$
משפט

פרסום ראשון

בימים הקרובים: כתב אישום על הרצת מניות והלבנת הון נגד פעילי שוק הון בכירים

הפרקליטות דחתה בשימוע את מרבית הטענות שהציגו משה גולדמן, שאול מאור והדר אשרת, פעילי שוק מוכרים, שהיו מעורבים על פי החשד בתרמית בני"ע שבה גרפו רווחים בהיקף של 11 מיליון שקלים על חשבון עמיתים בפסגות

תומר גנון 23:2303.04.19

אחד מתיקי החקירה המורכבים שחקרה בשנים האחרונות רשות ני"ע מגיע לבית המשפט. ל"כלכליסט" נודע כי הפרקליטות תגיש בימים הקרובים כתב אישום חמור על עבירות תרמית בני"ע, בהם הרצת מניות, והלבנת הון בהיקף של כ-11 מיליון שקל נגד משה גולדמן, שאולי מאור והדר אושרת - מהפעילים הבכירים והמוכרים בשוק ההון עד לפני כמה שנים. זאת לאחר שנדחו מרבית טענותיהם בשימוע. כתב האישום יכלול מעורבים נוספים, בהם אישתו של גולדמן יעל.

 

החקירה הגלויה בפרשה החלה בינואר 2014 עם מעצרם של השלושה. תיק החקירה, שעל פי מקורב לחקירה נתקל בקשיים לאור התחכום הרב של שבו פעלו המעורבים, עבר מרשות ני"ע לפרקליטות כבר בנובמבר 2015. עם זאת ההחלטה התעכבה ורק לאחר התפתחויות משמעותיות בתיק הוחלט לזמן את המעורבים לשימוע.

 

התפנית היתה גיוסו של עד מדינה, חבר ילדות של בני הזוג גולדמן שעשה שימוש בחברות שהיו בבעלותו להוצאות הכספים מישראל. כמו כן אספה הרשות ראיות נוספות שהושגו בחיקורי דין על אנשי קש וחברות קש, בין היתר במקלטי מס כגון אי סיישל וגרנזי, גיברלטר ופנמה, שבהם עשו המעורבים שימוש כדי להסוות את רווחי התרמית. על פי הראיות שנאספו, חשבון הנוסטרו במאור-לוסקי שבבעלות מאור, שימש בפועל כחשבון קש שבו רוכזו הרווחים, וממנו הם פוצלו לחשבונות בחו"ל של המעורבים.

 

הדר אושרת, משה גולדמן, שאול מאור הדר אושרת, משה גולדמן, שאול מאור

 

כאמור, מדובר בחשודים שהיו דמויות בכירות בשוק ההון. גולדמן, המיוצג על ידי עוה"ד נתי שמחוני ויואב סננס, היה מנהל ההשקעות הראשי של קופת הגמל גדיש בבית ההשקעות פסגות עד שנת 2010, ועם פרוץ החקירה שימש כסמנכ"ל במנורה מבטחים - שלה אין כל קשר לפרשה; אישתו יעל, המיוצגת על ידי רונן רוזנבלום, היה דמות מוכרת בעולם ההשקעות; אשרת, המיוצג על ידי איריס ניב-סבאג, שימש מנהל חדר המסחר לשעבר של דויטשה בנק ישראל; מאור, המיוצג על ידי עוה"ד מוטי לזר ומוטי קרן, הוא הבעלים של בית ההשקעות מאור-לוסקי.

 

החקירה עצמה כוללת שתי פרשות: עסקאות מתאומות והפצת מניות. על פי החשד בפרשת העסקאות המתאומות, בתקופה הרלוונטית לחקירה תיאם מאור עם גולדמן רכישת ני"ע שונים, כאשר הוא מודע לכך שאותם ני"ע ירכשו בהמשך על ידי פסגות. בדרך זו ביצעו מאור וגולדמן בין חשבונות פסגות לבין החשבונות הפרטיים בחברת מאור לוסקי מאות עסקאות מתאומות בדפוס פעולה קבוע, המתאפיין לרוב ברכישת ני"ע במהלך המסחר, ומכירתם תוך זמן קצר בשער גבוה יותר לחשבונות פסגות.

 

דרך פעולה זו הניבה רווח מובטח לחשבונות הפרטיים במאור-לוסקי. גולדמן הוא שביצע את הפעילות המתואמת מצידה של פסגות מול החשבונות הפרטיים שבשליטת מאור, פעילות שהביאה לרווח תרמיתי המתסכם בלמעלה מ-2.5 מיליון שקל אותו חלקו מאור וגולדמן באופן נתוחכם ומסווה באמצעות חשבונות בארך ובחו"ל.

 

על פי החשד, בפרשת הפצת המניות, פעלו גולדמן, מאור ואשרת באופן תרמיתי בני"ע לפחות בארבע הזדמנויות שונות ב-2008, שעניינן מכירות אחזקות של דסק"ש לדויטשה, מתוך כוונה שדויטשה תמכור לאחר מכן את ני"ע בשוק ו/או לחשבונות פסגות. על פי החשד, קודם ביצוע ההפצות על ידי דויטשה, עליהן הופקד אושרת, דאג האחרון לעדכן את מאור אודותיהן. בעקבות מידע זה פעל מאור בשתי דרכים. מארועים אלה, כך החשד, גרפו שלושת החשודים רווח המסכם בסך העולה על 8.7 מיליון שקל, אותו חלקו זה עם זה באופן מתוחכם ומוסווה לרבות שימוש בחשבונות המתנהלים מחוץ לגבולות ישראל.

 

מעינת בן משה המייצגת את יגאל לוי נמסר: ״לאחר שימוע ארוך ויסודי התקבלו רוב טענותינו לגבי החלק העיקרי שיוחס ליגאל לוי. אנו סמוכים ובטוחים שחפותו של יגאל לוי תוכח בבית המשפט - גם לגבי החלק המצומצם והנקודתי שנותר במחלוקת״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x