פרסום ראשון
ההצעות לרכישת רשת זברה - ע"י הרשתות ביגוד, סלקט וע"י אחד הספקים
מחר יתקיים במחוזי בב"ש דיון בעניין רשת האופנה שקרסה וההצעות לרכישתה, שהגבוהה מבינהן הוגשה ע"י רשת ביגוד בסך 18-15 מיליון שקל; זאת לאחר שהשבוע ביקש נאמן הרשת מביהמ"ש אישור לכנס אסיפת נושים מיד אחרי פסח לצורך הצבעה על הסדר ולחילופין, אישור למכירת הרשת ללא הסדר ולפני החג
2 ההצעות לרכישת רשת זברה שנמצאת תחת הקפאת הליכים, הוגשו ע"י רשתות אופנה ידועות: ביגוד וסלקט, והצעה נוספת הוגשה ע"י אחד מספקי הרשת, כך נודע ל"כלכליסט".
- על סף מכירה: נאמן זברה קיבל 3 הצעות הכוללות העסקת 85% מהעובדים
- בימ"ש הוציא צו הקפאת הליכים לרשת האופנה זברה
- המשבר בענף האופנה: בזברה חוששים מתרחיש הוניגמן
סכומי ההצעות שהוגשו נעו סביב ה-5 מיליון שקל והמציעים התחייבו להעסיק כ-85% מהעובדים שישארו ברשת, לאחר סגירת 2 סניפים של הרשת (בנתניה ובאשדוד) שמונה כיום 19 סניפים.
מחר (ה') יתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע דיון בעניין המתווה למכירת הרשת, שמציע נאמן החברה עו"ד גיל הירשמן. זאת לאחר שהשבוע ביקש הנאמן מביהמ"ש אישור לכנס אסיפות נושים מיד לאחר חופשת חג הפסח, לצורך הצבעה על הצעת הסדר נושים ולחילופין, אישור למכירת הרשת ללא הסדר נושים, לפני פסח.
את הבנק הבינלאומי מייצג עו"ד יונתן סונדרס. את המזרחי טפחות מייצג עו"ד ישראל בכר.
בינואר האחרון ניתן צו הקפאת הליכים כנגד הרשת, שהעסיקה 300 עובדים המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש. נכון למועד זה הוגשו 493 תביעות חוב סך כולל של כ-178 מליון שקל. תביעות אלה טרם נבדקו על ידי הנאמן.
ההצעות לרכישה שנעות סביב 5 מיליון שקל, לא יאפשרו להגיע להסדר עם הנושים ובמצב כזה הנושים הבלתי מובטחים לא יזכו לקבל את חובם.
ל"כלכליסט" נודע כי רשת ביגוד היא הרשת שהגישה את ההצעה הגבוהה ביותר - שנעה סביב 15-18 מיליון שקל. במסגרת משא ומתן שניהל הנאמן עם הרשת, גובש מתווה לפיו היא תשלם 8.5 מיליון שקל בפריסה. סכום נוסף שמוערך ב-5.5 עד 8.5 מיליון שקל, ואשר ייגזר ממחזור מכירות שנתי של זברה, ישולם במשך תקופה של 4-5 שנים (האחוזים מהמחזור טרם סוכמו בין הצדדים).
מסכום זה ינוכה שכר לבעלי המניות של זברה, פיני פרטוק וזאב זינגר עבור שירותי ניהול לחברה. בנוסף, כולל המתווה תשלום של 500 אלף שקל שישלמו כל אחד מבעלי המניות בזברה, כתרומת בעלים, ובתמורה יהיו רשאים לקחת משכנתאות נוספות על הדירות שלהם.
גורמים בענף האופנה העריכו בפני "כלכליסט" כי המלאי של רשת זברה עומד על כ-10 מיליון שקל. לטענתם, במחסני החברה לא קיים מלאי בעל ערך, וכל הסחורה מפוזרת ב-19 סניפי הרשת.
נאמן הרשת מסר לבית המשפט כי בהפעלה של 3 חודשים הצליח לפעול לייצוב הפעילות העסקית ולהביא את הרשת למכירה בסכום גבוה יותר מזה שהיה מקבל בהליך מכירה מהיר שכן במקרה כזה המלאי היה נמכר כ"סטוק".