NFX של גיגי לוי-וייס גייסה 275 מיליון דולר לקרן השנייה שלה
החברה פועלת בישראל ובעמק הסיליקון, ושותפיו של לוי-וייס בה הם פיט פלינט וג'יימס קורייר; לדבריו, היא תשקיע בחברות סיד - "מיקוד הקרן הוא בניית תוכנה וגם ערך ליזמים שאנחנו משקיעים בהם"
קרן הון הסיכון האמריקאית-ישראלית NFX גייסה 275 מיליון דולר לקרן השנייה שלה. השותף הישראלי בקרן הוא גיגי לוי-וייס.
- חברת הסייבר Guardicore גייסה 60 מיליון דולר
- חברת אינטרנט הדברים Veego גייסה 5 מיליון דולר
- חברת הסייבר Siemplify גייסה 30 מיליון דולר
"יצרנו תוכנה שמאפשרת לעבור על כל הצעות ההשקעה", אמר לוי-וייס, "יש לנו 30 עובדים מתוכם שליש כותבים תוכנה פנימית לניהול העבודה שלנו וחלק ממנה היא תוכנה שעוזרת ליזמים בגיוס כסף ועבודה עם משקיעים. אני והשותפים לא לוקחים משכורות ובונים על ההצלחה של הקרן". שותפים ב-NFX גם פיט פלינט וג'יימס קורייר, שפועלים במטה הקרן בסן פרנסיסקו.
הקרן הראשונה היתה בהיקף של 175 מיליון דולר, נסגרה באוקטובר 2017 ועדיין לא רשמה אקזיט, אבל יש בה חברות שגייסו מאות מיליוני דולרים. שליש מהחברות בקרן הראשונה היו ישראליות ובקרן השנייה יישאר כנראה יחס זה.
לוי-וייס מספר ל"כלכליסט" כי "הקרן שלנו משקיעה בחברות סיד ומעט בשלב הראשון. מיקוד הקרן הוא בניית תוכנה וגם ערך ליזמים שאנחנו משקיעים בהם. בקרן הראשונה בדקנו את האסטרטגיה שלנו וגילינו שהשקעות בשלב הראשון הן בעל הערך הגבוה ביותר למשקיעים ולכן אנחנו מגייסים קרן משמעותית. עמק הסיליקון וישראל, שהיו ממוקדים ביצירתיות לבניית ערך חדש, הפכו להיות ממוקדים בכסף והכל נמדד בכמה החברה שווה. התשוקה לבניית חברה משנה עולם החלה להיעלם. אנחנו לא מעריכים את זה ואנחנו חוזרים לתרבות הסטארט-אפ ופונים לאנשים משני עולם עם טכנולוגיה ויצירתיות ולא רק כסף".
עוד מוסיף לוי-וייס כי "אנחנו עובדים צמוד עם החברות שלנו ונמשיך בכך. עבור החברות הישראליות אנחנו הגשר הכי קל לעמק הסיליקון. שני השותפים האמריקאים של הקרן זמינים לכל החברות הישראליות בכדי לפתוח להם דלתות. לפני הקמת NFX, השותפים שלי ואני הפקנו יותר אקזיטים מאשר כמעט כל מייסדי קרנות הון סיכון אחרות בהיסטוריה".
לדבריו, "אנו משקיעים בצורה שווה בחברות בתחומי B2C ו B2B על פני כל המגזרים, אנו מתמקדים בחברות באיזור עמק הסיליקון ובישראל על פני מספר רב של תחומים, ביניהם פינטק, ביולוגיה חישובית, פרופטק (Real Tech), משחקים ועוד. בקרן הראשונה שלנו השקענו בערך ב-35 חברות עם ממוצע השקעת סיד של 1.7 מיליון דולר"