משקאות קפה הפכו לפופולאריים כי הם זמינים, יעילים ובריאים. שורה ארוכה של מחקרים מצביעים על תועלת הקפה לפני או אחרי אימון גופני ויש גם קשר בין מצב רוח חיובי לבין שתיית אספרסו או קפוצ'ינו. יתרה על כך, הקפה נפוץ בעולם מאז המאה ה-15 ואין פלא שלאורך השנים הוא אימץ לעצמו מגוון רחב של תכונות ומאפיינים.
השאלה המעניינת היא מה הקפה שכל אחד ואחת מאתנו מעדיפים למעשה אומר עלינו. מטבע הדברים, העדפה לסוג מסוים של קפה מעניקה הצצה לאורח החיים שאימצנו ולערכים שבהם אנחנו מעוניינים להשקיע. כמו כן, היכרות עמוקה עם סוגי הקפה תעזור לנו לדעת מה ניתן לעשות על מנת לשדרג את החוויה.
אספרסו: הכי קרוב למשקה המקורי
אנשים ששותים אספרסו ככל הנראה יודעים טוב מאוד מה הם רוצים מעצמם. אותם חובבי אספרסו מוכנים לזקק את החוויה ללגימות ספורות בלבד, הם מחפשים אחר הקרמה המפנקת ולא אחר הגודל ויש להם גם היכרות עם המשקה המקורי שמגיע מאפריקה ולאחר מכן מאיטליה.
במקביל, ניתן לייחס תכונות אופי דומות וחיוביות גם לחובבי קפסולות
ולכאלה שמכינים אספרסו, קפוצ'ינו או לאטה בבית. אחד היתרונות בעידן הנוכחי הוא שמכונות הקפה זמינות יותר בהשוואה לכל תקופה אחרת בהיסטוריה – לכן כל מה שצריך לעשות על מנת להכין את המשקאות הטעימים הוא רק להשיג קפסולות איכותיות וטעימות.
|
|
צילום: pexels
|
שחור: מפגש בין מסורת ותרבות
הקפה השחור שמוכר לנו בארץ מכונה "קפה טורקי" ו"קפה יווני", אך יש לו עוד המון גרסאות ברחבי העולם. מנגד, יש גם מאפיין שמשותף לכל סוגי האנשים ששותים את הקפה הזה: סבלנות.
קפה טורקי בסיסי מכינים מכתישה ידנית של הפולים באמצעות מכתש ועלי. את הגרסה הספציפית הזו קשה יחסית להשיג, לכן מי שמקפיד עליה הוא ככל הנראה אדם שמחובר מאוד לשורשים שלו.
לשם השוואה, קפה בוץ שדומה לקפה הטורקי בטעם ובמרקם ניתן גם להכין מחליטה של הפולים הטחונים במים ובטמפרטורה של מעל 90 מעלות. אם אתם מאלו ששותים את הקפה שלהם ככה, כנראה שמצאתם את נקודת המפגש בין המסורת והתרבות.
קפה נמס: חלק בלתי נפרד מהתפריט
קפה נמס מכינים מערבוב של אבקה עם מים או חלב ולכן הוא זמין בכל שעה של היום. אם אתם שותים רק קפה נמס, סביר להניח שמדובר בחלק בלתי נפרד מהתפריט הקולינרי שלכם.
אף על פי כן, כדאי מדי פעם לשלב אותו עם מנת אספרסו כדי להעשיר את הטעם או לשקול קפה בחליטה קרה בשביל הרעננות.