היורו בשפל של 22 חודשים: שערו היציג נקבע על 3.99 שקלים
המטבע האירופי איבד 0.6% מול השקל והשלים נסיגה של 6.4% מתחילת השנה. הדולר ירד 0.2% ושערו היציג נקבע על 3.57 שקלים; הראל: "בגלל חוזקו של השקל, בנק ישראל לא יעלה את הריבית בהחלטתו הקרובה"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
דרמה בשוק המט"ח: היורו ירד היום (ד') ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 3.99 שקלים - רמת שפל של 22 חודשים (נרשמה לאחורנה ביולי 2017). בכך משלים המטבע האירופי ירידה של 6.4% מול השקל מתחילת שנת 2019.
הדולר איבד 0.2% והיציג נקבע על 3.57 שקלים.
- טראמפ יאסור על חברות אמריקאיות להשתמש בציוד של וואווי
- כבר לא נחשק: כך משפיעה הפופולאריות של נשיא ארה"ב על ערך הנדל"ן בטראמפ טאוור
- טראמפ זומם להקפיץ את מחירי המכוניות המיובאות מאירופה ב־10,000 יורו
"בנק ישראל לא יעלה את הריבית בהחלטה ביום שני הקרוב (ה-20 במאי), גם בשל הנסיגה מהמדיניות המוניטרית המצמצמת בעולם והזעזועים סביב הסכמי הסחר של ארה"ב, וגם בשל חוזקו של השקל שחזר להתחזק במהירות בשבועיים האחרונים והגיע לשיא חדש מול סל המטבעות הנומינלי", כותב עפר קליין מנהל מחלקת המחקר בהראל.
הירידה בערכם של המטבעות המובילים בעולם מגיעה על רקע מדד המחירים לחודש אפריל שצפוי להתפרסם היום. קליין מעריך כי המדד צפוי לעלות בשיעור גבוה של 0.5 אחוז, בשל עלייה עונתית במחירי הפירות והירקות, התרבות והנסיעות. "הפתעה, אם תהיה", הוא מוסיף, "סביר שתהיה בכיוון של מדד נמוך יותר בשל השפעה של הייסוף שלא בא עדיין לידי ביטויי באופן מלא בחודשים הקודמים".
למרות שמרבית האינדיקאטורים מצביעים על האצה בצמיחה ברבעון הראשון, הממצאים הראשונים מסקר החברות הרבעוני של בנק ישראל שפורסם לאחרונה מצביעים על התמתנות בקצב ההתרחבות של הסקטור העסקי. לדברי קליין, "ממצאי הסקר לא משנים את ההערכה שהאומדן הראשוני לתוצר, שיפורסם מחר, יצביע על צמיחה חזקה בשיעור של כ-5 אחוזים בשיעור שנתי, (בחלקה בשל גורמים חד פעמיים בעקבות יבוא הרכבים המוגבר)".