טראמפ שוקל סנקציות על חברות זרות שיסחרו עם ונצואלה
כך לפי יועצו לביטחון לאומי, ג'ון בולטון; ארה"ב כבר הטילה סנקציות על חברת הנפט הממשלתית של המדינה הדרום אמריקאית, ועתה הכוונה היא להרחיבן; המטרה: לפגוע בהכנסות מהן נהנה הנשיא מאדורו, שארה"ב ומדינות אחרות אינן מכירות בשלטונו
- אמריקן איירליינס השעתה את טיסותיה לוונצואלה
- "הפסקת החשמל בוונצואלה עלולה לגרום להפרעות רציניות לשוק הנפט העולמי"
- מדינה בעלטה: הפסקת חשמל בוונצואלה הקורסת
ארה"ב ומדינות רבות נוספות במערב תומכות במנהיג האופוזיציה חואן גווידו, שהכתיר עצמו בינואר לנשיא בטענה שבחירתו מחדש של מאדורו בשנה שעברה לא הייתה חוקית.
ארה"ב כבר הטילה בינואר סנקציות נגד חברת הנפט הממשלתית של ונצואלה PDVSA, שאוסרות על חברות אמריקאיות לעבוד איתה, אלא אם ההכנסות יועברו לגווידו. מגזר נפט מייצג 90% מההכנסות מייצוא במדינה. הסנקציות בשלב זה לא חלות על חברות ממדינות אחרות שעובדות עם PDVSA, אך אליוט אברמס, שליח טראמפ לוונצואלה, אמר כי בכירים בממשל מנהלים מגעים עם חברות וממשלות ברחבי העולם כדי לשכנע אותן לצמצם את ההתנהלות שלהן עם מאדורו.
מנגד, רוסיה וסין ממשיכות לתמוך במאדורו, ששומר על השליטה במנגנוני הממשלה ונהנה מתמיכת הצבא. בראיון טען בולטון כי אינו מוטרד מכך שהמאמצים להדיח את מאדורו איבדו תנופה. "אני יכול לומר שקורים דברים רבים מתחת לפני השטח. האופוזיציה נמצאת בקשר מתמיד עם קצינים בכירים ותומכים נוספים בממשל של מאדורו. זה מאבק נגד ממשלה סמכותנית, וזה כמובן משהו שלוקח זמן".
עוד הוסיף כי טראמפ בוחן אפשרויות שונות, בהן סנקציות, זאת בתגובה לנוכחות הצבאית הגדלה של רוסיה בוונצואלה.
נצואלה נמצאת במשבר כלכלי עמוק שהוביל למחסור חמור במזון ובתרופות וגרם למיליונים לנסות ולברוח מהמדינה. בעקבות זאת טראמפ שוקל להעניק הגנה זמנית מגירוש ליותר מ-70 אלף מהגרים מוונצואלה שלפי ההערכות נמצאים בארה"ב. אולם, בולטון הדגיש כי טראמפ מעוניין קודם להבטיח שיתבצע שינוי במנהיגות במדינה. "אנחנו רוצים להבטיח שלא נחזיר אנשים למצב בעייתי אם הם מתנגדים למשטרו של מאדורו. מצד שני, יש במדינה משפחות רבות של תומכי מאדורו שרוצות לצאת מוונצואלה למען ביטחונן".