"סין והודו יהפכו למעצמות אמיתיות בתעשיית ניהול הנכסים"
סגן יו"ר סטנדרט לייף אברדין, מרטין גילברט, ציין שהחברה הרחיבה את צוות ההשקעות שלה באסיה. ברקע, צמיחה גבוהה מהתחזיות בסין ברבעון הראשון
- אלכס פרידמן, מנכ"ל ענקית ניהול הנכסים גאם, יסיים את תפקידו
- ענקית ניהול הנכסים הבריטית שרודרס פותחת משרדים בישראל
- משרד האוצר בוחן גופים וחברות לניהול בניינים ושירותי תפעול
בריאיון שהעניק ל-CNBC מכנס פיננסי בסעודיה, טען גילברט כי אסיה נותרה במרכז ההתעניינות של זרוע ניהול הנכסים של החברה, ASI, זאת בהתבסס על הצמיחה בהשקעות הקמעונאיות ובהון בסין ובהודו. "הן עדיין לא שוק קמעונאי, אך כשזה יקרה, סין והודו ומקומות מסוג זה יהפכו למעצמות אמיתיות של תעשיית ניהול הנכסים", הכריז.
ASI הרחיבה את צוות ההשקעות שלה באסיה בנובמבר 2018, וארבעה מנהלי תיקי השקעות הצטרפו למשרדים בשנגחאי ובהונג קונג על מנת להוסיף מומחיות בתחום האג"ח והמניות. לפי גילברט, מבנה הכלכלה והפוליטיקה בסין פירושם "שצריך להיות קרובים לממשלה בסין ורחוקים ככל האפשר מהממשלה בהודו".
סין דיווחה על צמיחה גבוהה מהתחזיות של 6.4% ברבעון הראשון, שהובילה לכך שבנקים גדולים כמו סיטי, ברקליס ו-ING העלו את תחזית הצמיחה שלהם עבור 2019 לכלכלה השנייה בגודלה בעולם. עם זאת, האנליסטים מזהירים כי עוד מוקדם לסגת מצעדי התמריצים שיישמה הממשלה בסין לעידוד הצמיחה, זאת בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב.
לפי גילברט, ASI שומרת על עמדה שורית בנוגע סין, בייחוד בכל הקשור למניות החברות הנסחרות בשנגחאי ובשנזן. בשנים האחרונות הפכו המניות הללו לנגישות למשקיעים בינלאומיים באמצעות תוכנית מיוחדת. "זה פתח בפנינו שורה של הזדמנויות חדשות בחברות מנוהלות היטב, קצת בדומה להודו, שגם לה יש חברות מנוהלות היטב", אמר.