$
משפט

בלעדי לכלכליסט

שאול אלוביץ' דורש ממגדל לממן את הסתבכותו הפלילית

תביעה שהגישו שאול, אורנה ואור אלוביץ' נגד מגדל חושפת את עלות ההגנה בתיק 4000, שמגיעה ל־7.5 מיליון שקל; מגדל הסכימה לשלם 200 אלף שקל "כמחווה של רצון טוב" וטוענת: מדובר בהליך הכולל חשד לפלילים; העו"ד של אלוביץ': "כשנפל על המשפחה מקרה הביטוח ומגדל התבקשה לפרוע את השטר שעליו חתמה, היא הפנתה להם עורף"

רחלי בינדמן ותומר גנון 06:5902.05.19

שאול אלוביץ’ נגד חברת הביטוח מגדל: משפחת אלוביץ', שאול, בנו אור, ואורנה רעייתו של אור, תובעים את מגדל שביטחה אותם בביטוח נושאי משרה - אלוביץ' כיו"ר בזק, ואור ואורנה כדירקטורים בבזק.

 

 

 

בא כוחם של המשפחה עו"ד חיים קליר טוען: "התובעים ביקשו להבטיח תמורת פרמיות גבוהות את אפשרותם הכלכלית ליישם את זכותם לייצוג. והנה כאשר נפל עליהם מקרה הביטוח ומגדל התבקשה לפרוע את השטר, היא הפנתה עורף". לטענת התביעה עלות הייעוץ המשפטי עומדת על 7.5 מיליון שקל.

 

לטענת בני המשפחה הפוליסה אמורה לכסות בין השאר מימון וייצוג משפטי, כדי לאפשר להם להתגונן מפני הליכים משפטיים שינוהלו נגדם בהקשר לתפקידם כנושאי משרה בבזק, ובכלל זה הליכי החקירה שהתנהלו נגדם מצד רשות ניירות ערך. לשיטת אלוביץ’ ומשפחתו, הפוליסה כוללת התחייבות מפורשת של מגדל לכסות הוצאות שנגרמו להם בשל צורך זה, ללא תלות בתוצאות ההליכים. בפברואר 2018 התפוצצה פרשת 4000, שבה משטרת ישראל בשיתוף עם רשות ני"ע פתחה בחקירה נגד בני המשפחה בטענה שראש הממשלה בנימין נתניהו נתן לבזק הקלות רגולטוריות תמורת סיקור אוהד באתר החדשות וואלה שבבעלות בזק.

 

 

 

על רקע ההליכים המשפטיים שליוו את החקירות פנו בני המשפחה למגדל בדרישה לממש את זכויותיהם ולקבל את תגמולי הביטוח. לטענת המשפחה תשובת מגדל היתה לקונית: מצד אחד, לטענתם, הכירה מגדל בחובתה לשלם ולא כפרה בחובתה זו, ומנגד התנתה את התשלום בהסכמת בני המשפחה כי יהיה זה תשלום חד פעמי של 200 אלף שקל הכולל ויתור על יתרת התביעה. מגדל, מתברר, אף דרשה שהתובעים יתחייבו להחזיר את התשלום במקרה של הרשעה הדורשת מחשבה פלילית.

 

בנספח הכולל את תשובתה של מגדל נכתב: "מגדל אינה יכולה בשלב זה לאשר השתתפות בהוצאות המשפטיות של בני משפחת אלוביץ’ בקשר עם הליך החקירה לאור בעיות בכיסוי הביטוחי. מגדל נכונה לבצע תשלום חד פעמי של 200 אלף שקל וזאת לפנים משורת הדין ומבלי להכיר בכיסוי או להסכים לשאת בהוצאות משפטיות נוספות". מגדל אכן מתנה את התשלום ש"אם בסופו של יום יוגש כתב אישום ותורשעו בעבירה שדורשת מחשבה פלילית, או אז תשיבו למגדל את הסכום ששולם".

