$
אוכל

חדשות האוכל: ה"פרופסור" מגיע לת"א, "ריפאבליק" בהוד השרון מתחדשת

וגם, פסטיבל הטבעונות "ויגן פסט" בחודש הבא בת"א, השף אלן וורזרולי פותח את המקום הראשון העצמאי שלו מנהטן, פסטיבל "עמים וטעמים" באשדוד, נפתחה מסעדת פופ-אפ חדשה, "סעידה סולטנה" ועוד

רעות ברנע 12:2423.05.19

1. הפרופסור מגיע לת"א: לפני ארבעה חודשים סערה הסצנה הקולינרית המקומית הודות ל"פרופסור" – משלוחי המבורגר מחתרתיים שהחלו לפעול באזור המרכז, מבלי לגלות איפה מכינים את ההמבורגרים המיוחדים או מי עומד מאחוריהם.

 

השבוע עשה אותו פרופסור את הצעד הבא כשפתח "חור בקיר" – פשוטו כמשמעו – חור בקיר באחד מרחובות מרכז ת"א דרכו יימכרו כל ערב מהשעה 18:00 ההמבורגרים המפורסמים שלו, ההמבורגרים היחידים בארץ שנעשים בטכניקה מיוחדת במעשנת בשרים, מה שמקנה להם טעם מעושן עמוק.

 

בניגוד למשלוחי ההמבורגרים, בהם ניתן להזמין סוג אחד של המבורגר בלבד (המגיע כארוחה שלמה עם צ'יפס, סלטים קטנים ורטבים מיוחדים שונים), במקום החדש יוגשו 4 סוגים של ארוחות, ששמותיהן, כמו שמו של ה"פרופסור", על שם דמויות מרכזיות בסדרת הלהיט של נטפליקס "בית הנייר", כולל בין השאר גם ההמבורגר הטבעוני של "ביונד מיט" שיצלה לראשונה במעשנת בשרים.

 

בשלב זה לא מוכן הפרופסור לגלות את הכתובת של "חור בקיר", ולשאלה כיצד יידעו אנשים לאן להגיע הוא עונה "יספרו אחד לשני". מי שיגיע למקום יצטרך להזדהות באמצעות קוד סודי, ואם אין ברשותו אחד, יצטרך לסמס למספר טלפון שישלח לו את הקוד. במקביל למקום החדש ימשיכו המשלוחים בנוהל הרגיל, אבל אנחנו כבר צופים את התור שבטח ישתרך מחוץ לאותו חור בקיר וממליצים לכם להגיע מוקדם ולתפוס מקום.

 

2. דור ההמשך של רובישון: בן טיפוחיו של השף הצרפתי ז'ואל רובישון פותח, אחרי 21 שנה, מסעדה משלו. השף אלן וורזרולי (Alain Verzeroli) עבד במשך 21 השנים האחרונות תחת השף האגדי שהלך לעולמו בשנה שעברה: במשך 11 שנים הוא עמד בראש מטבח מסעדת שלושה כוכבי המישלן של רובישון בטוקיו ומאז 2017 הוא עומד בראש המטבח של מסעדת "האטלייה" שנפתחה מחדש בניו יורק.

 

השבוע הוא פותח את המקום הראשון העצמאי שלו – "Le Jardinier", הממוקמת באזור המידטאון בלב מנהטן. התפריט במקום יהיה מעט קליל יותר מזה שבמסעדות של רובישון, ולמרות כי לא מדובר במסעדה צמחונית – חומרי הגלם המרכזיים בה יהיו הירקות. "יש לי את ההזדמנות לפתוח מסעדה שמצליחה להביא את הטעמים והאמונות האישיות שלי בצורה מדויקת יותר" אמר השף למגזין הקולינרי "Eater". וזה לא הכל: בחודש הבא ייפתח מיזם נוסף שוורזרולי מעורב בו בניו יורק – Shun, מסעדה נוספת שתביא לידי ביטוי את הניסיון שלו הן במטבח הצרפתי והן במטבח היפני.

 

3. הטבעוני הגדול בעולם: לא סתם אומרים שת"א היא בירת הטבעונות העולמית - פסטיבל הטבעונות "ויגן פסט" שיתקיים בת"א בחודש הבא, צפוי, כך לדברי מארגניו, להיות הפסטיבל הטבעוני הגדול ביותר בעולם עד כה. עמותת "וייגן פרינדלי" בשיתוף עיריית ת"א שמארגנת את הפסטיבל, צופה כי יגיעו לאירוע כ-50 אלף מבקרים.  

 

הפסטיבל, שיתקיים ב-7-6.6 במתחם שרונה, יכלול כ-100 דוכני מזון ומסעדות טבעוניות מקומיות שיציעו מנות חדשות לצד מנות מוכרות מהתפריטים הקבועים שלהן, ביניהן: אנסטסיה, 416, באנה, משק ברזילי ואחרות. במקביל יתקיימו במקום מתחמי פעילות לילדים, מתחמי בישול בו ייערכו סדנאות שונות ומתחם הוליסטי שיכלול סדנאות יוגה ופילאטיס, ודוכנים בהם יימכרו מוצרים שונים הנושאים את התווית "ויגן פריינדלי".

