נחשף בכלכליסט
מנדלבליט מרחיב בחינת ניגודי העניינים של נתניהו לעסקיו של מיליקובסקי בישראל
בסופ"ש הודיע היועמ"ש על בחינת ניגודי העניינים בין עיסוקיו של נתניהו כשר הבריאות, לאחזקותיו של בן הדוד בשתי חברות מנתניה בתחום המכשור הרפואי. בעקבות הפרסום היום על אחזקות מיליקובסקי גם ביצרנית הסוללות סטורדוט מהרצליה, נמסר ממשרד המשפטים: "עניין ניגוד העניינים של רה"מ בקשר לבן דודו מיליקובסקי נמצא בבחינה"
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מרחיב את בדיקת ניגודי העניינים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאינטרסים הכלכלים והזיקות לישראל של בן דודו, נתן מיליקובסקי.
- מנדלבליט בוחן ניגוד העניינים בין נתניהו לעסקי מיליקובסקי בתחום הבריאות
- מיליקובסקי השקיע גם בסטארט־אפ בטריות מהרצליה - לצד רומן אברמוביץ' וסטף ורטהיימר
- מנדלבליט בוחן ניגוד העניינים בין נתניהו לעסקי מיליקובסקי בתחום הבריאות
"עניין ניגוד העניינים של רה"מ בקשר לבן דודו מיליקובסקי נמצא בבחינה", נמסר ממשרד המשפטים בתגובה לפרסום היום (א') ב"כלכליסט" לפיו מיליקובסקי מחזיק כ-3% ביצרנית הסוללות החשמליות למובייל וכלי רכב סטורדוט (StoreDot).
בסוף השבוע הודיע משרד המשפטים בתגובה לפרסום ב"כלכליסט" לפיו מיליקובסקי מחזיק במניות של שתי חברות מנתניה בתחום המכשור הרפואי (חברת הביומד ארט מדיקל וחברת האורתופדיה פרמיה ספיין), כי הוא בוחן טיוטת חוות דעת שגובשה בנוגע לניגוד העניינים הפוטנציאלי בין תפקידו של נתניהו כשר הבריאות, לאחזקותיו של מיליקובסקי בתחום.
מהתגובה עלה בנוסף כי מנדלבליט למד על אחזקותיו של בן הדוד מהבקשה שהגיש נתניהו לוועדת ההיתרים במרץ 2018, לקבל ממנו עד מיליון דולר למימון הוצאותיו המשפטיות בתיקי 1,000, 2,000 ו-4,000. נתניהו נכנס לתפקיד שר הבריאות בנובמבר 2017.
מכשור רפואי, סוללות ותרופות
כפי שהולך ומתברר מיום ליום, למיליקובסקי יש שורה של אינטרסים כלכליים ישירים ועקיפים בישראל שאינם מתמצים רק בקרבתו המשפחתית לנתניהו. כך למשל, הוא משקיע ביחד עם אנשי העסקים רומן אברמוביץ', סטף ורטהיימר ומשה חוגג, בסטארט-אפ סטורדוט מהרצליה שגייס עד היום 125 מיליון דולר ורשם פטנט על טכנולוגיה ייחודית שמאפשרת טעינה מהירה של הסוללות.
בנוסף מיליקובסקי מחזיק במניות של שתי חברות מנתניה שמפתחות מוצרים רפואיים: חברת הביומד ארט מדיקל (3.64%) וחברת האורתופדיה פרמיה ספיין (8.69%).
ארט מדיקל, שגייסה עד היום 20 מיליון דולר, פיתחה צינור הזנה מבוסס חיישנים שאוסף מידע ומשגיח על המטופל אליו הוא מחובר בבית חולים. פרמיה ספיין, שגייסה עד היום 17 מיליון דולר, פיתחה ומשווקת מפרק מלאכותי לעמוד השדרה. החברה פועלת בין היתר מול בתי החולים הממשלתיים שתחת משרד הבריאות, וזכתה באוקטובר 2018 בחוזה בפטור ממכרז, להספקת 24 מכשירים בהיקף של 150 אלף שקל, עם בית החולים שיבא-תל השומר.
כמו כן מדו"חות שהגישה בעבר קרן הצדקה של מיליקובסקי ואישתו רבקה לרשות המסים האמריקאית (IRS), ומנהלת נכסים בהיקף של 25 מיליון דולר, נכון לשנת 2015 הוא החזיק מניות בשווי 3 מיליון דולר בחברת התרופות האמריקאית מרק, שלה שלוחה בישראל.
300 אלף דולר להליכים משפטיים
לבחינת ניגודי העניינים בין מיליקובסקי לנתניהו ישנה חשיבות מיידית, לאור בקשתו של רה"מ לקבל סיוע כספי מבן דודו. הוועדה, שבראשותה יעמוד השופט בדימוס שלום ברנר, תצטרך לבחון את עוצמת ניגודי העניינים והאינטרסים הכלליים של מיליקובסקי בטרם תכריע בבקשה ששבה אליה לבחינה בהוראת בג"צ.
בהחלטתה מחודש פברואר, שבה דחתה את הבקשה חשפה הועדה בין היתר כי נתניהו החזיק עד נובמבר 2010 במניות (כ-1%) בחברה משפחתית של מיליקובסקי שבבעלותה היה מפעל בטקסס. כפי שנחשף ב"כלכליסט", נתניהו שנבחר במרץ 2009 לתפקיד רה"מ נמנע מלהעביר את מניותיו לנאמנות עיוורת עד שנת 2010.
בסוף אותה שנה הוא מכר את המניות בכ-4.3 מיליון דולר - פי 7 מהמחיר שרכש אותן. עוד התגלה כי בטרם ביקש נתניהו את אישור הוועדה, הוא קיבל ממיליקובסקי 300 אלף דולר למימון הוצאות משפטיות. הוועדה הורתה לנתניהו להשיב את הכסף. הבוקר פורסם לראשונה בעיתון "דה מרקר" על זיקה כלכלית נוספת בין נתניהו למיליקובסקי: הלוואה של 200 אלף דולר משנת 2010 שקבילה ביתו של נתניהו מנישואיו הקודמים, נועה רוט, לרכישת דירה בירושלים. על פי הפרסום לא יודע האם ההלוואה הוחזרה.