ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ניו יורק

פיטנגו: "ממכה ליתושים ועד "אמזון של ימי ההולדת"

חצי הגמר בתחרות הסטארט־אפים של קרן פיטנגו על השקעה של מיליון דולר נערך בהשתתפות 11 חברות. ב־Lynxight הסבירו איך יצילו מטביעה, ב־Ottopia רוצים לעזור מרחוק לרכב האוטונומי

הגר רבט 12:1914.04.19

קרן פיטנגו ערכה את חצי הגמר בתחרות TRIFECTA בוועידת Mind the Tech 2019 של "כלכליסט", שבה התחרו 11 סטארט־אפים ישראליים על פרס של מיליון דולר. התחרות, TRIFECTA (שילוש), מתמקדת בחיבור המשולש בין מידע, מכונה ובני אדם, מתוך הבנה שמשם תצמח המהפכה הטכנולוגית הבאה. הסטארט־אפים המשתתפים לקחו חלק גם בשורת פגישות עם שחקנים אסטרטגיים בתעשייה. גמר התחרות יתקיים בישראל בסוף יוני.

 

באירוע, שנערך במרכז החדשנות של sosa בשדרה החמישית בניו יורק, שפטו שני שותפים מפיטנגו – אייל איצקוביץ ואייל ניב – לצד כריס סניידר, מנכ״ל ViaVan ואלכסנדרה שכינזי, מייסדת חברת Ivy שנרכשה על ידי Houzz.

 

 

 

ארבעה מדדים קובעים

 

החברות קיבלו 10 דקות כל אחת, שכללו הן מצגת קצרה והן שאלות מצד השופטים. ארבעת השופטים בחדר החליטו לדרג את החברות בסולם של 1–5 לפי ארבעה מדדים שונים: צוות החברה, תחום הפעילות ֿוהטכנולוגיה שלה יקבלו משקל של 30% מהציון כל אחד ולנושא האימפקט יהיה משקל של ה־10% הנוספים. 

 

אייל עמית,  Lynxight אייל עמית, Lynxight צילום: אוראל כהן

 

המציג הראשון היה אייל עמית מחברת Lynxight שמפתחת פתרון חדשני לבעיית הבטיחות בבריכות ציבוריות. המצלמה העילית החכמה של Lynxight מותקנת בבריכות כדי לסייע לצוות המקצועי לחסוך בעלויות ולהציל חיים. מהרגע שאדם נכנס למים, המצלמה מתחילה בניתוח התנהגותי שלו – אם הוא, למשל, נשאר תחת המים במצב סטטי לפרק זמן ארוך מדי, המצלמה תשלח התרעה. עמית הסביר שבארה"ב בלבד טובעים 4,000 איש בכל שנה וששוק הבטיחות בבריכות מוערך ב־20 מיליארד דולר.

 

 

ערן אילת, Superb Reality ערן אילת, Superb Reality צילום: אוראל כהן

 

המציג השני היה ערן אילת מחברת Superb Reality, חברה ששמה לה למטרה לבצע דמוקרטיזציה של תחום למידת מכונה, בדגש על זיהוי תמונות. אילת הסביר שאחד האתגרים הגדולים ביותר בתחום הוא כמויות הדאטה העצומות הדרושות כדי לאמן טכנולוגיה לזהות חפצים בצורה מדויקת. ב־Superb Reality פיתחו טכנולוגיה שמצמצת את כמות התמונות שצריך לסרוק בשביל לקבל תוצאות טובות על ידי סריקה לעומק של כמות קטנה של תמונות. התוצאה היא חיסכון משמעותי בעלויות.

 

 

דניאלה גלבוע, AIVF דניאלה גלבוע, AIVF צילום: אוראל כהן

 

שלישית היתה דניאלה גלבוע מחברת AIVF המפתחת בינה מלאכותית לטיפולי הפריה מלאכותית. בכל טיפול הפריה כיום, הסבירה גלבוע, נשאבות ומופרות כ־10 ביציות ואז יש לקבל החלטה לאיזו מהן יש את סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר והיא זו שנשתלת בחזרה אצל המטופלת. באמצעות שימוש בדאטה ולמידת מכונה ניתן לבצע אופטימיזציה לבחירת העוברים. התוצאה היא הן הגברת סיכויי ההצלחה של כל טיפול הפריה והן הורדת העלויות בצורה משמעותית, מה שיפתח את האפשרות לעשות IVF עבור אנשים נוספים שעד כה הדבר היה מחוץ להישג ידם. "סיכויי ההצלחה היום עומדים על כ־40%", אמרה גלבוע, "ואנחנו מקווים להביא אותם עד ל־85%, כתלות במחקר נוסף".

