למרות הנחיית בג"ץ: מינוי מנכ"לית הרשות השנייה נדחה
השרים סירבו לאשר את מינוי מישל קרמרמן למנכ"לית ואת מינויו של ניר שוויקי ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין, למרות ששניהם עברו את כל ההליכים הנדרשים. מינויה של קרן אוזן ליו"ר הרשות השנייה אף לא עלה לדיון והיא עתרה לבג"ץ
הממשלה דחתה אתמול את הכרעתה במינוי מישל קרמרמן למנכ"לית הרשות השנייה ושל ניר שוויקי ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין. את ההצעה למנות את שוויקי וקרמרמן הגיש שר התקשורת היוצא איוב קרא.
השרים, בהם מירי רגב, גילה גמליאל ואופיר אקוניס, יצאו נגד קבלת החלטה בעניין המינויים האלה בתקופה של ממשלת מעבר, וההחלטה נדחתה לממשלה הבאה שתוקם לכל המוקדם רק בסוף מאי או בתחילת יוני 2019.
- היו"רית המיועדת של הרשות השנייה עתרה לבג"ץ: טוענת לנזקים כבדים שנגרמו לה כתוצאה מאי-אישור מינויה
- מועצת הרשות השנייה אישרה את מינוי מישל קרמרמן דקל כמנכ"לית
- שר התקשורת בחר בניר שוויקי לתפקיד יו"ר מועצת הכבלים והלוויין
המינוי של השניים לתפקיד אינו מובטח מאחר ששר התקשורת הבא יוכל להגיש לממשלה הבאה הצעות למינויים של אישים אחרים, אף שקרמרמן ושוויקי עברו את הליכי האישור הנדרשים עד להחלטת הממשלה.
קרמרמן שימשה בעבר מנכ"לית רדיו אקו 99, סמנכ"לית מיתוג בערוץ עשר, סמנכ"לית שיווק ומיתוג ברשת וסמנכ"לית קריאייטיב. לפני כן היתה חברת מועצת תאגיד השידור הישראלי כאן. קרמרמן אמורה להחליף את שוויקי, שבארבע השנים האחרונות כיהן כמנכ"ל בפועל לצד עבודתו כסמנכ"ל הכספים של הרשות השנייה.
קרמרמן זכתה במכרז הרשות השנייה לתפקיד לפני כחצי שנה וכבר קיבלה את האישור למינוי של ועדת גילאור למינויים בכירים בשירות הציבורי ושל מועצת הרשות השנייה. אלא שהאישור למינוייה של קרמרמן לתפקיד התקבל על ידי מועצת הרשות השנייה לאחר שהכנסת החליטה בתחילת דצמבר 2018 על התפזרותה. למרות זאת, הממשלה יכלה לאשר אז את המינוי, אלא שהוא לא הועלה לדיון בממשלה עד אתמול.
הסוגיה עלתה לדיון אתמול בממשלה לאחר שקרמרמן עתרה לבג"ץ נגד העיכוב של אישור מינויה על ידי הממשלה. בג"ץ הורה באחרונה לממשלה לדון במינוי של קרמרמן, וראש הממשלה בנימין נתניהו אף הודיע כי בכוונתו לדון בכך בישיבת הממשלה שהיתה אמורה להיערך בשבוע שעבר, אך זו בוטלה בעקבות ביקורו בישראל של נשיא ברזיל.
קיום דיון בעניין המינוי תמוה מאחר שבמדובר רק באישור טכני של הממשלה. זאת ועוד, בתגובת הממשלה לבג"ץ נטען כי השרים יכולים לקבל החלטה בעניינה של קרמרמן שלא בישיבת ממשלה, כמו במשאל שרים בעל פה ובלא דיון, אלא אם כן אחד השרים ביקש לקיים דיון בעניין.
גם קרן אוזן היתה אמורה להתמנות לפני כמה חודשים ליו"ר מועצת הרשות השנייה, ואף המינוי שלה טרם הועלה לאישור הממשלה. אף היא עתרה לבג"ץ בעניין. "העיכוב הבלתי סביר העלה חשד שמא אי־הבאת עניינה של העותרת בפני הממשלה נובע משיקולים זרים, ותוך התערבות בגופי תקשורת", כתבו עורכי דינה בעתירה.
אוזן, לשעבר סמנכ"לית התוכן ומגישת תוכניות בתחנת רדיו דרום, נציגת הבעלים של רדיו ישראל ועיתונאית ומגישה בכאן ובקשת, עזבה את תפקידיה בעיתונות לאחר ששר התקשורת איוב קרא החליט להגיש את מועמדותה לתפקיד יו"ר הרשות.
המועצה הנוכחית מכהנת בהרכב חסר, שרק אישור יוצא דופן של משרד המשפטים העניק לה את הקוורום הדרוש כדי לאשר את מיזוג רשת־עשר.
כשנשאל מזכיר הממשלה צחי ברוורמן לפני כמה חודשים למה המינוי מתעכב זמן רב כל כך, הוא אמר ל"כלכליסט" כי "יש דברים יותר דחופים. הנושא נמצא בין הנושאים שנמצאים בסדר היום של הממשלה, וזה יגיע לממשלה מתי שזה יגיע".