$
הסטארטאפים המבטיחים 2019

הסטארטאפים המבטיחים

מעבר למיליארד: מימשו את ההבטחה

חמש חברות שהיו ראויות להיכלל בדירוג, אך הגיעו לשווי שחצה את קו המיליארד דולר, הפכו לחדי־קרן, וזכו למעמד מיוחד שמקשה להציב אותן בשורה אחת עם רשימת הסטארט־אפים המבטיחים

הגר רבט ומאיר אורבך 16:4011.05.19

ל-50 הסטארט-אפים המובילים - לחצו כאן

 

השנה, בפעם השנייה, אנחנו מוציאים מהרשימה את החדי־קרן (יוניקורנים), חברות סטארט־אפ שהערכת השווי שלהן עברה את רף מיליארד הדולר. יוניקורנים הם תופעה של העשור האחרון וסמן לשינוי שעבר על השוק הפרטי — אבל מה שהיה תופעה נדירה ומעוררת התרגשות ב־2013, כשהכינוי יוניקורן בא לעולם, הפך לאירוע בנאלי: לא רק שהרבה יותר חברות זוכות להימנות על המועדון הזה, חלקן גם השאירו את המיליארד הראשון הרחק מאחור. אובר, למשל חגה סביב הערכה של 70 מיליארד דולר להנפקה הקרובה, WeWork שואפת ל־50 מיליארד, ואצל Airbnb מדברים על 30. הישראליות ברשימה הזו עדיין רחוקות מהערכה כזו — מה שאומר גם שאם עד לאחרונה הגעה לשלב החד־קרן הייתה מסמנת הנפקה קרובה, הכלל הזה כבר אינו מחייב. זו גם הסיבה שבגינה נאלצנו להוציא את החברות הללו מרשימת ההבטחות ולמקמן ברשימה נפרדת: על מנת לאפשר לחברות חדשות לבלוט בה.

 

WalkMe

אפשר להריח הנפקה באופק

 

מימין: דן עדיקא ורפי סווירי, מייסדי WalkMe מימין: דן עדיקא ורפי סווירי, מייסדי WalkMe

 

 

באוגוסט 2018 קיבלה חברת WalkMe את תו היוניקורן, כאשר גייסה 40 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר. עד כה היא גייסה 200 מיליון דולר בראשות קרן ההשקעות אינסייט ומשקיעים נוספים דוגמת קרן Mangrove, גרינספרינג, פלינט, ג'מיני וגיזה. כיום היא מעסיקה 730 עובדים.

 

WalkMe הוקמה ב־2011 על ידי רפאל סווירי (שמכהן כנשיא), דן עדיקא (המנכ"ל) ואייל כהן (שעזב), ומפתחת פלטפורמה שמתלבשת על אתר או אפליקציה, ומספקת סט של אלמנטים ויזואליים כדי להדריך את המשתמש, בדומה ל־GPS שמספק הכוונה עד להגעה ליעד המבוקש.

 

השנה האחרונה סיפקה למשקיעי WalkMe סיבה טובה ליהנות מהשקעתם: בתוך חמש שנים וחצי הגיעה החברה ממכירות של מיליון דולר למכירות של 100 מיליון דולר, מהירות רבה במונחים של חברות הפעילות במכירות של תוכנה בענן (SAAS). בשנה האחרונה פתחה החברה שורה של משרדי מכירות ושיווק ביפן, סינגפור, לונדון וצרפת. ההסתערות שלה על העולם היא ברקע המשך הצמיחה. קצב ההכנסות של החברה כבר שם אותה במקום נוח להנפקה בנאסד"ק; הנפקה כזו אינה עומדת על הפרק כרגע, אך בכירי החברה ערוכים להחלטה מהירה בנושא.

 

Lemonade

חברת האינשורטק שרושמת צמיחה מואצת

 

 

מימין: שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי Lemonade מימין: שי וינינגר ודניאל שרייבר, מייסדי Lemonade צילום: BEN KELMER

 

החברה הטרייה ברשימת היוניקורן הישראלית היא חברת האינשורטק (טכנולוגיות ביטוח) למונייד, שבחודש האחרון הכריזה על גיוס ענק של 300 מיליון דולר לפי שווי מוערך של יותר מ־1.5 מיליארד דולר — מה שהופך אותה לא רק ליוניקורן אלא לאחת מהחברות הישראליות בעלות השווי הפרטי הגבוה ביותר. עד כה גייסה החברה 480 מיליון דולר בארבעה סבבים; המשקיעה המובילה בחברה היא סופטבנק, ולצידה גוגל ונצ'רס, קרן ההון־סיכון האמריקאית ג'נרל קטליסט, Thrive Capital, סקויה, קרן אלף, חברת הביטוח אליאנץ ו־OurCrowd.

 

למונייד נוסדה על ידי שני וותיקי תעשיית ההייטק המקומית, דניאל שרייבר ושי וינינגר, ומעסיקה כיום 170 עובדים, מתוכם 60 בישראל. החברה היא מבטחת מורשה לתחומי הרכוש והנזק ופועלת בארצות הברית. בעזרת הגיוס העצום החדש היא מתכוונת לעשות מה שחברות של סופטבנק עושות: להסתער על השוק, ובעיקר להיכנס בצורה חזקה לאירופה. בדו"ח שהוציאה למונייד לסיכום 2018 היא דיווחה על הכנסות של 57 מיליון דולר — צמיחה מרשימה לעומת מכירות של 10.1 מיליון דולר ב־2017. למונייד מבטחת כיום 425 אלף בתים בארצות הברית (לעומת 100 אלף בשנה בתקופה שקדמה לתקופת הדיווח), בשווי ביטוחי כולל של 50 מיליארד דולר.

