$
מעסיקים

חולמים על רילוקיישן? ויזת משקיעים בארה"ב זמינה כעת גם לישראלים

החל מה-1 במאי יוכלו גם ישראלים להגיש בקשות לויזת E-2 המאפשרת עבודה בארה"ב על בסיס השקעה כספית בחברה אמריקאית; מהם הקריטריונים לקבלת הוויזה, כמה צריך להשקיע ומי יכול להגיש בקשה

מעין מנלה 10:0915.04.19
ביום חמישי האחרון התקבל האישור הרשמי וכעת ויזת E-2, המאפשרת עבודה בארה"ב על בסיס השקעה כספית בחברה אמריקאית, זמינה לאזרחי ישראל. משרד החוץ של ארה"ב ומשרד הפנים בישראל פרסמו ביום חמישי האחרון את האישור לכך.

 

החל מה -1 במאי ישראלים יוכלו להגיש בקשות לוויזת E-2 - ויזה המאפשרת עבודה בארה"ב על סמך השקעה כספית סבירה בחברה פעילה בארה"ב. בכך מצטרפת ישראל לכ-80 מדינות שכבר נהנות מאפשרות זאת שנים רבות.

 

המהלך התחיל עוד בתקופת ממשל אובמה בשנת 2012 כאשר אושר חוק המאפשר לישראלים ויזה זו בתנאי שאזרחי ארה"ב יוכלו ליהנות מוויזה דומה בישראל. בין הקריטריונים המנחים לקבלת ויזת E-2 הינם שההשקעה יכולה להיות בחברה חדשה או בחברה קיימת ופעילה, וניתן לבקש הנפקת הוויזה הן עבור המשקיע עצמו והן עבור עובדים חיוניים ניהוליים או בעלי מומחיות ברמה גבוהה. בנוסף, על לפחות מ-50% מבעלי החברה להיות ישראליים (חשוב לשים לב כי בעלי גרין קארד או אזרחות כפולה אמריקאית לא נחשבים לישראלים לצורך הבקשה).

 

ויזה הניתנת על בסיס השקעה בחברה אמריקאית פעילה זמינה כעת גם לישראלים ויזה הניתנת על בסיס השקעה בחברה אמריקאית פעילה זמינה כעת גם לישראלים צילום מסך: barcelona-home

 

באופן עקרוני לא נקבע בחוק סכום השקעה מינימלי, אולם ההשקעה צריכה להיות משמעותית כך שתאפשר פעילות סדירה, הכוללת מחויבות שאינה ניתנת לביטול וסיכון באובדן ההשקעה, ועל המשקיע למעשה לפתח ולנהל את החברה או המיזם. כמו כן, יש להוכיח את מסוגלות החברה לשלם שכר למשקיע, למשפחתו ולעובדים נוספים.

 

שני אלכסנדרוביץ שני אלכסנדרוביץ צילום: יחצ
"כעת, לאחר מו"מ בין הממשלות והליכי חקיקה פנימיים בישראל, ולאחר כשנתיים של גזרות קשות בתחום ההגירה ע"י ממשל הנשיא טראמפ, לישראלים יש נקודת אור חשובה ומבורכת", אומרת שני אלכסנדרוביץ, מנהלת תחום הגירה לארה"ב ב-EY ישראל.  

 

אחד הייתרונות של וויזה החדשה הוא העובדה שהוויזה מונפקת לתקופה של עד חמש שנים. ניתן לבקש הארכות לעובד ולחברה ללא הגבלה, כל עוד העסק עומד בתנאי הכשירות. בנוסף, את הבקשה יש להגיש ישירות לסניף תל אביב של שגרירות ארה"ב בישראל מה שמקל על התהליך ואינו מצריך פניה או התנהלות מול רשויות ההגירה בתוך ארה"ב.

 

ייתרון משמעותי נוסף הוא שבני זוג של העובד או היזם רשאים לבקש אישור עבודה מיד עם כניסתם לארה"ב.

 

את הבקשה ניתן להגיש על בסיס השקעה בחברה קטנה או גדולה, והוויזה לא כפופה למכסה ולא מוגבלת בכמות הבקשות מטעם החברה.

 

חגית קורין-פרנקל חגית קורין-פרנקל צילום: יחצ

"ויזה זו הינה פלטפורמה מצוינת למשקיעים ישראליים בחברות רשומות בארה"ב ופותחת צוהר לתחרות הוגנת בשוק האמריקאי מול חברות ממדינות שחתומות מול ארה"ב על אמנת השקעה ונהנות מוויזת 2E מזה שנים" אומרת חגית קורין-פרנקל, שותפה ומנהלת תחום רילוקיישן ב-EY ישראל, שיקיימו מחר כנס בנושא רילוקיישן. "כ-80 מדינות, כולל חלק נכבד ממדינות אירופה, כבר עושות שימוש בוויזה זו זה שנים רבות וכעת ניתנת ההזדמנות גם לחברות ישראליות שלא ענו עד כה לקריטריונים של ויזות קיימות".

 

ע"פ נתונים המתפרסמים באתר משרד החוץ של ארה"ב, במהלך שנת 2018 הונפקו לאזרחים ישראליים כ–9,155 ויזות עבודה שאינן למטרות הגירה (כולל בני משפחה נלווים אך לא כולל עובדים דיפלומטיים ואנשי צוות של חברות תעופה או ספנות). ההערכה היא כי כמות הבקשות שמופנות לשגרירות כתוצאה מאישור וויזת E-2 תוכפל ונוכחות חברות ישראליות בארה"ב תתרחב משמעותית.

 

מאחר וניכרת עליה משמעותית של הגשת בקשות לאשרות עבודה בחודשי הקיץ, שכן רוב המשפחות עוברות לפני תחילת שנת הלימודים, כאשר וויזת ה-E-2 תתאפשר לישראליים יש לצפות לעליה משמעותית עוד יותר במספר ההגשות לוויזות העבודה ואיתן עומס רב בשגרירות שיתכן ויביא להארכת זמן הטיפול בבקשות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x