ירידה של 1.5% מתחילת החודש: הדולר היציג ב-3.56 שקלים
המטבע האמריקאי רשם ירידה יומית של 0.5% מול השקל. היורו ירד ב-0.3% והשער היציג נקבע על 4.02 שקלים; בית ההשקעות אינפינטי: "תוצאות הבחירות סיפקו רוח גבית למטבע הישראלי"
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
השקל המשיך היום (ב') את מגמת ההתחזקות שלו מול המטבעות המובילים בעולם: הדולר רשם ירידה יומית של 0.5% מול המטבע הישראלי והשער היציג נקבע על 3.56 שקלים. היורו ירד ב-0.3% והשער היציג נקבע על 4.02 שקלים.
- תחרות בבנקים? עלות ניהול חשבון חודשית למשק בית לא השתנתה כבר שנתיים
- בנק ישראל: 60% הישראלים מעדיפים להשתמש באופן דיגיטלי בשירותים בנקאיים
- ההחלטה הדרמטית של בנק ישראל שכנראה פספסתם
"תוצאות הבחירות והמשך היציבות השלטונית והסרת חוסר הוודאות הפוליטי סיפקו רוח גבית לשקל שרשם עלייה של 1.4% מתחילת החודש מול הדולר ו-1.1% מול היורו", מציינים במחלקת המחקר של בית ההשקעות אינפינטי בבעלות אמיר איל.
לדבריהם, התחזקות השקל מתבצעת על אף שהקואליציה המסתמנת אינה תומכת בריסון וצמצום התקציבי הנחוץ לאור הגרעון שנרשם ב-2018, כאשר כרגע הקצב השנתי עומד על כ-3.4%-3.5% לעומת יעד גרעון שנתי של 2.9%".
"בנק ישראל יעלה את הריבית בקרוב"
"התחזקות השקל היא הגורם היחידי שמצנן את האינפלציה כעת", כותבים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.
לדבריהם, "בטווח של החודשים הקרובים, הממשלה יכולה לדחות העלאות מסים, ולאפשר לגירעון לחרוג מהיעד. מדיניות זו מעודדת אינפלציה גבוהה במועד מאוחר יותר. מנגד, העלאות מסים עקיפים מעלה את המחירים בטווח הקצר, וממתנת את האינפלציה בטווח הארוך יותר".
"הצפיות לאינפלציה עלו לכל הטווחים", מוסיפים הכלכלנים. "לשנה הראשונה הן עומדות עתה על כ-1.3%, ולתקופה של חמש שנים הן מגיעות ל-1.7%. מבחינת השווקים האינפלציה כבר חזרה לתחום היעד". כלכלני הבנק צופים אינפלציה של 1.5% ב-12 בחודשים הקרובים, כשבתרחישים מסוימים של עליית מסים עקיפים היא עשויה גם להיות גבוהה יותר.
בשבוע שעבר הותיר בנק ישראל את הריבית במשק ללא שינוי ברמה של 0.25%, וכמו כן נותרה ההכוונה לפיה תוואי העלאת הריבית יתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד.
"הודעת הריבית הדגישה שההתחזקות בשער השקל עשוי לעכב את עליות הריבית", מציינים כלכלני פועלים ומוסיפים כי האינפלציה במשק צפויה להתייצב ברמה שנתית של כ-1.5%. "רמה זו מאפשרת העלאת ריבית, אך היא עדיין לא מהווה איום על יעד האינפלציה, ולכן היא לא דוחקת בבנק ישראל להעלות ריבית", כתבו.
להערכתם, בנק ישראל יעלה את הריבית באחת מההחלטות הקרובות, זאת בהנחה שלא נראה ייסוף חד בשער השקל.