 

JFrog

מכוונת להכנסות של מיליארד דולר בשנה

 

מייסדי ג'ייפרוג, שלומי בן חיים (מימין), פרד סימון ויואב לנדמן  מייסדי ג'ייפרוג, שלומי בן חיים (מימין), פרד סימון ויואב לנדמן צילום: Shachar Maor - כנפיים סטודיו לצילום

 

כמו הרבה מענקיות ההייטק הישראלי, ג'ייפרוג לא ממש מוכרת לציבור הרחב. החברה שהוקמה ב־2008 נחשבת למובילה עולמית בשוק עדכוני התוכנה, ואחראית במידה רבה על העובדה שמשתמשים כבר לא צריכים לעדכן תוכנה באופן ידני. היום מרבית המותגים הגדולים בעולם נמנים על לקוחותיה, מגוגל ונטפליקס ועד מרצדס ואובר — 70% מרשימת הפורצ'ן 500.

 

2008 הייתה השנה שבה יצא לשוק האייפון הראשון, מה שהפך כמעט מיד את התלות שלנו בתוכנה ובעדכוני תוכנה לעניין יומיומי. היום קשה לדמיין עולם שבו עדכוני תוכנה אינם נעשים בצורה רציפה מאחורי הקלעים, מה גם שרובנו נהנים בעקיפין ממוצרי ג'ייפרוג בכל יום, כמה פעמים ביום.

 

לאחר סבב גיוס של 165 מיליון דולר באוקטובר 2018, ג'ייפרוג הצטרפה רשמית למועדון החדי־קרן, עם שווי שמוערך בתעשייה ב־1.4 מיליארד דולר. אף שבחברה מסרבים למסור נתוני הכנסות מדויקים, הם אמרו בעבר שהמטרה היא להגיע להכנסות של מיליארד דולר בשנה עד 2025, סכום שספק אם יש חברות ישראליות אחרות שיכולות להתהדר בו.

 

OrCam

מחפשת דרך לקהל הרחב

 

 

זיו אבירם ואמנון שעשוע, מייסדי אורקם זיו אבירם ואמנון שעשוע, מייסדי אורקם

 

אורקם, שהוקמה ב־2010, מוכרת יותר כ"החברה החדשה של מייסדי מובילאיי" (זיו אבירם ואמנון שעשוע), אבל היא מזמן לא רק האחות הקטנה: היא גייסה עד כה 130 מיליון דולר, ואת סבב הגיוס האחרון (30 מיליון דולר) השלימה בפברואר 2018 עם הערכת שווי של יותר ממיליארד דולר.

אורקם הוקמה על מנת לסייע לכבדי ראייה באמצעות טכנולוגיית זיהוי עצמים, אבל בדצמבר 2018 הפתיעה עם השקת קמפיין קיקסטארטר למוצר חדש המבוסס על אותה טכנולוגיה: MyMe, התקן לביש לניטור מפגשים חברתיים שמכוון לקהל הרחב. מהחברה נמסר אז כי השימוש בקיקסטארטר לא נועד לגיוס כספים, אלא כדרך יצירתית להקמת קהילת משתמשים, אלא שכמעט חצי שנה אחרי, לא נראה שהמוצר זכה להצלחה שאורקם קיוותה לה: פחות מ־900 איש התחייבו לקמפיין הקיקסטארטר, ולא מן הנמנע שהחברה תיאלץ לחזור לאסטרטגיה הישנה שלה, זו שמתמקדת בסיוע לבעלי מוגבלויות ולא בקהל הרחב.

אורקם אמנם נמצאת כבר עם מוצרים מסחריים בשוק, אבל היא גם דוגמה לאמון שמעניקה התעשייה לשני מייסדים ותיקים עם היסטוריה מפוארת.

 

Landa Digital Printing

בני לנדא עושה זאת שוב (ושוב, ושוב)

 

 

בני לנדא, מייסד לנדא דיגיטל פרינטינג בני לנדא, מייסד לנדא דיגיטל פרינטינג

 

בני לנדא הוא חלוץ הדפוס הדיגיטלי בעולם, ומי שהוכיח שוב ושוב שהוא יודע להקים חברות ענק, וגם למכור אותן בזמן: ב־2001 הוא מכר את אינדיגו שהקים ל־HP תמורת 630 מיליון דולר, ובהמשך הקים את לנדא דיגיטל פרינטינג, שמפתחת מערכות הדפסה ננוגרפיות לשוק הדפוס המסחרי, האריזות וההוצאה לאור. בפברואר 2017 החברה מכרה לקבוצת Altana הגרמנית טכנולוגיה להדפסה על גבי רדיד מתכת באמצעות דיו ננומטרי ייחודי, שמאפשרת חיסכון של יותר מ-50% בעלויות ההדפסה, בהשוואה להטבעה קונבנציונלית. בקיץ 2018 גייסה החברה 300 מיליון דולר, לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר אחרי הכסף, כאשר עוד קודם כן גייסה החברה עוד 400 מיליון דולר. לנדא ממשיך להיות בעל המניות העיקרי בחברה עם 54%, ואלטנה ו־SKion מחזיקות יחד ב־46% מהחברה, כשחלקה של אלטנה ממשיך לעמוד על 33.3%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x