$
מחפשי עבודה

פרילנסרים? אתר חדש מבטיח למצוא לכם עבודה, להוציא חשבונית ולגבות את התשלום

בישראל יש 540 אלף עצמאים ומספר זה צפוי לגדול בשנים הקרובות. האתר Vlancer הוא פלטפורמה חדשה למציאת עבודות לפרילנסרים ב-650 תחומים שונים ומציע גם שירותים שרלוונטיים לעצמאים כמו ביטוח, הדרכות, תקשורת ותשלומים

מעין מנלה 13:2526.05.19

כלכלת החלטורות עוד לא הגיעה לישראל באותו סדר גודל בו היא קיימת במדינות אחרות, אך יש גם בישראל יותר ויותר פרילנסרים 'במשרה מלאה' וגם כאלה שעושים זאת במקביל לעבודתם כשכירים. כעת, אתר חדש לעצמאים מבטיח לא רק לסייע במציאת עבודות אלא אף לספק שירותי ביטוח, תקשורת ולהוציא להם חשבוניות ובכך להפוך את החיים של פרילנסרים לקלים יותר ולאפשר לשכירים שמעוניינים לעבוד כעצמאים לעשות זאת. האתר "Vlancer" נועד לפרילנסרים ישראלים וככזה הוא מתמקד - בנוסף להיותו פלטפורמה לפרסום עבודות ופרוייקטים - גם בפתרונות למכשולי הבירוקרטיה הצפויים בדרכם של הפרילנסרים כגון ביטוח, מס הכנס, פנסיה וכו'.

 

'Vlancer' הוקמה לפני כשנתיים ע"י קבוצת יזמים מעולמות הטכנולוגיה שזיהו את הצורך ההולך וגובר בפלטפורמה לפרילנסרים בישראל שכן יש בארץ כ-540 אלף עצמאים. הטכנולוגיה של החברה מרכזת את כל השירותים החשובים לפרילנסרים בפלטפורמה אחת – החל ממציאת עבודה שרלוונטית לתחומי העיסוק של המשתמש מתוך 650 תחומי תעסוקה ועד שירותי תקשורת, הדרכות וזכויות. מנוי חודשי עבור פרילנסר עומד על 59 שקל בחודש פלוס מע"מ. באם תזדקקו להוציא חשבונית דרך הפלטפורמה תשלמו על כך עמלה של 5% מהעסקה. עבור מעסיק שרוצה לאתר ביצועיסט לפרויקט - פרסום המודעות הוא בחינם.

 

אחת הבעיות המרכזיות של כל פרילנסר מתחיל היא להשיג את העבודות הראשונות וכן להוציא חשבונית או קבלה בגין העבודה. "מהניסיון שלי נושא החשבוניות בתחילת הדרך המקצועית הוא הבעיה המרכזית. מה שקורה היום בפועל הוא שכולם נעזרים בפעמים הראשונות במשפחה או מכרים עד שבטוחים ששווה לפתוח תיק במס הכנסה וכו'", אומר גור גוט, יזם הפלטפורמה.

 

אתר Vlancer, מיועד לפרילנסרים ישראלים אתר Vlancer, מיועד לפרילנסרים ישראלים

 

 

לכן, Vlancer מציעה את השירות vcheck שמספק חשבוניות לפרילנסרים חדשים על ידי מילוי 3 טפסים באמצעותם וילנסר מוציאה חשבונית למעסיק של הפרילנסר, גובה את התשלום ומעבירה יום לאחר מכן את השכר המלא לחשבון הבנק של הפרילנסר. כאמור, על כך גובה וילנסר עמלה של 5%. יצויין כי קיימים שירותים דומים שמספקים חשבוניות עבור עצמאים 'מזדמנים', כאלה שמתחילים ולא פתחו עדיין תיקים במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי וגם הם גובים כמובן עמלות על השירות. החידוש בפלטפורמה הוא איגוד השירותים תחת אתר או אפליקציה אחת.

 

גוט, מייסד ומנכ"ל החברה עובד שנים כעצמאי בעולמות התוכן הויזואלי וזיהה כי עתיד שוק העבודה בישראל עומד להשתנות. עצמאים יתפסו נתח שוק גדול יותר ולפיכך הצרכים שלהם ישתנו והם יזדקקו להיצע רחב של שירותים שכיום אין לו מענה אחד ומקיף.

 

ל-Vlancer יש כמה שותפים אסטרטגיים בינהם חברת פרטנר שתסייע ללקוחות העצמאיים של החברה בכל נושאי התקשורת, לשכת העצמאים בישראל ו-Infinty Labs R&D מבית מטריקס שהקימה את התשתית הטכנולוגית והשקיעה בחברה.

 

קיימות כבר פלטפורמות לפרילנסרים, לדוגמא Fiverr - במה אתם שונים?

 

"בראש ובראשונה וילנסר הוא מיזם ישראלי עם אוריינטציה לפרויקטים ישראלים. הכל כחול לבן. פייבר אומנם הוקמה ע"י יזם ישראלי אך קהל נותני השירותים אצלה הינו גלובלי ובנוי על "כלכלת החלטורות". אך יש עוד כמה הבדלים מהותיים: "וילנסר מאפשרת לכל פרילנסר שמשלם דמי מנוי חודשיים להשיג כמה עבודות שירצה, בכל זמן נתון ומבלי לשלם עמלה על כך. כך שגודל העסקה דרך וילנסר לא ישנה את התשלום שנכנס לחברה בעבור הפרויקט. גם אם החליט הפרילנסר לעבוד ישירות מול חברה שהכיר דרך וילנסר, הוא יכול להמשיך בהתקשרות ישירה לעבודות עתידיות מבלי להיעזר בפלטפורמה. בפייבר העמלות גבוהות יותר - פרילנסרים משלמים עד 20% עמלה בהתאם לנפח הפעילות ולקוחות קצה 5%. לבסוף, בפייבר גם אין את השירותים המשלימים שקיימים בוילנסר (vcheck, vsafe vconnect, v4u)", אומר גוט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x