ארה"ב ברשימת המדינות המסוכנות ביותר לנשים; הודו ראשונה בדירוג
ארה"ב דורגה במקום עשירי בשל הסיכון הגבוה של נשים להיות קרבן לאלימות מינית, הטרדות ואונס. כניסתה לדירוג נובעת בין השאר ממחאת #MeToo
הודו היא המדינה המסוכנת ביותר לנשים, בשל הסיכון הגבוה להיות קרבן לאלימות מינית, כך עולה מסקר שערכו בעמותת "תומסון רויטרס" בקרב 550 מומחים בנושא.
- המדינות שמוציאות הכי הרבה על ביטחון
- הליכוד דורש: העלאת גיל הפרישה לנשים ל-65
- יעדי הטיול שלא חשבתם עליהם כאופציה
אפגניסטן וסוריה מוכות המלחמות דורגו במקומות השני והשלישי, כשסומליה וסעודיה סוגרות את החמישייה הראשונה. המומחים אמנם ציינו כי נרשמה בשנים האחרונות התקדמות מסוימת ביחס לנשים בסעודיה, אך המעצר לאחרונה של פעילת זכויות נשים שנהגה מוכיחה שיש עוד הרבה מה לשפר.
המדינה המערבית היחידה שהשתחלה לעשירייה היא ארה"ב, שדורגה במקום העשירי. הדירוג הגבוה נובע מהסיכון הגבוה של נשים להיות קרבן לאלימות מינית, הטרדות ואונס.
המומחים ציינו כי כניסתה המפתיעה של ארה"ב לדירוג נובעת בין השאר מעלייתה של תנועת #MeToo שחשפה שורה של הטרדות מיניות ואלימות כלפי נשים. "אנשים חושבים שהכנסה מגנה מפני מיזוגניה, אך למרבה הצער זה לא נכון", הגיבה סינדי סאות'וורת', סגנית נשיאת המועצה הלאומית למיגור אלימות בתוך המשפחה הפועלת בוושינגטון. "אנחנו נתייחס בעתיד ל-#MeToo כנקודת המפנה", הוסיפה.
שאר המדינות ברשימה כוללות את פקיסטן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, תימן וניגריה במקומות 6-9, בהתאמה.
המומחים התבקשו למנות חמש מדינות שלדעתם הן הכי מסוכנות לנשים ובאיזו מדינה התנאים הגרועים ביותר מבחינת טיפולים רפואיים, משאבים כלכליים, מסורות תרבותיות, אלימות מינית, אלימות לא מינית וסחר בנשים. העונים על הסקר כללו אנשי אקדמיה, עובדים במגזר הבריאות, עובדים בארגוני צדקה, קובעי מדיניות ומומחים לפיתוח וקידום חברתי.
הסקר הנוכחי הוא שחזור של סקר זהה שנערך ב-2011, אז הוגדרו אפגניסטן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, פקיסטן, הודו וסומליה כמדינות המסוכנות ביותר לנשים.
לטענת המומחים, עלייתה של הודו לפסגת הדירוג היא השתקפות של העובדה שלא נעשו מספיק פעולות כדי לטפל בסכנות שעומדות בפני נשים במדינה, יותר מחמש שנים מאז נאנסה ונרצחה סטודנטית שעלתה על אוטובוס בדלהי, תקרית שעוררה הדים ברחבי העולם.
"הודו מפגינה חוסר איכפתיות וכבוד כלפי נשים... אונס, אונס בתוך המשפחה, תקיפות והטרדות מיניות ורצח תינוקות בנות, לא זוכים למענה", מסר מנוג'ונטה גנגדהארה, בכיר בממשלת מחוז קרנטאקה.