למרות הירידות החדות בשווקי המניות: הדולר שומר על יציבות
המטבע האמריקאי נסחר ללא שינוי מול היורו ברמת 1.12 דולרים ליורו; מול הין המטבע האמריקאי מתחזק ב-0.7%; בשוק המקומי: הדולר היציג נקבע על 3.57 שקלים אחרי שעלה במסחר ב-0.1%. היורו עלה בשיעור דומה והיציג נקבע על 4 שקלים; IBI: "התנאים להעלאת ריבית יבשילו לקראת סוף הרבעון השלישי השנה"
ירידות השערים החדות שנרשמות בשוקי המניות לא הגיעו לשוק המט"ח שמתנהל היום (ב') ביציבות: הדולר נסחר ללא תנודה מהותית מול היורו ברמת 1.12 דולרים ליורו.
הדולר אינדקס שומר גם הוא על יציבות ונסחר ברמת 97 נקודות. בשוק המט"ח המקומי היורו והדולר התאוששו מול השקל כאשר המטבע האירופי רשם עלייה של 0.1% והשער היציג נקבע על 4 שקלים. הדולר עלה בשיעור דומה ליורו ושערו היציג נקבע על 3.57 שקלים.
- שוק המט"ח: הדולר והיורו נחלשו מול השקל
- שוק המט"ח: הדולר עלה והיציג נקבע על 3.61 שקלים
- הביטקוין חוזר? המטבע הווירטואלי מזנק ב-10% ליותר מ-7,500 דולר
התחזקות המטבעות המובילים בעולם מגיעה על רקע פרסום סקר החברות של בנק ישראל לרבעון הראשון של השנה - אשר ירד במפתיע לרמה אפסית, הנמוכה מאז הרבעון הראשון של שנת 2016.
סקר החברות ירד זאת בניגוד לסביבת הנתונים החזקה יחסית שאיפיינה את הנתונים השוטפים במהלך התקופה. "סקר החברות הוא אינדיקטור יעיל לבחינת סביבת הפעילות בטווח הקצר, וסיפק מאז 2016 מסר עקבי למדיי של צמיחה של סביב הפוטנציאל ומעלה. עם זאת, מדובר בנתון בודד שכמובן לא מעיד בשלב זה על מגמה, בפרט בהתחשב בכך שבמרבית הענפים הציפיות הן לשיפור בפעילות ברבעון השני של השנה", מציינים כלכלני IBI.
עם זאת, לדבריהם, נתון זה, בשילוב עם אי הוודאות סביב נושא הסחר בין ארה"ב לסין והתחזקות השקל מהווים גורמים שצפויים להוביל להמשך עמדת המתנה מצד בנק ישראל ברמת הריבית הנוכחית. בכדי שבנק ישראל יקדים את מועד העלאת הריבית תידרש הפתעה משמעותית כלפי מעלה באינפלציה, שתוביל לקצב שנתי של 1.7%-1.8% בחודשים הקרובים. לפיכך, התרחיש המרכזי ממשיך להעריך כי התנאים להעלאת ריבית יבשילו לקראת סוף הרבעון השלישי - תחילת הרבעון האחרון של השנה".