ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

גיל דטנר מלאומי שוקי הון: "רוב חברות הקנאביס לא ישרדו"

אנליסט המניות הבכיר אמר את הדברים בכנס הקנאביס של "כלכליסט" במלון דן בתל אביב: "על המשקיע לבדוק ולהשתכנע מנין החברה תקבל את היתרון התחרותי שיישאר עימה לטווח הארוך"

צלי גרינברג 13:1706.05.19

"המשקיע הפרטי צריך להבין שהוא נמצא בסביבה מאוד מאתגרת, וכשהוא לוקח החלטות הוא צריך להבין שזו תעשייה חדשה, שרק החלה את דרכה", כך אמר היום (ב') גיל דטנר, אנליסט מניות של לאומי שוקי הון, בכנס הקנאביס של כלכליסט במלון דן בתל אביב.

 

 

דטנר המשיך והסביר כי "כדאי למשקיע הפרטי גם לדעת שהערכות השווי מושתתות בעיקר על שיעורי רווחיות, השקעות נדרשות וכו'. ולכן, לרוב, מי שמשקיע הוא בעיקר מי שמתמחה בשוק. מכאן מגיעה גישת ההשקעה שמבקשת להשקיע בסל של חברות - השקעה שמפזרת את הסיכון, כמו השקעה דרך תעודות סל, שמאפשרות למשקיע להיחשף מבלי להשקיע במניית החברה הבודדות, שקשה למשקיע להעריך אותה בשל חוסר התמחות".

 

"אבל כמו שהגל הזה סוחף מאוד למעלה, זה גם יוריד את ההשקעות מאוד למטה. מי שהשקיע, לדוגמא, לפני 10 שנים בסל חברות הביומד, עדיין נמצא בתשואה שלילית. אז אם הגישה הרחבה אינה זו המתאימה להשקעה - מה כן? לדעתי, אין מנוס להכיר את השוק והחברות מקרוב. זה הרי סביר להניח שחלק גדול מהחברות לא ישרדו. אז צריך כן לבדוק חברה חברה ובהיבט זה על המשקיע לבדוק מה היתרון התחרותי של כל חברה. אותו יתרון שהחברה לוקחת באמצעותו נתח שוק ומחזיקה בו לאורך שנים תוך שמירה על שיעורי רווחיות מאוד גבוהים", הוסיף דטנר.

 

"לכן, כאשר אנחנו שומעים שחלק גדול מחברות הקנאביס רצות להגדיל את תחומי הגידול והייצור שלהם, צריך להבין את המשמעות של הדבר בהיבט היתרון התחרותי. בטווח הקצר אנו אמנם עדים למחסור שהתפתח. אבל לטווח הארוך יתפתח גם מענה הן בגידול והן בייצור ולכן הסבירות היא שהחברות לא יתפתחו על בסיס תחרותי של גידול וייצור, והייצוא זה לא פיתרון קסם לכשעצמו. החברות הקנדיות, לדוגמא, מתכננות מיליון טון גידול קנאביס רפואי בשנה. מה יעשו עם שארית נפח התוצרת שעולה על הצריכה המקומית? יפנו אותו לייצוא כמובן. לכן, בגידול חקלאי וייצור והתחרות לישראליות תהיה גדולה. מכאן, שעל המשקיע להסתכל לא על חברה שרצה על הכל, ומבקשת להיות עם ידיה על הכל, אלא לבדוק ולהשתכנע מנין החברה תקבל את היתרון התחרותי שיישאר עימה לטווח הארוך, בדמות: טכנולוגיה ייעודית וייחודית, מחקר, יכולת ליצור מותגים חזקים ולשווק אותם ולתפוס נתחי שוק בעולם הקמעונאות ועוד", אמר.

 

 

כנס קנאביס גיל דטנר לאומי שוקי הון כנס קנאביס גיל דטנר לאומי שוקי הון צילום: עמית שעל

 

"מקור המימון העיקרי של תעשיית הקנאביס הוא שוק ההון. בשנת 2017 חברות הקנאביס הקנדיות גייסו כ-3.5 מיליארד דולר, כאשר 3 מיליארד דולר מהם הגיעו משוק ההון. בכך הפך הציבור לשותף העיסקי של התעשייה ולא רק צרכן שלה. ישנן מעל 250 חברות ציבוריות בסקטור הקנאביס, כאשר שווי השוק המצרפי שלהן עומד על לא פחות מ-83 מיליארד דולר. יש 14 חברות ששוות כ-60 מיליארד דולר יחד. אבל, רווחים אין כמעט לאף אחת", ציין.

 

"שוק הקנאביס הוא שוק מאוד תנודתי. כאשר מחירו של נכס עולה בקצב כה אלים ומהיר, המשקיע הפרטי שואל את עצמו האם זו הזדמנות או בועה? כאן נראה שדווקא מאחורי ההייפ יש פוטנציאל לביקוש אמיתי, והקנאביס בשימוש רפואי הוא כנראה רק קצה הקרחון. ההערכות עומדות כיום על שוק כולל עם מכירות שנאמדות ב-150 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-12 מיליארד דולר כיום. הפוטנציאל הגדול של התחום נמצא באפשרות של החברות בו לחדור לתחומים אחרים כמו: טבק, משקאות ספורט, בריאות חיות מחמד, אלכוהול (הנתח הכי גדול), בריאות ועוד", סיכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x