לא לשכוח: הלילה עוברים לשעון קיץ
בשעה 02:00 יוזזו המחוגים שעה אחת קדימה, וכולנו נפסיד שעת שינה אחת אך נרוויח שעות אור וחיסכון בצריכת החשמל. שעון הקיץ יימשך 212 יום ויסתיים ב-27 באוקטובר
שר הפנים, אריה דרעי, אמר לקראת הזזת השעון כי "האביב הגיע וביום שישי הקרוב נעבור לשעון הקיץ. כלל הציבור ייהנה משעת אור נוספת שתסייע לכלכלה ותביא לחיסכון גדול באנרגיה. קיץ מהנה ומוצלח".
המטרה העיקרית של שעון הקיץ היא להביא לכך שיותר שעות פעילות של בני אדם יהיו במהלך היום, אז יש אור טבעי, וכך יופחת הצורך בתאורה מלאכותית ויהיה חיסכון בצריכת החשמל. עם זאת, שעון הקיץ בישראל מהווה נושא מחלוקת בין דתיים לחילוניים וכתוצאה מכך מועדי הפעלתו השתנו פעמים רבות בשנות קיומה של המדינה.
ב-2013 אישרה הכנסת את הארכת שעון הקיץ, כך שבכל שנה יחל ביום שישי שבין 23 ל-29 במרץ, יומיים לפני המועד שבו הוא מתחיל באירופה ויסתיים באותו התאריך כבאירופה, יום ראשון שבין 25 ל-31 באוקטובר.
אך בעוד שבישראל "חוק קביעת הזמן" מותאם להזזת השעון באירופה, חברי הפרלמנט של האיחוד האירופי דווקא הצביעו השבוע בעד ביטול הנוהג הזה החל ממרץ 2021. רוב גדול של חברי הפרלמנט האירופי בשטרסבורג תמך בהחלטה: 410 חברים הצביעו בעד, 192 התנגדו ו-51 חברים נמנעו.
ההצבעה הייתה כשנתיים אחרי ההצעה המקורית להפסיק להזיז את השעון שעה קדימה באביב ושעה אחורה בסתיו. ההצבעה אינה סוף פסוק והיא תהיה הבסיס לשיחות עם המדינות החברות באיחוד האירופי על חוק סופי ומחייב בעניין.
המדינות יצטרכו להחליט אם לאמץ את ההחלטה בסוף מרץ 2021 - זמן המעבר לשעון הקיץ. כל מדינה שחברה באיחוד האירופי תצטרך להכריע באיזה שעון לבחור ואם להישאר עם שעון חורף או שעון קיץ. הנציבות האירופית רצתה לבטל את המעבר בין השעונים כבר החודש, אך בפרלמנט האירופי אמרו שצריך להיערך מראש להחלטה ולכן הושגה פשרה על מרץ 2021.