעקבות החרם האמריקאי
החרם האמריקאי על וואווי, שמסבך אותה בסוגיות תמיכה ופיתוח, נותן אותותיו באירופה: לפי ניתוח של PriceSpy, אחד מאתרי השוואת המחירים הגדולים באיחוד, חלה צניחה של כ-26% בהקלקות על מכשירי וואווי מאז הוטל החרם בשבוע שעבר; לפי דיווח של סוכנות רויטרס, המרוויחות העיקריות מהעניין הן שיאומי, שמוצריה זכו ל-19% יותר כניסות, וסמסונג, שמוצריה זכו לצמיחה של 13%.
- "לוואווי יש מלאי של סמארטפונים שיספיק לה לחצי שנה"
- טראמפ: מלחמת הסחר תסתיים במהירות, וואווי עשויה להיות חלק מההסכם
- מהלומה קשה: וואווי תוחרם בידי ARM, שמעצבת את שבבי המובייל בשוק
אתר PriceSpy אוסף נתונים מגולשים ממדינות כאיטליה, צרפת, בריטניה, אירלנד, פינלנד ושבדיה, אך גם ממדינות מחוץ ליבשת כגון ניו זילנד. קליקים על מוצרים אינם רכישות בפועל, אך מהווים אינדיקציה לעניין כללי של צרכנים במוצרים, שכן חיפוש מכשירים והשוואת מחירים הן פעולות מקדימות לרכישה במקרים רבים.
לפי רויטרס, ניתן לראות את הירידה באופן מובהק בשווקים בבריטניה; הגולשים הבריטים הקליקו על מוצרי וואווי פי שניים בשבוע שלפני הכרזת החרם מבשבוע שלאחריו. ואולם, לא ניתן לדעת בוודאות כיצד השפיע החרם על מכירות וואווי עד לדו"ח הרבעוני הבא שלה. הקמעונאים בבריטניה כבר הגיבו בשינויי תמחור; מכשיר המייט 20 פרו, שנמכר בממלכה ב-900 ליש"ט, הוזל ל-600 ליש"ט בסוף השבוע האחרון.
שיאומי גם היא חברה סינית, וכמותה גם וואן פלוס ומוטורולה מוביליטי - אך מותגיהן פופולריים במערב ונשענים על שבבים מערביים, ואינן עוסקות בפיתוח תשתיות תקשורת שמתחרות בטכנולוגיות הדור החמישי של ארה"ב. לפיכך, לא ספגו סנקציות ומגבלות בסבב החרמות הנוכחי של ממשל טראמפ. זאת, על אף שבפועל, וואן פלוס נתפסה בריגול חשאי אחר משתמשיה יותר מפעם אחת, מוטורולה שייכת ללנובו שגם היא הפעילה תוכנה לניטור שימוש, ולשיאומי יש אפליקציית פרסומות שמוטמעת במכשיריה ונשענת על מידע אישי.