טינדר מפחידה גברים, גוגל מטיילת ברכבת: מתיחות ה-1 באפריל
יום המתיחות העולמי סחף חברות טכנולוגיה וגופי תקשורת, כשחלקם הצליח לעבוד על הקהל הרחב. בין השאר, בילפה טינדר על ניטור גובהם האמיתי של הגברים בה, גוגל הציגה תוכנה שמדברת עם פרחים ועוד
כבכל שנה, התגייסו חברות טכנולוגיה ואחרות לביצוע הלצות לרגל ה-1 באפריל. הבולטת מכולן היתה גוגל, שהציגה שלוש הברקות יצירתיות במיוחד.
הראשונה היתה הטמעת משחק הסנייק הקלאסי של שנות התשעים בשירות Maps, כשבמקום הנחש מסתובבות במפה רכבות. כדי להישאר נאמנה למקור, בחרה החברה למשחקון שלה גרפיקת 8 ביט מסורתית של משחקי הסנייק הראשונים. המשחק נשאר באוויר, ולא נעלם עם סיום יום המתיחות.
במקביל, הודיע משרד החברה בהולנד שהשיק את גוגל טוליפ (צבעוני) - שירות מיוחד שנועד לסייענית החכמה אסיסטנט, ומאפשר לה לתקשר עם הפרחים הפופולריים.
לקינוח, הציגה גוגל תכונת ניקוי לאפליקציית Files, מנהל הקבצים שלה לסמארטפונים. בפועל, מדובר בניקוי בסגנון פיזי למדי, שמזכיר את אפליקציית הכלב שמלקק את מסך הסמארטפון מימיו הראשונים של האייפון.
העיתונות הבריטית הבריקה אף היא: הסאן דיווח שהמטבעה המלכותית עיצבה סדרה של מטבעות 50 פני בדמות אימוג'י כולל ערימת הצואה; בטלגרף הודיעו על חידוש צו מימי אוליבר קרומוול האדוק שיאסור על בדיחות ה-1 באפריל. אבל המתיחה החביבה ביותר הגיעה הדיילי סטאר: העיתון דיווח ששירות הבריאות המלכותי יוסיף שתיית בירה גינס כחלק סל התרופות המלכותי.
סודה סטרים הישראלית הצליחה לגייס את האסטרונאוט סקוט קלי לבדיחה שמזכירה את ימי אבקת המים העליזים. היא הודיעה על מוצר חדש: מים מוגזים בבקבוק להכנה עצמית בסיוע גרעפסים. זה נשמע קצת מגעיל אבל הסרטון שהפיקה החברה הצליח להפוך את הרעיון המגעיל לדי משעשע.
אחת הבעיות של משתמשי אפליקציית ההיכרויות היא הנטייה של הגברים להוסיף מס' סנטימטרים לגובהם האמיתי. מדובר בבעיה אמיתית שהוצפה לא פעם בפורומי המשתמשים. בטינדר החליטו להתייחס והודיעו שהאפליקציה תכלול מעתה קטגוריית גובה במסגרתה יצטרכו המנויים להצטלם ליד בניין כקנה מידה להצהרתם. טינדר הציגה את הקטגוריה בצורה היבשה ביותר שיכלה וכך הבהילה לא מעט נמוכי קומה.
לסיום, שאטרסטוק שמספקת מאגר תמונות גנריות לאתרי תוכן ופרסום, הודיעה על הקמה של ספרייה פיזית. זו אמורה לספק את כל תמונות ההדגמה לשלל סיטואציות אנושיות. את הספרנים הוותיקים תחליף בינה מלאכותית בשם Cyanotypes שתסייע לחפש במאגר התמונות המודפסות, הסרטונים, קטעי המוזיקה או האיורים.