בקדימה צורן הסכימו לדחיית הערר על תוכנית המתאר: ינהלו מו"מ לשינוייה
התוכנית אמורה להוסיף 8,200 יחידות דיור ולהכפיל את את מספר התושבים ביישוב פי 2.5. התושבים ערערו בטענה שבמהלך הכנת התוכנית הוועדה המחוזית סטתה מהחזון של היישוב וביקשה להפוך אותו לעיר
מועצת קדימה צורן תקפיא את הערר שהגישה לוועדת הערר של המועצה הארצית בעקבות ההחלטה של הוועדה המחוזית לאשר את תוכנית המתאר של היישוב, ותנהל בשלושת החודשים הקרובים מו"מ עם רשות מקרקעי ישראל על שינוי התוכנית.
- אושרה תוכנית המתאר של קדימה צורן: תגדיל את היישוב ל-50 אלף תושבים
- קדימה צורן: אלטרנטיבה אמיתית לגוש דן?
תוכנית המתאר של קדימה צורן יצאה אל הדרך בשנת 2008 ביוזמת מינהל התכנון ורשות מקרקעי ישראל, וחלה על כל מרחב התכנון של היישוב המאוחד קדימה-צורן, כולל שטח נוסף מתחום המועצה האזורית לב השרון.
בקדימה צורן טוענים כי במהלך הכנת התוכנית הוועדה המחוזית סטתה מהחזון שהוגדר על ידי צוותי התכנון והתושבים וביקשה להפוך את היישוב לעיר, זאת בניגוד לחזון היישוב להותיר אותו כבעל אופי כפרי עם בנייה בחתך נמוך ובנייה רוויה באופן מידתי המתאים לסביבתו.
התוכנית אמורה להוסיף 8,200 יחידות דיור ולהכפיל את את מספר התושבים ביישוב פי 2.5, היא הופקדה באוקטובר 2015, ומיד לאחר מכן הגישה המועצה המקומית את התנגדותה.
לפני כשלושה חודשים הוגש ערר למועצה הארצית ובו נכתב, כי "לאור הבטחה שלטונית של מנהל התכנון "כי לא תאושר תכנית מתאר בניגוד לעמדת המועצה" – על וועדת הערר הנכבדה להקפיא את הליכי קידום התוכנית ויש לחזור "לשולחן עגול" להטמעת הערות תכנוניות חשובות".
לפי הערר, כבר כעת יש ליישוב קדימה צורן תוכניות מאושרות לבנייה מיידית אשר מגדילות את היישוב מ-22 אלף תושבים כיום ועד לקיבולת של 36 אלף תושבים, בעוד שלפי תוכנית המתאר גודל היישוב מגיע לכ-50 אלף תושבים. עוד נטען בערר כי לא נערכו בדיקות תחבורתיות לבחינת הגידול במספר כלי הרכב והגדלת הצפיפות התחבורתית אל מול התשתיות העירוניות והתוכנית לא מתנה את הרחבת הבנייה עם סלילת והרחבת כבישים.
"מסתמן כי קיימת אפשרות להסכמות"
קידום התוכנית כאמור עורר זעם רב בקרב התושבים שחוששים מפגיעה אנושה באיכות חייהם. לאחר אישור התוכנית בוועדה המחוזית הוקם בישוב מטה מאבק הכולל כ-5,000 תושבים שמגויסים למלחמה נגד התוכנית. לאחר הגשת הערר החל מו"מ בין ראשת מועצת קדימה צורן, קרן גרין ונציגי מנהל
מקרקעי ישראל על ביצוע התאמות לתוכנית במטרה להגיע להסכמות בין שני הצדדים. ולאחרונה בגיבוי הועדה המחוזית הוחלט כי התוכנית תשוב אל שולחן הדיונים.
במכתב מטעם שירה ברנד, יו"ר הוועדה המחוזית מחוז מרכז נכתב, כי "מסתמן כי קיימת אפשרות להסכמות, אנו סבורים כי ראוי לאפשר לצדדים למצות את הליך ההידברות". במקביל שר האוצר, משה כחלון, שסייר בישוב הצהיר כי הוא תומך בקידום תכנית המתאר של היישוב תוך תכנון משותף עם מועצת היישוב והתושבים, ואמר כי לא ניתן יהיה להוסיף יחידות דיור ללא פתרונות תשתית בדמות פיתוח דרכים ומערכת הסעת המונים.
ראשת מועצת קדימה צורן, קרן גרין, אמרה "אנחנו בקדימה צורן בעד פיתוח הישוב אבל באופן שיהיה מותאם לצרכים של התושבים וימנע פגיעה באיכות חייהם. אני שמחה שמצאנו אוזן קשבת אצל גורמי התכנון ואני מאמינה שהמשך ההידברות איתם תביא לשינויים הנדרשים".