ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ניו יורק

תכירו: "הרוצח השקט" של סיבוב הגיוס

כדי שחברה תצליח להגשים את חזונה ולממש את תוכניותיה העסקיות, עליה לבנות תשתית איתנה של מערך הכספים שלרוב נזנחת לאורך הדרך. כך תעשו זאת נכון

איתי פלב 12:3103.04.19

בשנים האחרונות אנו עדים למגמה הולכת וגוברת של השקעות בחברות טכנולוגיה פרטיות בסכומי כסף הולכים וגדלים מחד, ומאידך מספר השקעות הולך וקטן.

 

 

המשמעות בעבור החברות אשר צמאות לכספי המשקיעים הינה כי כיום, אפילו עוד יותר מאשר בעבר, ישנה חשיבות גדולה ליכולתה של חברה המעוניינת בגיוס כסף, להיות מוכנה בכל רגע נתון לסבב גיוס ולענות על שאלות המשקיעים באופן ברור ומשכנע שכן "אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני".

 

איתי פלב, שותף במערך מיסוי טכנולוגיה KPMG סומך חייקין איתי פלב, שותף במערך מיסוי טכנולוגיה KPMG סומך חייקין צילום: KPMG

 

גיוס הון הוא הליך ארוך ומורכב בו על החברה להוכיח באותות ובמופתים, כי לא רק הפתרון אותו מציעה החברה הינו יוצא מגדר הרגיל, עליה להוכיח כי ביכולתה להוציא מהכוח אל הפועל את תכניותיה העסקיות באופן שיעלה על ציפיות המשקיעים. החברה צריכה להציג חזון חדשני, ויכולת עסקית לעשות delivery של החזון הזה לכסף.

 

על מנת שחברה תצליח להגשים את חזונה ולממש את תוכניותיה העסקיות, עליה לבנות, בין היתר, תשתית איתנה במגוון תחומים ולהתמודד במקביל עם אתגרים רבים כגון בניה ושימור של צוות טכנולוגי מתאים, המשך פיתוח המוצר, בניית מערך שיווק ומכירות יעיל, בניית מערך כספים איתן, ועוד. בטור זה אתמקד במספר נקודות הקשורות לבניית מערך כספים איתן אשר לרוב נזנחות לאורך הדרך ויכולות למנוע מהחברה לצמוח ולספק את תאבונם הגדול ממילא של המשקיעים.

 

בניית מודל עסקי נכון - לאחר שניתנו תשובות לשאלות הבסיסיות כגון מה מטרת הגיוס, לאן הכסף עתיד לקחת את החברה וכו', יהיה על החברה להוכיח כי בחרה במודל העסקי נכון המתאים לתחום הפעילות בו היא פועלת ואשר ניתן לתרגמו למדדים כמותיים (KPI's) הניתנים למדידה באופן מהימן מעת לעת.

 

כך לדוגמה, חברת SaaS תצטרך להציג מדדים הקשורים ליכולתה לייצר מודל הכנסות חוזרות מלקוחות (recurring revenue) המאפשר צמיחה מהירה, בעוד חברת ציוד רפואי תצטרך להראות כיצד בכוונתה להשיג את האישורים הרגולטוריים המתאימים ולאפשר ללקוחותיה ליהנות משיפוי בגין הטיפול שניתן בעזרת הציוד הרפואי של החברה. חשוב לזכור כי לרוב המשקיעים הינם בעלי ניסיון בתחומים בהם הם משקיעים ולכן חשוב להם לראות בניית מדדים נכונה המנוהלת מתוך הבנה שרק כך תוכל החברה לנווט את הספינה ליעדה.

 

הטמעת מערכות כספים ו-IT מתאימות - הצדק צריך לא רק להיעשות אלא גם להיראות. בניית מודל עסקי לבדו, מוצלח ככל שיהיה, אינו מספיק. על אף העבודה שטבלאות אקסל נראות פתרון טבעי וזול, חשוב כי החברה תטמיע מערכות כספים ו-IT מוקדם ככל שניתן על מנת לאפשר ניתוח הנתונים באופן מהיימן ובזמן אמת. הן משקיעים הקיימים והן משקיעים עתידיים יבקשו לבחון את הנתונים ממגוון זוויות והדרך היחידה להציגם כהלכה הינה שימוש במערכות מתאימות אשר הטמעתן מורכבת ודורשת תכנון מראש, ויכולה להוות חסם משמעותי מחברות בעלי מוצר מצוין ומודל עסקי יוצא מהכלל לגייס כספים מגופים זרים אשר רוצים לראות סדר וניקיון.

 

"סידור" טבלת בעלי המניות (Cap Table) -נושא זה לרוב אינו תופס את תשומת ליבן של מרבית היזמים והחברות, אך רשימת בעלי המניות (ה-Cap Table) יכולה להוות לעיתים מכשול לא צפוי בדרך להשלמת הגיוס הנכסף. יש להיות ערים לרשימת בעלי המניות ובמידת הצורך ל"סדרה" באמצעות secondary, רכישה עצמית, הסדרים בין בעלי מניות ועוד, על מנת להסיר חששות של משקיעים פוטנציאלים שיימנעו מלהכניס ראש בריא למיטה חולה.

 

מבנה המס ומדיניות המס - ישנה נטיה לחשוב שהיבטי מס רלוונטיים אך ורק לחברות רווחיות, אך זה אינו המצב. ענייני מס יכולים להיות "הרוצח השקט" במקרים רבים. כך למשל, חברה המחפשת משקיע אמריקאי יכול ותידרש למבנה משפטי המאפשר למשקיע אמריקאי להשקיע בחברת אם אמריקאית, מהלך מורכב לכשעצמו אשר חושף את בעלי המניות הקיימים לחבות מס משמעותית בטרם נפגשו עם כסף אמיתי.

 

בנוסף, אסור לשכוח כי חברות סטארט-אפ הופכות לחברות גלובאלית בשלב מוקדם יחסית במחזור החיים שלהן, וככאלה עליהן להקפיד הקפדה יתרה על מבנה מס יעיל וקביעת מדיניות מס נכונה, שאם לא כן, הן תזרים המזומנים של החברה יכול להיפגע והן שווי החברה יכול להיות מוערך בחסר בעת הגיוס.

 

 

הכותב שותף במערך מיסוי טכנולוגיה, KPMG סומך חייקין

בטל שלח
    לכל התגובות
    x