ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

MusicTech

"אנחנו מאפשרים לכותבים מת"א להגיע למישהו בארה"ב בתעשיית המוזיקה"

מתן קולנשר ועברי לידר, שותפים בחברת MY PART בכנס When Technology Meets Music" של כלכליסט ובנק לאומי בבית ספר רימון למוסיקה: "אנחנו מנסים לייצר פלטפורמה שעובדת עם שומרי הסף, אך מאפשרת להם להתמודד עם הדברים שמגיעים אליהם"

תומר הדר 16:2213.05.19

 

 

 

"אחרי שבע שנים ביחידה 8200 הגעתי לרימון למגמת כתיבת שירים והלחנה. נחשפתי למשמעות של מה זה לכתוב שיר, עם שותף ששמו עברי לידר. אני גם שותף של אריאל גדילוב, רוני וונס וגם אוון בוגרט. כיום רוב הטכנולוגיה עוסקת בזמר ובלהקה. אנחנו רצינו לפתור בעיה של כותבי שירים - כיצד אפשר לדאוג שהכותבים יצליחו לגלות את השיר למי שצריך. זו הבעיה שבאנו לפתור וכתבנו פלטפורמה שזכתה באקסלרטור מאס צ’אלנג’". כך אמר מתן קולנשר, שותף ב-MY PART בכנס when technology meets music של כלכליסט ובנק לאומי בבית ספר רימון למוסיקה. 

 

לדברי קולנשר, "אנחנו יכולים לומר עד כמה הסיכוי של שיר נתון יכול להתאים בין כותב שירים לתעשיה. אנחנו יכולים לאפשר לכותבים מתל אביב להגיע למישהו באמריקה בתעשיה. עד כה גייסנו 1.3 מיליון דולר”.

עברי לידר עברי לידר צילום: אוראל כהן

 

לדברי לידר, "אני מכיר בעיות בתעשייה הזו, יש בעיה מהצד של היוצרים, גם החזקים שבהם. כל אמן גדול וחזק ככל שיהיה צריך שיר טוב. התוכן הוא המלך ואנו עסוקים כל הזמן בחיפוש תוכן. אם נצליח לייצר תוכן ברמה גבוהה אז כל היתר פשוט, אך כמובן שלא קל לכתוב שיר טוב, זו מלחמה. אנו אוהבים לחשוב על אותו אדם שלמד או לומד מוזיקה, וכותב שיר אחד טוב, שיר מדהים שיכול להיות להיט של הזמרת אדל, אך מה לעשות שהוא לא יגיע, כי יש שומרי סף.

 

"אנחנו מנסים לייצר פלטפורמה שעובדת עם שומרי הסף, אך מאפשרת להם להתמודד עם הדברים שמגיעים אליהם. ממש כעת בחוץ הגיע אלי בחור צעיר, אמר לי שהוא כתב לי שיר וביקש רק שאשמע אותו. אנו יכולים להציע לו פייסבוק או דברים אחרים אך זו לא פלטפורמה שמכוונת לדברים האלה. בעולם יש עשרות אלפי צעירים שרוצים לכתוב לאמן שירים, והם יגיעו כנראה רק לעוזרת האישית של איש ההפקה הבכיר. הסיכוי אפסי מאוד. אנחנו מנסים לייצר פלטפורמה שתפתור את הבעיה. הפלטפורמה הזו, MY PART, מאפשרת לכל אמן, מכל מקום, להעלות יצירות עבור אמנים שרשומים בפלטפורמה. יש לנו סוג של טינדר מוזיקלי, אנחנו עוברים על חומרים ששולחים לנו, עבורנו, בשבילנו”.

 

מתן קולנשר מתן קולנשר צילום: אוראל כהן

 

לדברי קולנשר: “ניסינו את זה עם עברי לידר וקיבלנו עשרות אלפי יצירות, הוצפנו. ואנחנו מיישמים כאן פתרון, אנו מסתכלים על הדברים שהם הנשמה של השיר - המילים, ההרמוניה, המלודיה ומבנה השיר. אלה דברים שיוצרים לא יודעים ואנו יכולים עם בינה מלאכותית לנתח אותם וכך למיין אותם ולהתאים לאמן, כאן אנו משלימים פלטפורמות כמו כוכב נולד. לדוגמה, יש לנו כ-300 פרמטרים שאנו מסתכלים עליהם בכל אחד מהתחומים החשובים. אנו יודעים לנתח למשל את המאפיינים של מילים של שיר.

 

לדברי לידר: "יתכן שמבחינת אמן זה נשמע מעט מוזר, אולי ממוחשב, אך אני השתמתי בזה ועשינו פיילוט. אני מתעניין בשירים שאנשים שולחים לי, ועדיין כשמגיעים אלי 1,600 שירים, אני ניצב בפני בעיה, היכולת שלי מוגבלת מבחינת תשומת הלב. המערכת לא מעיפה שום דבר. בגדול, הדרך בה המערכת מסדרת את השירים לפי הרלוונטיות שאני הגדרתי, היא נוחה. אני מצאתי למשל שישה שירים שאני מאוד אוהב ואני מייצר להם המשכיות”.

 

לדברי קולנשר: “אם נשלח לאריק איינשטיין שיר על כדור-רגל, הוא יאהב אותו. אמנים אחרים, לא היו אוהבים. זו התאמה אישית. יש לנו גם מערכת שעושה שימוש באלמנטים תרבותיים. אנחנו מזהים את זה, אנחנו מזהים אקורדים, וכמה מורכב השיר, אלה דברים שניתן לראות בזמן אמת וניתן לנתח אותם כדי להשיג התאמה מרבית. למשל, אם אני מגיש שיר לביונסה במנעד של חצי אוקטבה, הוא לא יהיה לה רלוונטי כי היא לא שרה כך, אנחנו יודעים לנתח את זה לפי מונחי שפה מוזיקלית. אנו לא מלחינים מוזיקה, רק מסתכלים עליה בעיניים אובייקטיביות כדי להבין עד כמה השירים האלה מתאימים. והצעד הבא שלנו הוא החזרת משוב לאמן, כלומר לומר לו מה לעשות כדי שיתאים יותר לאמן, וגם לכוון את האמן למאמן שיסביר לו מה לעשות. הסיפור של שיר אינו אם הוא טוב או לא, אלא הקונטקסט, האם השיר מתאים לאמן. כיום בתעשייה יש כסף רב, ואנו מתעניינים בלהסתכל עמוק לתוך השירים ולתת להם הזדמנות להגיע ישר לקדמת הבמה”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x