ליקווידיטי קפיטל גייסה 30 מיליון דולר לרכישת הכנסות מחברות הייטק
הקרן ביצעה סגירה ראשונית והתקשרווית עם מספר חברות לרכישת תיקי הכנסות עתידיות; מודל הפעולה שלה יוכל לאפשר לחברות לצמוח ללא חוב, שעבודים או דילול מניות. בראשה יעמוד רון דניאל, יוצא פלאנט סוהו וקנשו
- ברקליס ישקיע עד 10 מיליון ליש"ט בחברות בוגרות המאיץ בישראל
- סופטבנק תשיק קרן של חצי מיליארד דולר להשקעה בחברות בשלב מוקדם
- OurCrowd חושפת שתי קרנות חדשות
ליקווידיטי גייסה את ההון מיותר מ-50 משקיעים פרטיים ומחברות ניהול עושר משפחתיות. מטעם החברה נמסר שבין המשקיעים הפרטיים יש הרבה יזמים שעשו אקזיטים ומבינים את הצורך בקרן.
עוד טרם השלמת הסגירה הראשונה, התקשרה הקרן בהסכמים בעבור משקיעיה עם מספר חברות לרכישת תיקי הכנסות עתידיות בהיקף העולה על 100 מיליון דולר - כך שהקריאה לכסף מהמשקיעים צפויה להיות זריזה. "נוכל לבצע השקעות של 60-70 מיליון דולר מהקרן הראשונה שגייסנו. כל השקעה שלנו באה בשלבים וחלק מהכסף חוזר אלינו במהירות כך שאנחנו יכולים למנף אותו שוב", נמסר לכלכליסט.
"בשונה מקרנות שנותנות הלוואה או קרנות השקעה אנחנו לא מבקשים בטחונות או אקוויטי, אנחנו רק נהנים מההנחה שיש לנו מרכישת ההכנסה בשווי נמוך", אמר רון דניאל, מנכ"ל ליקווידיטי. "אנחנו עובדים בדרך שמאפשרת לנו לקבל תמונה מדוייקת של החברה בכל חודש. אנחנו מעבירים את הכסף לחברה על פי אבני דרך ברורים שהיא חייבת לעמוד בהן".
דניאל מביא עמו 15 שנות ניסיון כמנכ"ל חברות הייטק וחברות בתחום התוכנה כשירות (SaaS), ביניהן PlanetSoho ו-Kenshoo Local ולצידו בכירים כירון סלע שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות ובוועדת ההשקעות והדירקטוריון של ליקווידיטי נמצאים אבנר סטפק, אילן רביב ואלי ברקת. בעלי המניות בחברה הם מיטב דש השקעות (54%), היזמים (30%), אילן רביב (6%) ועובדי החברה.
המודל של ליקווידיטי מבוסס על רכישת תיקי הכנסה עתידיים, מאפשר לחברות חזקות לצמוח ללא חוב, ללא שעבודים וללא דילול מניות ויוכל לספק למשקיעים תשואה יציבה בפיזור סיכונים גבוה. הקרן משקיעה בחברות בעלות הכנסות שנתיות שגבוהות מ-3 מיליוני דולר, שמציגות שיעורי צמיחה שנתיים ועקביים של עשרות אחוזים והכנסות מתמשכות.
בהתאם למדיניות הקרן, היא תשקיע בחברות מכניסות וצומחות, בעלות מודל עסקי של הכנסות מתמשכות ובדגש על מודל SaaS. פעילות הקרן נעשית באמצעות אלגוריתם בעל יכולת חיזוי הכנסות שתייצרנה אותן חברות. מודל פעילות הקרן, משלב רכישת הכנסות באופן הדרגתי ומבוקר תוך חיתום ובקרה שוטפים, המאפשרים לקרן לגדר את סיכוני ההשקעה עבור המשקיעים. מיטב דש תשקיע בקרן 7 מיליון דולר, כאשר חלק מסכום זה כבר הושקע בפועל לצורך מימון פעילות ההשקעות הראשונית שלה.