ועידת התעשייה
מנכ"ל אינטל ישראל: "היום אנחנו מסוגלים לייצר מציאות שלא הייתה קיימת קודם לכן"
יניב גרטי דיבר על תפקידה של אינטל במהפכת המידע של העשורים האחרונים, בוועידת התעשייה של כלכליסט. "בכל ימינו כאן אינטל שילמה מס, כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון לעשות"
"בתחילת העשור הבא כל אחד ואחת מאיתנו יצרוך 1.5 גיגה-בייט של מידע ביום, ומפעלים חכמים יצרכו אפילו טטה-בייט. מדובר בכמויות אדירות של מידע, ובמצב של מעגל קסמים: הדאטה דוחף ליישומים חדשים, שדוחפים לטכנולוגיות חדשות, שבעצמן מייצרות עוד דאטה". את הדברים הללו אמר הבוקר (ג') מנכ"ל אינטל ישראל, יניב גרטי, בוועידת התעשייה של כלכליסט. גרטי התייחס בדבריו למקומה של אינטל במהפכת המידע של העשורים האחרונים.
- מנכ"ל אנבידיה: "אמנון שעשוע אדם מאוד חכם, אבל הוא טועה"
- ישי דוידי: "ללא השקעה בחדשנות חברות תעשיה לא ישרדו"
- יו"ר בז"ן: "מי שלא יתאים עצמו למציאות החדשה לא תהיה לו זכות קיום"
גרטי פתח את דבריו בתיאור ימיו הראשונים בהייטק, וסיפר: "בחצי השני של שנות ה-90 מהפכת האינטרנט החלה להתבסס. אני הייתי בתחילת הקריירה שלי בחברה צעירה. עבור כל מי שעוסק בתחום ובטווח הגילאים שלי, האסוציאציה המיידית לאותה תקופה היא צליל החייגן של האינטרנט. אנחנו זיהינו אז שאותה טכנולוגיית תקשורת יכולה לאפשר גם חיבור בקו רחב לאינטרנט, בקצבים שנראו אז דמיוניים. אחד הדברים שדיברנו עליהם אז הוא שהתמזל מזלנו להיות חלק ממהפכה".
גרטי הסביר ש"בעשורים האחרונים אפשר לחבר קו רציף בין מהפכות שמה שמניע אותן היא היכולת לעשות דיגיטליזציה ולייצר דאטה, ומכאן גם ה'ביג דאטה'. אז אולי מערכות לזיהוי פנים למדו לזהות מי אני, אבל התובנה של 'מהם רגשות' היייתה שמורה עד לאחרונה רק לבני אדם; היום אנחנו נמצאים במצב שמכונות יודעות לזהות איך אני מרגיש - וגם להסיק מהנתונים הללו מסקנות. אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך קליטת מידע ועיבודו. כל חוויה שעוברת עלינו יכולה - וזה המקום לומר לכם לשים לב להסכמי הפרטיות שלכם - לקבל ייצוג דיגיטלי. העולם שלנו מתורגם לעולם דיגיטלי".
"המציאות קיימת רק במקום שמישהו מתבונן בה"
גרטי עבר לתיאור מקומה של אינטל - ואינטל ישראל בפרט - במהפכה הנוכחית: "הרבה מאיתנו חוו את העולמות של VR או AR, אבל יש אמירה פילוסופית שאומרת ש'המציאות קיימת רק במקום שמישהו מתבונן בה'. היום אנחנו מסוגלים לייצר תמונה תלת ממדית באירועי ספורט עם מספר קטן של מצלמות, ולייצר בעצם מציאות שלא הייתה קיימת קודם לכן ומתאפשרת רק באמצעות הדיגיטליזיה והעיבוד שלה בזמן אמת.
"אולי הדבר הפופולרי ביותר לדבר עליו היום הוא רחפנים ורכבים אוטונומיים, אבל גם בתהליכים פנימיים של חברות, כמו אצלנו, עושים דיגטליזציה ואוטומציה לתהליכי פיתוח: התהליכים מתקצרים, המוצרים טובים יותר ואנחנו מסוגלים לייצר בזול יותר ולהגיע לשוק מוקדם יותר".
גרטי הסביר כי "הרבה מהטכנולוגיה של אינטל מפותחת כאן בישראל, במגוון רחב של תחומים: מיחשוב, תקשרות, בינה מלאכותית סייבר וייצור בטכנולוגיות מתקדמות. אנחנו עסוקים רבות, למשל, בהגדלת מעגלי התעסוקה של העובדים בתעשיית ההייטק. 75% מהספקים שלנו, למשל, היו מסדר גודל קטן ובינוני. ההשקעות שלנו כאן ייצרו GDP עצום למדינה, ובכל ימינו כאן אינטל שילמה מס כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון לעשות".