תחרות בבנקים? עלות ניהול חשבון חודשית למשק בית לא השתנתה כבר שנתיים
דוח בנק ישראל: למרות שב-9.5 השנים האחרונות חלה ירידה של 29% ביחס שבין הכנסות הבנקים להיקפי הפעילות שלהם, בשנתיים האחרונות העמלות הממוצעות התכנסו ל-25 שקלים בחודש ללא שינוי
דוח בנק ישראל הבוחן את מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי הבית למחצית הראשונה של 2018 מעלה כי בשנתיים האחרונות לא נרשמה ירידה בעמלות.
- מזרחי הקפיץ פי 10 את עמלת הקצאת האשראי מבעלי חשבונות עסקיים קטנים
- אחרי דיסקונט, גם מזרחי טפחות לא רוצה לקוחות מזדמנים
- למרות הפער הציבור נשאר בבנקים
היחס שבין סך ההכנסות של הבנקים מעמלות ביחס להיקפי הפעילות שלהם נשמר בשנתיים אלו כשבתשע וחצי השנים האחרונות חלה ירידה בשיעור של 29% בשיעור העמלות שגובים הבנקים – כלומר ביחס זה. העלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית במחצית הראשונה של 2018 הסתכמה בכ-24.8 שקלים, בדומה לשנת 2017 (24.6 שקלים).
במהלך שבע וחצי השנים האחרונות (2011–2018/ 1-6) חלה ירידה של כ-15.6% בסך העלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית.
עלות זו מורכבת מעלות פעילות העו"ש אשר ירדה בכ-36%, ומעלות כרטיסי אשראי אשר עלתה בכ-31%, עלייה שנובעת בעיקר ממגמת עליה בכמות הכרטיסים שמחזיקים לקוחות בחשבון בודד – תופעה שרק צפויה ללכת ולהתעצם על רקע ריבוי מועדוני הלקוחות ופיתוי הלקוחות להנפיק עוד ועוד כרטיסי אשראי מבלי שהם מבינים בהכרח את העלויות הכרוכות בכך.
בתוך כך, במסגרת יישום החוק לצמצום השימוש במזומן, ובמטרה לעודד את ציבור הלקוחות הפרטיים והעסקים הקטנים להפקיד למשמרת צ'קים מוסבים דחויים, טרם כניסת החוק לתוקפו, התפרסם צו פיקוח אשר מפחית את העמלה על הפקדת הצ'קים למשמרת וקובע אותה על 2 שקלים בלבד, מהיום (15.4) ועד ל-1.7.19, יום כניסת החוק לתוקפו.