$
אוכל

חדשות האוכל: בר 51 קם לתחייה

וגם: קבוצת הטבעונים הישראלית משיקה אתר חדש, מיטב השפים התגייסו לטובת מיזם "2 סוכר" לקהילת בני המשפחה של חולי סוכרת, רושפלד מציג תפריט חדש והמסעדה של מלון הבוטיק דריסקו בתל אביב עוברת שדרוג

רעות ברנע 13:5001.04.19

1. בר 51 קם לתחייה

 

בקומת הכניסה של מלון "רנומה" החדש ברח' הירקון נפתח השבוע "בר 51" – בר יין ומסעדה שרק משבוע ההרצה כבר מעורר באזז לא קטן. שם המקום הוא ע"ש סרטו של הבמאי הישראלי עמוס גוטמן ז"ל באותו השם, כאשר הלוקיישן הוא גם הלוקיישן האמיתי שבו צולם הסרט משנת 1985.

 

על המטבח מופקד השף מושיקו גמליאלי ("מונא" ו"אנה" בירושלים) שבנה תפריט מצומצם של מנות עדינות, אלגנטיות וכל כך כל כך טעימות כמו בייבי זוקיני, מסקרפונה ארטישוק ותרד תורכי ופפרדלה זוקיני, בשר סרטנים וחמאת לימון. הבר הארוך מאד במקום מאפשר ישיבה נינוחה ולא צפופה מדי ולצד האוכל יש כמובן גם תפריט יין נרחב.

 

בר 51 בר 51 צילום: נעם פריסמן

 

2. מדריך לטבעוני הגרגרן

 

ישראל היא אחת המדינות עם שיעור הטבעונים הגבוה ביותר, ואחת הזירות המקוונות האהובות עליהם היא קבוצת הפייסבוק "טבעונים אוכלים בחוץ". השבוע משיקה הקבוצה אתר חדש - Vegout.co.il שיהיה המדריך המקיף ביותר לאוכל טבעוני בישראל, כשכולו מבוסס על תוכן גולשים. הוא נבנה על בסיס המידע הרב שהתפרסם בחמש השנים האחרונות בקבוצה שמונה נכון לעכשיו 54 אלף חברים. תוכלו למצוא בו עמודים של כ-6,000 בתי עסק בארץ שעליהם כתבו בקבוצה, ואת התפריטים הטבעוניים שלהם, גם אם לא מדובר במקומות טבעוניים לגמרי. בנוסף, אפשר למצוא באתר גם המלצות וטיפים לאוכל טבעוני בחו"ל.

 

3. מתוק ללא סוכר

 

מיטב השפים התגייסו לאחרונה למיזם "2 סוכר" שהוקם ביוזמת חברת התרופות MSD ומטרתו לתת מענה ראשון מסוגו לקהילת בני המשפחה של חולי סוכרת או טרום סוכרתיים. המיזם כולל מגזין אינטרנטי (2sugar.caregivers.org.il) עמוס מתכונים לקינוחים מופחתי סוכר יצרו שפים, בלוגרים וקונדיטורים, את חלקם אפשר יהיה גם להזמין מראש במסעדות של אותם השפים: אסף גרניט רקח קרם בוואריה, חיים כהן רקח מלבי, אביב משה רקח מקפא טחינה, אבי ביטון רקח טריפל קרם קינמון ועוד.

 

מקפא טחינה של אביב משה מקפא טחינה של אביב משה צילום: איליה מלניקוב

 

 

4. שובו של רושפלד

 

אחרי שפתח, סגר, פתח, סגר, ייעץ בחו"ל, חזר, פתח, סגר וכן הלאה, מתמקם השף אולי הכי שנוי במחלוקת בארץ ב"קפיטריה" המסעדה שנפתחה לפני כשנה בקניון גינדי TLV ומציג בה תפריט חדש, מעט יותר נגיש מזה שהכרנו במסעדות הקודמות שלו כמו הרברט סמואל. בין המנות החדשות אפשר למצוא את סלט העגבניות שמלווה אותו מתחילת דרכו אבל גם מנות "עממיות" יותר כמו המבורגר ועוגת גבינה.

 

יונתן רושפלד יונתן רושפלד צילום: רמי זרנגר

 

 

5. שדרוג בדריסקו

 

המסעדה של מלון הבוטיק דריסקו במושבה האמריקאית בתל אביב עוברת שדרוג: אחרי שנפתחה לפני כשנה בניצוחו של השף שחר ביטון, נכנס לנעליו שף חדש, תומר טל (ששימש כשף בפועל של חיים כהן ביפו תל אביב). זוהי הפעם הראשונה בה מקבל טל את המושכות לידיו, וכוללת גם שינוי קונספטואלי – שם המסעדה החדש הוא "George & John" ובמקום בקומת המרתף של המלון היא עוברת לקומת הכניסה – חלל עם תקרות גבוהות, עמודי שיש וציורי קיר. המיקום היפואי והקרבה לים באים לידי ביטוי בתפריט שרקח טל, בו אפשר למצוא מנות כמו פסטה מבצק של קובה ממולאת בחוביזה או דג ים צלוי בכד עשן.

 

השם הוחלף ל-"George & John" השם הוחלף ל-"George & John" צילום: דניאל לילה

 

 

6. מייקאובר לקמפניה

 

מסעדת השף קמפניה, שנפתחה לפני שש שנים, מתהדרת בשף חדש, אריק ווקיל, ובקונספט חדש – מסעדת בשרים כשרה. נתחי הבשר הטרי מוטסים למסעדה בהזמנה אישית אחת לשבוע, ומיושנים במקרר היישון של המסעדה לפחות 45 יום.

 

ווקיל מוסיף למנות אלמנטים מהמטבחים הטורקי והטריפוליטאי, שעליהם גדל, לצד השראות ממקומות שונים בעולם – כמו מנת הדגל במסעדה – אסאדו על העצם, שמבושלת במשך 12 שעות.

 

אסאדו על העצם בקמפניה אסאדו על העצם בקמפניה צילום: עידן גרוס

 

 

7. המאה ה-18 הגיעה להרצליה

 

בר חדש בקונספט מעניין נפתח באזור התעשייה של הרצליה פיתוח: Sheldi שואב השראה מ"דיינינג קלאבס", מועדונים מהמאה ה-18 שהיו מקומות בילוי לקבוצות חברים עתירי אלכוהול. על המטבח השף ליאור קדוש שעבד בסיטארה ובוויולט, המסעדה הראשונה של יוסי שטרית, ועל הבר המיקסולוג אלעד חביב שיצר קוקטיילים חדשים ומיוחדים למקום כמו " Green wood" המורכב מג'ין, מידורי, מלפפון, סלרי ובזיליקום.

 

 

Sheldi. שואב השראה מ"דיינינג קלאבס" Sheldi. שואב השראה מ"דיינינג קלאבס"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x