יוסי ורדי הצטרף למחאת היזמים נגד חסינות לרה"מ: "הגעתי לנקודה שבה הבנתי שאי אפשר יותר לשתוק"
ורדי הנחשב לאחד מעמודי התווך של תעשיית ההייטק המקומית החליט גם הוא למחות נגד מתן חסינות לנתניהו והפגיעה בשלטון החוק. ורדי: "אני רואה מה הולכים לבשל כאן, וזה לא מוצא חן בעיני. אני מקווה שלפחות 10% מאלה שחושבים כמוני יביעו את דעתם"
היזם יוסי ורדי, שנחשב לאחד מעמודי התווך של תעשיית ההייטק הישראלית, מצטרף למחאת היזמים. "הגיעה נקודה שבה אמרתי לעצמי שאי אפשר יותר לשתוק", אמר ורדי ל"כלכליסט". "אני חי במדינה מיום היווסדה, רואה מה הולכים לבשל כאן וזה לא מוצא חן בעיני. אני מקווה שלפחות 10% מכל אלה שחושבים כמוני ובינתיים שותקים - יביעו את דעתם".
- לאחר התארגנות עורכי הדין: כ-100 שופטים בדימוס יוצאים להגנה על מערכת המשפט
- מתרחבת המחאה נגד הענקת חסינות לנתניהו: 100 יזמים הצטרפו
- "לא כל חקיקה בתחום המשפט היא קץ הדמוקרטיה – ולא ניתן להסתיר פגמים"
בימים האחרונים הצטרפה קבוצה של 100 יזמים ויזמיות ישראלים, רובם מתחום ההייטק, למחאה נגד מתן חסינות לראש הממשלה בנימין נתניהו, הכוללת עד כה עשרות שופטים בדימוס ופרקליטים בכירים. במכתב שהגישה הקבוצה לחברי הכנסת נכתב: "המחשבה והצפייה באיבוד אבני היסוד של המדינה הכל כך אהובה עלינו - הינה מחשבה שלא תאפשר לנו להביט מהצד בפסיביות חסרת מעש. אל תתנו יד לפגיעה בשלטון החוק. זכרו לשמור על מה שנשבעתם עבורו".
בין 100 היזמים והיזמיות שהצטרפו למחאה נמצאים אילת קרסו שטרנברג, דורון מרקו, אל"מ במיל יואב רוזנברג, ד"ר שמעון אקהויז, רונן אקהויז, שמעון וייס, ד"ר אילן סמיש, יקי ינאי, רונן קלר, עומר שליאר, רון ויסברג, לילך רוטשילד, זהר בארי, דני ואבי רייק ורבים אחרים.
יוזמי המכתב הם איילת קרסו-שטנברג ודורון מרקו, מייסדי חברת הפוד-טק ג'יני. ד"ר שמעון אקהויז, יזם ומשקיע ותיק אמר ל"כלכליסט": "המדינה יקרה לי. אני ילד שצמח במעברה כילד לניצולי שואה, המדינה היטיבה עמי ואני קצת תורם לה. הניסיון לפגוע בדמוקרטיה מפחיד אותי".
היזם דב מורן, אמנם לא חתום על המכתב, אך הוא מצטרף לרוח הדברים ואמר ל"כלכליסט": "אני תומך בכל צעד כזה. אני מקווה שחברי הכנסת מקשיבים לקולות, וצריך להבין שההסתייגות אינה פוליטית ואינה נגד ראש ממשלה כזה או אחר או נגד מפלגה כזו או אחרת, אלא נועדה להבטיח דמוקרטיה. אנשים ערכיים חייבים להתבטא בעניין".
מרקו אמר גם ל"כלכליסט" כי "כיזמים אנו חייבים לתכנן קדימה, ולכן מבינים עד כמה עלולה הפגיעה בסמכויות בתי המשפט להיות הרסנית ומסוכנת. לא רק למדינה פנימה,אלא גם ליחסיה העסקיים עם העולם".