  

4. סעידה פופ אפ: במקום בו שכנה מסעדת "אחד העם" של רושפלד, ברח' אחד העם בת"א, נפתחה מסעדת פופ-אפ חדשה בשם "סעידה סולטנה".

  צילום באדיבות: סעידה סולטנה

 

המסעדה, שתפעל לחודשיים בלבד, נפתחה לרגל יום העצמאות ותגיש, ברוח החג (שכבר מאחורינו) ירקות, בשרים ודגים על גריל פחמים. בין המנות אפשר למצוא צלעות כבש, סטייק אנגוס, קבב ביתי שנעשה במקום – כל אלה גם יהיו כלולים בארוחות עסקיות שיוגשו במקום במחיר של 58 שקל. ומדוע רק לחודשיים? כיוון שהמבנה בו שוכנת המסעדה מיועד להריסה, אז בעצם מדובר גם במסיבת פרידה אחת ארוכה מהבניין.

 

5. טועמים באשדוד: פסטיבל "עמים וטעמים" יתקיים בשבוע הבא (29-30.5) באשדוד זו הפעם השנייה. הפסטיבל, שהחל בשנה שעברה וזכה להצלחה ענקית חוזר בפעם השנייה עם כ-50 מסעדות ודוכני אוכל מרחבי העיר הדרומית שזוכה לאחרונה לניצנים של פריחה קולינרית. בפסטיבל אפשר יהיה למצוא מדוכני קוסקוס מסורתיים ועד מנות של מסעדת הפיין דיינינג המוערכת בעיר "החצר האחורית", כאשר כל מנה תימכר במחיר של 10 שקלים בלבד. ההמלצה שלנו: לבוא עם הרבה כסף קטן.

 

 צילום: תיירות אשדוד

 

 

6. הרפובליקה מתחדשת: "ריפאבליק" – הברסארי של הוד השרון שנפתחה לפני כשנתיים מתחדשת בשף חדש, אופיר וידבסקי. וידבסקי, שחזר מארבע שנים באירופה בהן כיהן כשף ראשי של קבוצה המונה לא פחות מ-16 מסעדות בפולין, ברלין ופלורידה. לפני כן הוא שימש כשף של מסעדות מקומיות כמו "סבסטיאן" ו"סיטארה". עם כניסתו לתפקיד החדש חידש וידבסקי גם את התפריט שעתה כולל מנות בראסרי קלאסיות כמו שוק אווז בבישול ארוך על קרם תפוחי אדמה, קרעי פסטה טריה עם בשר מפורק, סלט קיסר, דג סלמון צרוב עם קרם עגבניות שרי וברוקולי ורבות אחרות.

 

 צילום: יונתן בן חיים

 

 

7. סופר-פוד דרינק: שגעת הסופר-פודס, מזונות העל בעברית, נוחתת לראשונה בכוסות הקוקטיילים שלנו. זה קורה במסגרת תפריט הקוקטיילים החדש של "הונולולו", הטיקי בר התל אביבי שנפתח בפברואר האחרון, ובו קוקטיילים שפותחו על בסיס מרכיבים כמו קייל ותרד המועשרים בתה ירוק וג'ינג'ר, קפה בכבישה קרה המוגש על קוביית קרח משיבולת שועל, תותים, גולדן ברי, מי קוקוס וכורכום. נכון, אלו לא המרכיבים הראשונים שאנחנו מצפים למצוא בדרינק שלנו, אבל כשחושבים על זה, מה יכול להיות רע בשילוב של גולדן ברי וג'ין, או כורכום ורום?

 

 צילום: אפיק גבאי

 

8. אסיאתי בחיפה: חיפה מתחדשת בבר אסיאתי בשם "אזומאמי" שנפתח לאחרונה במרכז אוסקר שינדלר בעיר. חלל המסעדה החדשה כולל 50 מקומות ישיבה הנחלקים בין בר ארוך ומרפסת מקורה גדולה הצופה על העיר. על המטבח במקום מופקד השף יאיר פיינברג שרקח תפריט המורכב מרולים מושקעים של סושי (למשל, כאלה עם פילה דג לבן, אצת נורי, מלפפון, אבוקדו ומיונז חלפיניו ליים עטוף בשומשום שחור) וממנות אסיאתיות נוספות כמו כדוגמת טטאקי פילה טונה ברוטב פונזו עם צנונית, גזר וקולורבי עם קשיו קלוי או לחמניית באן מאודה עם דג בטמפורה. גם בגזרת הקוקטיילים ניכרת ההשפעה האסיאתית הודות לכאלה המורכבים למשל, מסאקה ובזיליקום.

 

 צילום: דניאל לילך

  

9. לבן על לבן: פסטיבל White המוקדש ליין הלבן יתקיים במרינה בהרצליה בסוף החודש (29-30.5), ויעשה כבוד ליין האהוב והמושלם לעונה זו של השנה אצלנו, לפני חג השבועות. למעלה מ-100 סוגים שונים של יינות לבנים מהארץ ומהעולם, מיקבי בוטיק ועד היקבים הגדולים, ישתתפו בו, ביניהם עשרות סוגים של יינות שייחשפו לקהל בפעם הראשונה. כל זה לצד סדנאות יין ייחודיות, מתחם קולינרי, חנות בה אפשר יהיה לרכוש את היינות המציגים ועוד. 

 

 

 צילום: תום גץ

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x