$
מחפשי עבודה

בדקו: האם אתם מוכנים לעולם העבודה העתידי

הכישורים והמיומנויות הדרושים להצלחה בשוק העבודה היום לא יהיו רלוונטיים בעוד שנים ספורות. חברת פילת פיתחה כלי פסיכולוגי-טכנולוגי שמטרתו לשקף לעובדים את מידת המוכנות שלהם למקצועות המחר - ענו על השאלון ובדקו בעצמכם

מעין מנלה 13:5514.04.19
אם נתקלתם לאחרונה בדרישות לכישורים ומיומנויות למשרה במודעת דרושים – חשוב שתדעו שרוב הסיכויים הם שבעוד שנתיים או חמש הכישורים האלה כבר לא יהיו רלוונטיים. השינויים הדרמטיים והמהירים בעולם העבודה גורמים לכך שגם המיומנויות והכישורים של העובדים צריכים להשתנות ויש לעדכנם על הזמן על מנת להישאר רלוונטיים.

 

דו"ח הפורום הכלכלי העולמי משנת 2016 מציג מיומנויות ליבה הנדרשות בענפי הכלכלה השונים ומסווג אותן לשלוש קטגוריות של מיומנויות: יכולות קוגניטיביות ופיסיות, מיומנויות בסיס ומיומנויות חוצות . לפי הדו"ח בממוצע עד 2020 יותר משליש מהכישורים הנדרשים ברוב המקצועות יהיו כאלה שעדיין לא נחשבים נכון לכתיבת הדו"ח כקריטיים לאותו מקצוע. חלק מהכישורים הנדרשים לעולם העבודה העתידי הם: יצירתיות, שיתוף פעולה עם אחרים, קבלת החלטות וחשיבה ביקורתית ופתרון בעיות מורכבות.

 

לפי דו"ח נוסף של ארגון KnowledgeWorks משנת 2017, העוסק במוכנות החינוך לעולם העבודה שלושת הכישורים המהותיים להצלחה בעולם העבודה העתידי הם: היכרות עצמית מעמיקה, ויסות רגשי ואמפתיה ופרספקטיבה. על מנת להצליח בעולם העבודה העתידי אנשים יצטרכו לגלות מהם החוזקות האישיות והמקצועיות שלהם, מהן החולשות, התשוקות והתבניות הרגשיות שלהם; עובדים יצטרכו לזהות את רגשותיהם, להבין את הטריגרים לרגשות האלה וליצור מצבים רגשיים שמעודדים פרודוקטיביות. כמו כן אנשים יצטרכו להיות מסוגלים לזהות את רגשות האחר ואת השקפותיהם של אחרים על מנת לבנות סביבות עבודה מכילות שמעודדות שיתוף פעולה.

 

אז האם יש לכם את הכישורים הדרושים לעולם העבודה העתידי?

חברת פילת, שהקימה את המכון הישראלי לחקר מקצועות המחר בראשונות של פרופ' דוד פסיג, פיתחה כלי פסיכולוגי-טכנולוגי המיועד לארגונים, שמטרתו לאבחן אצל כל עובד מהי רמת המיומנות האישית שלו ומידת התאמתו למיומנויות הנדרשות במקצועות המחקר. המטרה היא לסייע לעובד ולארגון להבין אילו מיומנויות על העובד לשפר או לחזק, לקראת העתיד.

על פי פילת, בעתיד יהיה צורך קודם כל ביכולת למידה מתמדת, בעמידות, בגמישות וורסטיליות, בחשיבה ביקורתית, אינטליגנציה חברתית, יוזמה, גישה למערכות טכנולוגיות ועוד.

 

הכלי, שנקרא FORWARD (קדימה), הוא שאלון למילוי עצמי, שמבוסס על מיומנויות שונות שיהיו הכרחיות למקצועות העתיד.

 

עידית ביטון, פילת עידית ביטון, פילת

אלה הן כמה דוגמאות מתוך השאלון כאשר עליכם לסמן ב-1 עד 4 עד כמה אתם מזדהים עם הדברים המשפטים הבאים כאשר 4 זה "מאוד מזדהה" ו-1 זה "לא מזדהה כלל":

 

• אני רואה בכל קשר עם לקוח הזדמנות לקדם עוד מוצרים ושירותים.

• אני מאמין שלקוח תמיד צריך לפגוש מולו אדם, שייתן לו שירות רגשי וחם, אל מול שימוש באמצעים טכנולוגיים בלבד.

• אני חושב שהזמן של הלקוח יקר, וברגע שהוא מגיע לחברה חשוב להיות ממוקד מולו ולספק מענה מקצועי לבעיה שלשמה הגיע.

• אני אוהב חדשנות, נהנה לחקור ולהבין איך הדברים עובדים, וחושב שלקוחות מחפשים את החידושים והגדג'טים החדשים.

• מה שאני אוהב/ת בעיסוק שלי זה שתמיד יש משהו חדש ללמוד, ושווה לי להשקיע גם כשזה פחות נוח.

• מה שאני אוהב בעיסוק שלי זה שהוא ממוקד ביצוע, נהנה/ית לתת תפוקה, אוהב/ת את הביצוע.

• אני אוהב/ת משימות שהן לא לגמרי מוגדרות, בהן יש לי יותר אפשרות להביא מעצמי.

• אני אוהב/ת שיש תאום ציפיות ברור לגבי הדרך שבה מצופה ממני לפעול.

• במצבי לחץ אני מעדיף לנהל את הזמן שלי בכוחות עצמי.

• במצבי לחץ, מנהל טוב זה מנהל שיודע לתעדף את המשימות, לכוון למה שחשוב, כך שיהיה ניצול מקסימלי של הזמן.

 

רובטים, הכישורים הדרושים להצלחה היום בעולם העבודה לא יהיו רלוונטיים בעוד שנים ספורות רובטים, הכישורים הדרושים להצלחה היום בעולם העבודה לא יהיו רלוונטיים בעוד שנים ספורות צילום: שאטרסטוק

 

 

השאלון אינו משמש כבחינה ואין בו תשובות נכונות או לא נכונות, אך כן ביכולתו לנתח ולזהות את הנטיות הטבעיות של כל עובד, ולבנות לו תכנית פיתוח שמטרתה לגשר על פערי המיומנויות שלו ולחזק את המיומנויות שיצטרך בעולם החדש.

 

על פי פילת, גם המנהל של העובד יכול למלא את השאלון ולהעריך את יכולות העובד, ואז לבחון את הפערים בין הערכת המנהל להערכה העצמית של העובד, ולבנות תכנית לחיזוק המיומנויות החסרות.הכלי מתאים למעסיקים ומנהלים שרוצים להיערך למקצועות המחר ולחזק את המיומנויות הנדרשות להם, או להיעזר לזהות טאלנטים ולהתאים להם את תכניות הפיתוח העתידיות שלהם.

 

"התקשורת מציירת תמונה קצת שחורה על העבודות שייעלמו בעתיד, בגלל הטכנולוגיה, ועל התפקידים החדשים שרק מעטים יוכלו להתאים להם, וזה יוצר פחד, במקום היערכות עניינית וחיובית למחר", אומרת עידית ביטון מנהלת החדשנות בחברת פילת. "בעיננו, אין צורך לראות את הדברים בצורה מאיימת, אך כדאי, כבר היום, להיערך למקצועות העתיד, כל אחד בהתאם ליכולותיו, לשפר ולחזק מיומנויות, שיאפשרו לנו להשתלב יותר בקלות בעולם העבודה החדש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x