סן פרנסיסקו אסרה על ריגול המוני מבוסס זיהוי פנים בשטחה
מועצת העיר קבעה שסוכנויות אכיפה לא יוכלו עוד להישען על תוכנות זיהוי ומצלמות רחוב, בגין בעיות דיוק שמובילות למעצרי שווא. זו העיר הגדולה הראשונה בארה"ב שמחליטה לחסום ניטור זה
מועצת עיריית סן פרנסיסקו החליטה אתמול לאסור על סוכנויות אכיפת חוק שפועלות בעיר לעשות שימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים. מדובר בעיר הגדולה הראשונה בארה"ב שמקבלת החלטה מסוג זה.
- אני יודע מה עשית בשופינג האחרון
- כשזיהוי פנים המוני כושל ב-100%
- מומחי AI: תוכנת זיהוי הפנים של אמזון פוגעת בזכויות אדם
אף שכוחות משטרה עשו לאחרונה שימוש מוצלח בטכנולוגיית זיהוי פנים כדי לזהות חשודים אפשריים, כמו איתור חשוד בירי המוני באנאפוליס בשנה שעברה, חששות לשימוש לרעה, עד כדי הפיכת ארה"ב למדינת משטרה, ובעיות בטכנולוגיה עצמה (ובעיקר קשיים מהותיים בזיהוי פנים לא-לבנים ונשים) הכריעו את הכף בעד האיסור. ההחלטה אינה סופית לחלוטין ובהתאם לחוק המקומי היא צפויה לעלות להצבעה נוספת בשבוע הבא, אך זו נחשבת כפורמלית בלבד.
חבר מועצת העיר, אהרון פסקין, שיזם וקידם את ההחלטה, אמר שמדובר במסר חזק למדינה, במיוחד כשהוא מגיע מעיר שמחוברת לעולם הטכנולוגיה. "העובדה שסן פרנסיסקו היא המרכז של כל הדברים הטכנולוגיים מגיעה עם אחריות למחוקקים המקומיים. יש לנו אחריות מוגדלת לווסת שימושים בטכנולוגיה בדיוק מכיוון שהם מבוססים כאן", הוא הוסיף לפי דיווח של הניו יורק טיימס.
מאט קגל, מארגון זכויות האזרח ACLU, בירך על ההחלטה. "טכנולוגיית זיהוי פנים מספקת לממשלה כוח חסר תקדים לעקוב אחרי אנשים בחיי היומיום שלהם. זה לא מתאים לדמוקרטיה בראיה. מדובר בהחלטה עם חזון שמונעת שימוש מסוכן של הטכנולוגיה הזו נגד הציבור".
בין הזרזים להחלטה היום מחקרים כמו זה של MIT, שמצא שפלטפורמת זיהוי הפנים של אמזון, שנמצאת בשימוש ביחידות משטרה רבות בארה"ב, סובלת משיעור טעות גבוה במיוחד בכל הנוגע לזיהוי אנשים כהי עור ונשים. "אם לא ניצור עכשיו שסתומי הגנה אחראיים, הטכנולוגיה תמשיך להתקדם בדרכים שהחוק לא יוכל להתמודד איתן", אמר לוול סטריט ג'ורנל נתן שרד, מארגון זכויות הגולשים EFF. "הטעויות וההטיות הקיימים יעמיקו".
מנגד, היו שביקרו את האיסור הגורף וטענו שבמקומו, היה על סן פרנסיסקו להכיר בתועלת של הטכנולוגיה וליצור רגולציה שתגביל את השימוש בה. "זה מגוחך להכחיש את הערך של הטכנולוגיה באבטחה בשדות תעופה ובמעברי גבול", אמר ג'ונתן טורלי, מומחה למשפט חוקתי מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. "קשה להכחיש שיש היבט של בטיחות הציבור לטכנולוגיה הזו".
טוני מונטויה, נשיא איגוד השוטרים של סן פרנסיסקו, הוסיף: "חייב להיות איזון ראוי בין אלו שמאמינים למנטליות האח הגדול של אורוול לאלו שרוצים למנוע פריצה למכוניות וגניבת חבילות מהמרפסת הקדמית".
בכל מקרה, לא מדובר במילה האחרונה בנושא. פסקין אמר שהמדיניות של העיר בנושא תתפתח וההחלטה תשונה אם יהיה צורך. בינתיים, ערים אחרות שוקלות הצעות דומות, ובהן אוקלנד בקליפורניה וסומרוויל במסצ'וסטס. גם הרשויות במסצ'וסטס גם דנות בהצעת חוק לעצירת השימוש בטכנולוגיה עד ליצירת רגולציה חדשה בנושא.