היתרון האסטרטגי של הביג־דאטה
את מה שצה"ל עושה עם מאגרי המידע יכולים לבצע גם יחידות משטרה, גופי אכיפת חוק וחברות גדולות
זה עדיין לא ביג־דאטה, זה רק אוסף עצום של מידע לא מאורגן ומבולגן, שתופס מקום על שרת מחשב, אבל הוא הבסיס שלו. ביג־דאטה הוא היכולת לנתח את המידע הזה, לארגן ולמיין אותו, לזהות בו דפוסים קבועים, ולהסיק ממנו תובנות לגבי התנהגות עתידית של בני אדם ומערכות. כל זאת, באמצעות אלגוריתמים ומערכות בינה מלאכותית שסורקים ומנתחים את פיסות המידע באופן שוטף בניסיון להרכיב ממנו תמונה מלאה.
דאטה־אנליסטים הם האנשים שדרושים על מנת להכווין את האלגוריתמים האלו, ומסוגלים לחבר בין מאגרי המידע השונים על מנת לחלץ תובנות
שימושיות.
היישומים של ביג־דאטה מורגשים היטב כבר בחיי היומיום שלנו. ווייז מנתחת דפוסי נהיגה של מיליוני נהגים על מנת להציע מסלולי נסיעה עוקפי פקקים, וסירי של אפל מקשיבה לעשרות מיליוני בקשות מדי יום כדי להבין טוב יותר איך לעזור לנו.
בתחום החקלאות מערכות ביג־דאטה עוקבות אחר דפוסי מזג אוויר ופעילות מזיקים ומספקות לחקלאי מידע שימושי בזמן אמת. בתחום הרפואה ניתן להשתמש בביג־דאטה לאבחון מהיר של מחלות וליצירת מנגנון קבלת החלטות מהיר.
נתוני ביג־דאטה נמצאים בכל מקום. בדומה לצה"ל יותר ויותר ארגונים מבינים שממש בקצות אצבעותיהם יושבת כמות עצומה של מידע שיכולה לשנות את האופן שבו הם פועלים.
את מה שצה"ל עושה יכולים לעשות בהצלחה דומה גם יחידות משטרה וגופי אכיפת חוק, או חברות גדולות שלא פועלות בעולמות הטכנולוגיה אבל מחפשות יתרונות אסטרטגיים. האנשים שיכולים לתפעל את העולמות האלו נמצאים כבר היום בביקוש גבוה, והוא יילך ויגדל בשנים הקרובות.