ועידת ניו יורק
נדב צפריר: הפרטיות נמצאת כיום במצב קשה מאד ותחת איום"
כך אמר בוועידת Mind the Tech של של "כלכליסט" נדב צפריר, מייסד ומנכ"ל Team 8 ולשעבר מפקד יחידת 8200: "ההגנות מפני תקיפה השתפרו אבל לא באותה מהירות, וכך נוצר פער משמעותי"
נדב צפריר, מנכ"ל ומייסד Team8 ולשעבר מפקד יחידת 8200, מתריע על המשבר הקשה בתחום הפרטיות: "נושא הפרטיות נמצא במצב קשה מאוד ותחת איום - לפני 10 שנים חשבנו שה'מילניאלס' לא צריכים פרטיות, אבל זה לא נכון ולא מקובל. כולנו כבני אדם רוצים שמשהו יהיה פרטי". צפריר אמר את הדברים בוועידת Mind the Tech של של "כלכליסט" בניו יורק. במהלך דבריו הוא התייחס בהרחבה למשמעות של תחום הסייבר, ולצורך בהגנה מפני המידע החשוף.
- מייק רוג'רס, ראש ה-NSA היוצא, מצטרף לקבוצת הסייבר Team8
- חברת הסייבר התעשייתי Claroty גייסה 60 מיליון דולר
- מייסד ומנכ"ל סייברג'ים: "חברת החשמל היא אחד הארגונים המותקפים ביותר בעולם"
"לתוקף יש הרבה הזדמנויות בזכות החיבוריות הרבה - ההגנות השתפרו אבל לא באותה מהירות, וכך נוצר פער משמעותי, שהוא האחראי להצלחה של תחום הסייבר. זו גם גם הסיבה שישראל מצליחה כל כך בתחום. אבל מנקודת מבט ברורה, יש כאן בעיה עם הפער".
צפריר התייחס גם למשקל הרב שיש לתחומי הביג דאטה והאינטילגנציה המלאכותית בעולם הסייבר, אך גם מעבר לגבולותיו. "השימוש באינטיליגנציה מלאכותית הוא מדהים - באמצעות הקלטה של כמה שניות אני יכול להשתמש בקול שלך ובחיקוי שלו לכל צורך. מהצד האחר, אם לוקחים הרבה דאטה ומנקים אותו, ונותנים למכונות ענק לעבוד איתו, זו התפתחות המייצרת הזדמנות נדירה בכל העולם", אמר צפריר.
בעולם החדש, אם רוצים להתמודד עם התוקפים בצורה טובה יותר, צריכים לחשוב אחרת, מדגיש צפריר. "חייבים להיות פרואקטיבי. תוקף צריך להיות חכם פעם אחת והמגן צריך להיות חכם כל הזמן ולכן חייבים לחשוב באופן שונה. חברת אילוסיב נטוורקס שלנו שונה חושבת כמו התוקף הפוטנציאלי, מנסה לחשוב איך הוא יתנהג בארגון, ליצור לו אשליות ומלכודות, ליצור מצב שהוא לא יוכל לפגוע כאשר הצליח להיכנס לארגון. צפריר התיחס לנושא בעייתי נוסף בעולם הסייבר - סוגיית ההצפנה.
"המצב כיום הוא שמרבית ההצפנה היא רק על תוכן שאינו בשימוש. כיום אנחנו עומדים על סף מהפכה, שתאפשר לעבוד על חומר מוצפן".