 

 

מיכל תמיר וגיל שנברג,  Superfly מיכל תמיר וגיל שנברג, Superfly צילום: אוראל כהן

 

אחריה הציגה מיכל תמיר מחברת Superfy, ששמה לה למטרה לתת תשובה לשאלות שמנועי החיפוש והרשתות החברתיות אינן יכולות להשיב עליהן. "גוגל וסירי הם מוצרים נהדרים", אמרה תמיר, "אבל יש המון שאלות שעליהן הם לא יכולים להשיב כי הן דורשות ניסיון אנושי אישי". Superfy עושה שימוש ב־AI כדי למצוא את האדם שיכול לענות לשאלה. המוצר פועל בפורמט של אפליקציית צ׳ט, שמתאימה לטרנד הגובר של שימוש בהודעות למציאת מידע ולתקשורת.

 

 

דנה מזיא ויינבאום וגל בן דור, Partify דנה מזיא ויינבאום וגל בן דור, Partify צילום: אוראל כהן

 

חמישית היתה דנה מזיא מחברת Partify, שפיתחה פלטפורמת בינה מלאכותית לתכנון ימי הולדת לילדים. ההליך של תכנון מסיבה לילד כרוך בכ־30 שעות עבודה, אמרה. הפלטפורמה של Partify מרכזת כל מה שדרוש לתכנון והוצאה לפועל של מסיבה: מהשראה לנושא, דרך פרסונליזציה ועד הזמנה של המקום. "מדובר בשוק של 10 מיליארד דולר ואנחנו נבנה את היוניקורן הבאה בו", אמרה מזיאה ויינבאום. ״אנחנו נהיה אמזון של המסיבות".

 

 

אדהם גזהלי, Imagry אדהם גזהלי, Imagry צילום: אוראל כהן

 

החברה הבאה – Imagry – הגיעה מתחום האוטומוטיב והציג אותה אדהם גזהלי. גזהלי הסביר שאחד האתגרים המורכבים ביותר בתחום הנהיגה האוטונומית הוא הצורך למפות כל אזור חדש שכלי הרכב מגיעים אליו כדי שאלה יוכלו להיות מודעים לכל המכשולים הקיימים בו. Imagry בנתה מערכת שמסוגלת לנתח סביבה מורכבת בזמן אמת ולקבל החלטות.

 

 

נמרוד אהרון, Litigate נמרוד אהרון, Litigate צילום: אוראל כהן

 

נמרוד אהרון מחברת Litigate הציג את פלטפורמת הליטיגציה מבוססת בינה מלאכותית שפיתחו בחברה. "אנחנו מציעים ניהול, אנליזה מבוססת AI שמתאימה בדיוק למקרה הנידון, השוואה למקרים קודמים וניתוח והנפקת מסמכים". 

 

ניצן גל, Clique.ai ניצן גל, Clique.ai צילום: אוראל כהן

 

ניצן גל ייצגה את חברת Clique.ai שבונה תשתית למהפכת ה-co-creation: ההבנה שדרושים מגוון אנשים ומגוון מוחות כדי לפתור בעיות ואתגרים מורכבים יותר. הפלטפורמה של Clique.ai מציעה הן למשתמשים והן למנהלי הקהילה שירותים המתאימים לצרכיהם. "אנחנו משתמשים בטכנולוגיה בצורה פרואקטיבית שתסייע להם לשתף פעולה", אמרה.

 

 

חנן לפק, Senecio חנן לפק, Senecio צילום: אוראל כהן

 

חנן לפק הציג את חברת Senecio שפיתחה טכנולוגיה לצמצום כמות היתושים. הפתרון של Senecio הוא שחרור זכרים עקרים לאוכלוסיית היתושים. נקבות היתושים מופרות רק פעם במחזור חיים ולכן עיקור הזכרים מצמצם את האוכלוסייה משמעותית. השיטה עצמה אינה חדשה, אבל עד היום היא היתה קיימת בקנה מידה לא מסחרי.

 

 

אלאן ז'ווט, Ottopia אלאן ז'ווט, Ottopia צילום: אוראל כהן

 

אלאן ז׳ווט מחברת Ottopia הסביר על החברה שמבקשת למצוא פתרון ביניים לשאלת הנהג ברכבים חצי אוטונומיים עד שהטכנולגיה תאפשר נהיגה ללא נהג כלל. "מה שאפשר לעשות זה לספק עזרה מרחוק לרכבים". הרכב האוטונומי שולח מידע סנסורי למרכז מרוחק, והמרכז הזה יכול לבצע מרחוק פעולות כמו לסייע לרכב לבחור נתיב תחבורה. התוצאה היא הורדת העלות וחיסכון בשימוש בנהגים מבלי להמתין לאוטומציה מלאה.

 

 

דניאל בשארי, Convizit דניאל בשארי, Convizit צילום: אוראל כהן

 

דניאל בשארי מחברת Convizit, שמספקת ניתוח התנהגות צרכנית, סיפרה ש"חברות רבות מקבלות בדרך כלל 'דש בורד' עם המון טבלאות ומידע שלא קל לנתח ומפספסות לעיים קרובות את התובנות החשובות ביותר. אנחנו משתמשים במידע כדי לאבחן את התובנות החשובות ביותר עבור הלקוח בלי שיצטרך לשאול את השאלות בעצמו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x