ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התעשייה

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "המאבק על התעשייה הופך להיות מאבק פוליטי חשוב"

צחי כהן, המשנה למנכ"ל ומנהל החטיבה העסקית, בוועידת כלכליסט: "על ישראל מוטלת האחריות לתמוך בתעשייה המקומית וליצור תשתיות מתאימות לצמיחה. על חברות התעשייה מוטלת האחריות למצוא את הדרך להפוך את עצמן לתחרותיות יותר בזירה הגלובלית וזה בהחלט אפשרי"

רן אברמסון 17:2526.03.19

 

 

"אני מבקש להפריך את הטענות האבסורדיות על כך שהתעשייה הישראלית אינה הכרחית כבעבר. התעשייה הישראלית, היא העבר, הווה והעתיד שלנו", כך אמר הבוקר המשנה למנכ"ל בנק הפועלים ומנהל החטיבה העסקית צחי כהן בוועידת התעשייה של כלכליסט, הבוקר בתל אביב. "בכוונתנו לתמוך בתעשייה הישראלית ולחזק אותה כי בלי תעשייה אין כלכלה", הוסיף כהן. "לצערי, כשחושבים על הישגי הכלכלה הישראלית חושבים בעיקר על "הסטארט-אפ ניישן" על מעמדה של ישראל בתעשיית הטכנולוגיה ולא על התעשייה המסורתית והיכולות שלה. תפיסה זו ממעיטה מערך התעשייה המקומית בישראל והפוטנציאל שהיא מגלמת בתוכה".

 

כהן התייחס להשפעת ההייטק על התעשייה. "התמורות הטכנולוגיות שינו בצורה משמעותית את אופייה ומעמדה של התעשייה המסורתית. מהפיכת ההייטק השפיעה על הכלכלה הישראלית בצורה מהותית יותר מאשר על כלכלות אחרות", הסביר כהן. "עם השנים יצרה המהפכה הטכנולוגית משק ישראלי עם תעשייה דואלית: מצד אחד, תעשייה טכנולוגית פורחת ומובילה בזירה הגלובלית ומצד שני תעשייה מסורתית שנתפסת ככזו שמתקשה ליצור לעצמה יתרונות. יש כאלה שאף שואלים את עצמם, מדוע בעידן של כפר גלובלי, כל כך חשוב שתהיה תעשייה מקומית במשק הישראלי?", הציב כהן שאלה, שעליה הוא ענה מיד. "היקף היצור התעשייתי בישראל נמצא במגמת עלייה במונחים אבסולוטיים. אם בשנת 1995 היקף הייצור התעשייתי עמד על כ-40 מיליארד שקל בשנת 2018 הוא הגיע לכ- 127 מיליארד שקלים. היקף הייצור התעשייתי זינק פי שלושה בעשורים האחרונים", הצהיר כהן, שסייג את דבריו, "לעומת זאת כאחוז מהתוצר המגמה הפוכה. התוצר התעשייתי במגמת שחיקה, בעיקר בגלל עליית המשקל של ענף הפיננסים, הביטוח, ונדל"ן כאחוז מהתוצר".

 

צחי כהן צחי כהן צילום: עמית שעל

 

כהן הרחיב בעניין: "משקל הייצור התעשייתי כאחוז מהתוצר הולך וקטן בצורה משמעותית במרבית הכלכלות המפותחות. הדבר קורה בעיקר כתוצאה ממרכיב השכר שיוצר יתרון משמעותי למדינות המתפתחות. התעשיינים במדינת ישראל נאלצים להתמודד עם אתגרים נוספים יותר מאשר במדינות מערביות אחרות בשל סוגיות כגון: גידול בעלויות הייצור, ייסוף בשער החליפין וחסמים רבים אחרים".

 

על המשמעות הפוליטית של המגמות הללו אמר כהן, ש"אם בעבר נראה שהמדינות המפותחות השלימו עם המעבר של התעשייה המסורתית למדינות המתפתחות, בשנים האחרונות, המאבק על התעשייה הופך להיות מאבק פוליטי חשוב. יותר ויותר מנהיגים מבינים את החשיבות של תעשייה לכלכלה יציבה וברת קיימא. מאבקי הסחר בין ארה"ב לסין הם הדוגמה הבולטת לכך ובתפיסתו של הנשיא טראמפ, זו נקודה מאד כואבת. מדוע ארה"ב אינה מסתפקת בעודף הקיים בחשבון השירותים מול סין? התשובה היא שבוושינגטון מבינים שדווקא התעשיות הן שיוצרות את המשרות. זה נכון גם לישראל", פסק כהן.

 

"חשוב לזכור שהמשק הישראלי לא תמיד היה ולא תמיד יהיה במצב של גאות כלכלית ותעסוקה מלאה. לא כולם יכולים להשתלב בתעשיות מתקדמות, ומגזר השירותים לא מייצר תעסוקה ברמה מספקת. יתרה מכך, תעשיית ההייטק חייבת תעשייה יצרנית יציבה לפיתוח ותמיכה ביכולות הייצור שלה. שנית, הניסיון שלנו מלמד כי גם חברות בתחום התעשייה המקומית יכולות לפתח לעצמן יתרונות בזירה הגלובלית. במהלך השנים נחשפנו לדוגמאות מעוררות השראה בדמות חברות ישראליות שמצליחות לתת פייט לכל חברה בינלאומית", הוא הסביר. באשר לתפקידה של המדינה בשימור התעשייה אמר כהן "כי על מדינת ישראל מוטלת האחריות לתמוך בתעשייה המקומית וליצור תשתיות מתאימות לצמיחה. על חברות התעשייה מוטלת האחריות למצוא את הדרך להפוך את עצמן לתחרותיות יותר בזירה הגלובלית וזה בהחלט אפשרי".

 

כהן מנה 5 תנאים להצלחת חברה תעשייתית: חדשנות מבדלת, אוטומציה וניהול רזה, שימוש יעיל במשאבים, מיתוג אטרקטיבי ומימון.

 

על העקרון האחרון, שאותו הוא מכיר מקרוב מתוקף תפקידו, אמר כהן ש"מימון הוא חלק חשוב ביכולת של חברה לצמוח. בשנים האחרונות גם כלי המימון התפתחו בצורה משמעותית. מימון אפקטיבי נותן גמישות ויכולת לחברה להשקיע ולהתפתח ומצד שני שומר לה תזרים פנוי להתמודדות עם קשיים ומכשולים בהתנהלות השוטפת. זאת, כמובן בהנחה שמדובר ברמת מימון סבירה אותה החברה יכולה לשאת בתנאים כלכליים משתנים". כהן סיכם את דבריו בקביעה כי על חברות התעשייה המסורתית לאמץ הלך חשיבה הרווח בחברות טכנולוגיה חדשניות. "האתגר של חברות הלואו טק הוא לחשוב כמו בהייטק", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x