טלרד תקים רשתות אינטרנט בשתי מדינות באפריקה ובאסיה ב-16.5 מיליון דולר
החברה שבשליטת קרן פורטיסימו תפרוש רשתות תקשורת במדינה באסיה בהיקף כספי של 11.5 מיליון דולר, ובמדינה באפריקה ב-5 מילון דולר; הרשתות יספקו אינטרנט מהיר למוסדות, ארגונים ולקוחות פרטיים
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
טלרד נטוורקס, שבעלת המניות העיקרית בה היא קרן פורטיסימו (41.5%), חתמה על שתי עסקאות בהיקף של 16.5 מיליון דולר באסיה ובאפריקה. לפי ההסכם שעליו דיווחה הבוקר (א') החברה, היא תפרוש רשתות תקשורת בטכנולוגיית LTE מפרי פיתוחה. מניית טלרד קופצת הבוקר בבורסה בת"א ב-5%, למחיר המגלם לחברה שווי שוק של 123 מיליון שקל.
- טלרד שבשליטת קרן פורטיסימו במגעים לרכישת השליטה באמנת
- טלרד: חוזה של 22 מיליון ד' להקמת רשת אינטרנט בארה"ב
- יובל כהן הדגים בטלרד את אמנות המכירה בשיא
במסגרת העסקה הראשונה, תבצע טלרד במדינה באסיה פרויקט בהיקף כספי של כ-11.5 מיליון דולר. הפרויקט יימשך מספר שנים, כאשר בידי טלרד מצויה כבר הזמנה של כ-3 מיליון דולר לשלב הראשון שצפוי להתבצע בשנה הקרובה. שלב זה יכלול פרישת רשת תקשורת בעיר הבירה של המדינה, למתן שרותי אינטרנט מהיר למגוון משתמשי קצה כגון חברות, פרטיים ומוסדות נוספים. החברה צפויה לקבל מקדמה בשבועות הקרובים ולהתחיל במימוש מיידי של הפרוייקט.
במסגרת העסקה השנייה תבצע טלרד במדינה באפריקה פרויקט בהיקף כספי של כ-5 מיליון דולר, לפרישת רשת שתשמש ארגונים כגון בתי ספר ומוסדות רפואיים. החברה צפויה לקבל בשבועות הקרובים מקדמה משמעותית, שתאפשר ביצוע מהיר של הפרויקט בתוך ארבעה חודשים. לפרויקט זה צפויים שלבים נוספים שיכללו חיבור אוניברסיטאות ועוד מוסדות.
בחברה הדגישו כי הירידה במכירות שנרשמה ב-2018 הושפעה מגידול חד פעמי בהכנסות בהיקף של 170 מיליון שקל במהלך 2017. כמו כן, ציינו שם כי השיפור ברווח הנקי נבע גם מהכרה בגביית חובות עבר שנרשמה בשנה שחלפה. לפי הערכה גם ב-2019 צפויה החברה לרשום הכרה בהכנסות מפרוייקטי שביצעה בעבר.
בשנה שעברה סבלה החברה מהכבדה רגולטורית בארה"ב שקשורה במדיניות הקצאת התדרים. הרשויות הקפיאו חלוקת תדרים
שדרושים לטלרד כדי לפרוס רשתות שמציעות חיבור אינטרנט בפס רחב לישובים מרוחקים. התוכנית החדשה מתעכבת ומשפיעה לשלילה על טלרד, שכן זו זקוקה לתדרים כדי לפרוס את מערכות האינטרנט האלחוטי בפס רחב שהיא מייצרת.
מנכ"ל החברה, רן בוקשפן, מעריך בהקשר זה כי "בשנת 2019 החברה תשוב לזכות בפרויקטים בשוק בצפון אמריקה בהיקפים גדולים יותר, שוק שבו נרשמה בשנה האחרונה האטה מסיבות רגולטוריות שצפויות להיפתר".