 

לטענת משפחת אלוביץ’ עלות הייעוץ המשפטי של שאול אלוביץ' לבדו מסתכמת עד כה ב־6.8 מיליון שקל ומתחלקת לשכר עורכי דין בשלב החקירה, בשלב השימועים ושכר בזמן ניהול ההליכים. עבור בנו אור העלות מוערכת ב־526 אלף שקל ואילו ביחס לאורנה ב־152 אלף שקל. בסך הכל לטענת המשפחה העלויות מסתכמות ב־7.5 מיליון שקל. כיוון שמדובר בסדר דין מקוצר והליך מהיר מבקשים בני משפחת אלוביץ’ שמגדל תשלם 2.78 מיליון שקל מתוך סכום זה.

 

 

התביעה חושפת בנספחיה את פוליסת הביטוח: הפוליסה מוגבלת ל־150 מיליון דולר למקרה. בנוסף היא כוללת הוצאות משפטיות "סבירות" מעבר לגבולות האחריות, “בהתאם לאמות מידה הנהוגות להוצאות משפט סבירות בישראל". הפוליסה של ביטוח האחריות אף חושפת את העלות השנתית שלה: 325 אלף דולר בשנה. ככל הנראה המחלוקת בין מגדל למשפחת אלוביץ’ טמונה בטענת מגדל כי הפוליסה לא מכסה ייצוג משפטי במידה שמדובר במעשים פליליים הדורשים מחשבה פלילית.

 

במסגרת המסמכים מצרפת משפחת אלוביץ’ מכתבים מטעם עורכי דינם המצביעים על היקף הטיפול. משרד עורכי הדין חן יערי רוזן המייצג את שאול אלוביץ’ כותב: "החקירה הגלויה נמשכה כשישה חודשים ובמסגרתה נחקר אלוביץ' ונדרש להתייחס לכמות עצומה של חומר ואירועים רבים וסבוכים שהשתרעו על פני שנים. משרדנו נדרש ללמוד את הנושאים הסבוכים, לגבש קו הגנה ולייעץ לו במהלך החקירות". המשרד מציין כי עד כה קיבל שכר טרחה בגובה 800 אלף שקל עבור הייצוג. במשרד מעריכים כי הייצוג כולו של אלוביץ' לא יפחת מ־2.5 מיליון שקלים לכל פרשה.  

 

עלויות כתב האישום האפשרי נגד אור אלוביץ

 

הפרקליטות טרם הודיעה סופית האם בכוונתה להגיש נגד כתב אישום בכפוף לשימוע נגד בנו של שאול אלוביץ', אור. זאת, על אף שרשות ני"ע והמשטרה המליצו להעמידו לדין על ביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים. עם זאת, סנגורו של אור, עו"ד דרור מתתיהו ממשרד פישר-בכר-חן-אוריון ושות', סיפק במסגרת התביעה הערכות לשכר הטרחה שיידרוש במידה ואור יזומן בסופו של דבר לשימוע, ויוגש נגדו כתב אישום.

 

על פי מכתב נלווה שצורף לתביעה, במידה ואלוביץ' הצעיר יזומן לשימוע בתיקים בזק ו-4,000, סנגוריו יגבו ממנו סכום נוסף של מיליון שקל, מעבר לסכום ששילם על הייעוץ המשפטי בשלב החקירות (536 אלף שקל). מדובר ב-600 אלף שקל לטיפול בפרשת בזק, ועוד כ-400 אלף שקל לטיפול בתיק 4,000 - לא כולל מע"מ.

 

במידה ולאחר שימוע יוגש כתב אישום נגד אור אלוביץ', מעריך סנגורו כי הוא יידרש לשלם כ-4.75 מיליון שקל נוספים, לא כולל מע"מ. מדובר ב-3 מיליון שקל עבור ניהול ההליכים בתיק בזק, ועוד 1.75 מיליון שקל עבור תיק 4,000. כך שאם בסופו של דבר ינוהלו ההליכים הללו, יידרש אור לשלם כ-6.25 מיליון שקל לא כולל מע"מ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x