$
בארץ

"גם בוגרי מחול וספרות יכולים להתקבל לממר"ם"

אל"מ ע': "הקבלה ליחידה היא לא על בסיס כמה יחידות עשית בבגרות בפיזיקה ובמתמטיקה וכמה קיבלת, אלא על בסיס מבחן מיון שבוחן יכולות קוגניטיביות ופוטנציאל"

בממר"ם משרתים מאות חיילים, שהם מהמוכשרים שצה"ל יודע לגייס, בין השאר בזכות הכללים הישנים והטובים של עודף ביקוש: ברגע שיש יותר ביקוש לממר"ם מהיצע תקנים, היכולת של ע' לגייס את החיילים המוכשרים ביותר עולה. מובטח להם שירות מעניין שכולל הכשרה, לימודים ופרויקטים מרתקים, וגם שייחטפו לשוק הפרטי ביום שלמחרת השחרור.

 

זה ניכר בשלושת הקצינים הצעירים והמוכשרים שאנחנו פוגשים בענף הענן המבצעי: ת' (29), ראש מדור ביג דאטה, ח' (24), מנהלת מוצר ("אני מבינה מה הצרכים של הלקוחות ומזה גוזרים מה נפתח כדי שנהיה מוכוונים לנצח את המלחמה הבאה"), וא' (24), ראש צוות פיתוח של שירותי למידת מכונה.

 

הם מדגימים את "מדען המידע האוטומטי", כמו שע' כינה אותו, ותוך כדי שיחה מבטאים גאווה רבה בתפקיד שלהם. "אנחנו חד־משמעית מקדימים את השוק", אומר ת'. "הרעיון הוא לדעת מתי הגל עומד להגיע ולא להצטרף שנה־שנתיים אחריו. אנחנו רואים שאנחנו מפתחים יכולות משמעותיות חדשות שלא קיימות אפילו בסטארט־אפים חדשים. פעם בשבוע אני שולח ל־ע' סטארט־אפ חדש שמתחיל לדבר על משהו שאצלנו כבר בשימוש. זו הרגשה מדהימה". הוא מספר בגאווה שא' הוזמן לדבר על אחת הטכנולוגיות שלהם בכנס מפתחים נחשב באירופה.

 

חיילים ביחידת ממר"ם חיילים ביחידת ממר"ם צילום: דנה קופל

לא ניסו לקטוף אתכם החוצה?

"בטח, הרבה פעמים", הם משיבים. "מספיקים לעשות פה הרבה וצוברים ניסיון שאין בחוץ. שם לא הייתי עושה דברים כאלה בחיים", מסביר א'.

 

ח': "זה נשמע מופרך, אבל בסופו של דבר ביטחון המדינה מוטל עלינו ואין דבר יותר עוצמתי מזה. אנשים מרגישים את זה. בסוף זה דבר שהוא גדול ממך ובאמת מחבר למטרה. ובלי קשר, המסלול מאוד מאפשר. חברות שלי בנות 24 במקום שונה לגמרי. הייתי במסלול שמכשיר תוכניתנים, מפקדת בקורס תכנות – שזו חוויה מטורפת לדעת שאתה מוציא את האנשים הכי טובים ליחידות, לצאת לקצונה, להיות ראש צוות פיתוח, לחזור להיות מנהלת מוצר. איפה בחוץ הייתי יכולה לעשות מסלול כזה בתקופת זמן כל כך קצרה?".

 

מה עם התפקיד שהצבא לקח לעצמו כגוף שמצמצם פערים חברתיים ונותן הזדמנות למי שמגיע מרקע מוחלש? מה הסיכוי שלו להשתלב בממר"ם ולשנות את מסלול חייו?

"תתפלאי", משיב ע'. הוא מספר שהקבלה ליחידה היא לא על בסיס כמה יחידות עשית בבגרות בפיזיקה ובמתמטיקה וכמה קיבלת, אלא על בסיס מבחן מיון שבוחן יכולות קוגניטיביות ופוטנציאל, כך שבוגרי מגמת מחול וספרות עם תשוקה לטכנולוגיה יכולים לעבור אותו.

 

הוא מספר על התמיכה המקצועית והאישית בחייל בודד מהמפקדה, ועל הישגיהם של הנהגים ביחידה שחלקם מגיעים מרקע חלש כלכלית, על החייל הבדואי הראשון שרצה להגיע לממר"ם, השלים את הקורס וכעת משרת ביחידה, ועל עתודאי חרדי שבאמצע ההכשרה נקלע למשבר כשהבין שהדת חשובה לו יותר מהשירות. "ההזדמנות קיימת", הוא מסכם. "האם זה הפארטו? (עיקרון שקובע ש־80% מהפעילות נובעת מ־20% מהגורמים) אני מניח שיש יחידות שבהן זה קורה יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x