ארה"ב: הסדר הקנס לפייסבוק צפוי לכלול פיקוח נהלי פרטיות ל-20 שנה
נציבות הסחר הפדרלית טרם קבעה את עונשה של החברה על אוזלת ידה בפרשת קיימברידג' אנליטיקה - אך בנוסף לקנס של 3 עד 5 מיליארד דולר, צפויה החברה להיות מחויבת לפיקוח חיצוני הדוק על נהלי הגנת הפרטיות בה. עדיין לא הוחלט האם מארק צוקרברג יספוג סנקציות אישיות
- פייסבוק מתגוננת: לא צריך לפרק את החברה, רק לשפר רגולציה
- היד הקשה של האיחוד האירופי פוגעת לא רק בענקיות הטכנולוגיה
- אחד ממייסדי פייסבוק: "צריך לפרק את החברה, הכוח של צוקרברג חסר תקדים"
ההסכם יביא לסיומה של חקירה שנפתחה בעקבות פרשת קיימברידג' אנליטיקה, במסגרתה הגיעו פרטי 87 מיליון משתמשים ברשת החברתית לידי חברת הייעוץ המפוקפקת, שהשתמשה בהם כדי ליצור פרופילים פסיכולוגיים ממוקדים לצורך התאמת פרסומות במהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016. ה-FTC פתחה בחקירה, בעילת הפרת הסכם קודם שחתמה מולה פייסבוק ב-2011, גם בו התחייבה לפיקוח של 20 שנה.
בדו"ח הרבעוני האחרון שפרסמה פייסבוק שקללה החברה הפסד של 3 מיליארד דולר, על בסיס הערכה שההסכם עם ה-FTC יכלול גם קנס של בין 3 מיליארד ל-5 מיליארד דולר. ההודעה הובילה להערכות שדיווח על הסכם יתקבל בקרב, ואולם לפי מקורות הודעה על כך צפויה להתפרסם רק בעוד כחודש.
עם זאת, כמה מחוקקים בארה"ב כבר מבקרים היבטים של ההסכם המתגבש. הסנטורים ריצ'רד בלומנטר וג'וש האולי אמרו לנציבות שאפילו קנס של 5 מיליארד דולר הוא קטן מדי, ושמייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, צריך לשאת באחריות אישית.