ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התעשייה

מנכ"ל אינטל ישראל: "היום אנחנו מסוגלים לייצר מציאות שלא הייתה קיימת קודם לכן"

יניב גרטי דיבר על תפקידה של אינטל במהפכת המידע של העשורים האחרונים, בוועידת התעשייה של כלכליסט. "בכל ימינו כאן אינטל שילמה מס, כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון לעשות"

הגר רבט 11:5126.03.19

 

 

"בתחילת העשור הבא כל אחד ואחת מאיתנו יצרוך 1.5 גיגה-בייט של מידע ביום, ומפעלים חכמים יצרכו אפילו טטה-בייט. מדובר בכמויות אדירות של מידע, ובמצב של מעגל קסמים: הדאטה דוחף ליישומים חדשים, שדוחפים לטכנולוגיות חדשות, שבעצמן מייצרות עוד דאטה". את הדברים הללו אמר הבוקר (ג') מנכ"ל אינטל ישראל, יניב גרטי, בוועידת התעשייה של כלכליסט. גרטי התייחס בדבריו למקומה של אינטל במהפכת המידע של העשורים האחרונים.

 

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל צילום: עמית שעל

 

גרטי פתח את דבריו בתיאור ימיו הראשונים בהייטק, וסיפר: "בחצי השני של שנות ה-90 מהפכת האינטרנט החלה להתבסס. אני הייתי בתחילת הקריירה שלי בחברה צעירה. עבור כל מי שעוסק בתחום ובטווח הגילאים שלי, האסוציאציה המיידית לאותה תקופה היא צליל החייגן של האינטרנט. אנחנו זיהינו אז שאותה טכנולוגיית תקשורת יכולה לאפשר גם חיבור בקו רחב לאינטרנט, בקצבים שנראו אז דמיוניים. אחד הדברים שדיברנו עליהם אז הוא שהתמזל מזלנו להיות חלק ממהפכה".

 

גרטי הסביר ש"בעשורים האחרונים אפשר לחבר קו רציף בין מהפכות שמה שמניע אותן היא היכולת לעשות דיגיטליזציה ולייצר דאטה, ומכאן גם ה'ביג דאטה'. אז אולי מערכות לזיהוי פנים למדו לזהות מי אני, אבל התובנה של 'מהם רגשות' היייתה שמורה עד לאחרונה רק לבני אדם; היום אנחנו נמצאים במצב שמכונות יודעות לזהות איך אני מרגיש - וגם להסיק מהנתונים הללו מסקנות. אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך קליטת מידע ועיבודו. כל חוויה שעוברת עלינו יכולה - וזה המקום לומר לכם לשים לב להסכמי הפרטיות שלכם - לקבל ייצוג דיגיטלי. העולם שלנו מתורגם לעולם דיגיטלי".

 

"המציאות קיימת רק במקום שמישהו מתבונן בה"

 

גרטי עבר לתיאור מקומה של אינטל - ואינטל ישראל בפרט - במהפכה הנוכחית: "הרבה מאיתנו חוו את העולמות של VR או AR, אבל יש אמירה פילוסופית שאומרת ש'המציאות קיימת רק במקום שמישהו מתבונן בה'. היום אנחנו מסוגלים לייצר תמונה תלת ממדית באירועי ספורט עם מספר קטן של מצלמות, ולייצר בעצם מציאות שלא הייתה קיימת קודם לכן ומתאפשרת רק באמצעות הדיגיטליזיה והעיבוד שלה בזמן אמת.

 

"אולי הדבר הפופולרי ביותר לדבר עליו היום הוא רחפנים ורכבים אוטונומיים, אבל גם בתהליכים פנימיים של חברות, כמו אצלנו, עושים דיגטליזציה ואוטומציה לתהליכי פיתוח: התהליכים מתקצרים, המוצרים טובים יותר ואנחנו מסוגלים לייצר בזול יותר ולהגיע לשוק מוקדם יותר".

 

גרטי הסביר כי "הרבה מהטכנולוגיה של אינטל מפותחת כאן בישראל, במגוון רחב של תחומים: מיחשוב, תקשרות, בינה מלאכותית סייבר וייצור בטכנולוגיות מתקדמות. אנחנו עסוקים רבות, למשל, בהגדלת מעגלי התעסוקה של העובדים בתעשיית ההייטק. 75% מהספקים שלנו, למשל, היו מסדר גודל קטן ובינוני. ההשקעות שלנו כאן ייצרו GDP עצום למדינה, ובכל ימינו כאן אינטל שילמה מס כי אנחנו מאמינים שזה הדבר הנכון לעשות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x