$
פרסום ושיווק

סוף לסכסוך על יפאורה: נחתם הסכם פשרה בין קרור לכלל תעשיות

הסכסוך בין לן בלווטניק מכלל תעשיות לרוני גת ושלמה רודב מקרור, פרץ על רקע הנפקתה של כלל משקאות אשתקד -בפשרה נקבעו הסכמות על זכויות כלל על מינוי וכהונת דירקטורים, זאת על רקע ירידה של 17.5% ברווח הנקי של יאפורה ב-2018; מחלוקת נוספת של קרור שהסתיימה היא עם שותפותיה לייצור המותג תפוגן - כל החברות משכו את תביעותיהן

נורית קדוש 14:4721.03.19

מחלוקת בת 3 שנים בין השותפים בחברת המשקאות יפאורה, אשר הסלימה בחודשים האחרונים לסכסוך עמוק, הסתיימה עם חתימת קרור, כלל תעשיות וכלל משקאות על הסכם פשרה.

 

 

הסכסוך בין לן בלווטניק מכלל תעשיות לבין רוני גת ושלמה רודב מקרור, פרץ על רקע הנפקתה של כלל משקאות בשנה שעברה, שנעשתה אחרי שבלווטניק נכשל בניסיונו למכור את החזקות המיעוט ביפאורה לקרור.

 

מימין לן בלווטניק הבעלים של כלל תעשיות ושלמה רודב מבעלי השליטה ביפאורה מימין לן בלווטניק הבעלים של כלל תעשיות ושלמה רודב מבעלי השליטה ביפאורה צילום: יח"צ, אלדד רפאלי

 

במסגרת הפשרה נקבעו הסכמות בנוגע לזכויות כלל משקאות למינוי דירקטורים ביפאורה ולהצבעה באסיפות הכלליות במשותף באותה דרך. עוד נקבע כי ככל שיפקע ההסכם, כלל משקאות תהיה זכאית לכך שבדירקטוריון יפאורה יכהן דירקטור אחד מטעמה. החתימה על הסכם הפשרה כלל התחייבות הצדדים לויתורים הדדיים על כל תביעה וטענה שיהיו להם. קרור מחזיקה ב-70% מחברת יפאורה, כלל תעשיות מחזיקה באמצעות כלל משקאות שהקימה בשנה החולפת ב-30.5% מהחברה.

 

הצדדים הגיעו להסכם בתום שנה מאתגרת אותה חתמה יפאורה עם ירידה של 17.5% ברווח הנקי, שהסתכם ב- 106 מיליון שקל. הירידה החדה ברווח הנקי נגרמה בעיקר על רק הפרשה שביצעה החברה על רקע קנס בגובה 13 מיליון שקל שספגה החברה, זאת על רקע אי עמידתה ביעדי האיסוף והמיחזור של מיכלי משקה גדולים שבוצעו עבורן על-ידי תאגיד אל"ה. בנוסף, התמודדה החברה עם עליה של 4.7% בהוצאות מכירה ושיווק, בעיקר בשל עליית שכר המינימום.

 

העליה בהוצאות, בשנה בה צמחו מכירות החברה ב-1% בלבד ל-958 מיליון שקל, לצד שחיקת הרווחיות הגולמית ל-45% מהמכירות (לעומת 46% ב-2017), הצניחו את הרווח התפעולי ב-17.9% ושחקו את הרוווחיות התפעולית ל-14% מהמכירות לעומת 18% ב-2017.

 

החברה צופה כי הקפאון בשוק המשקאות הקלים, עלול להתעצם בשנים הקרובות. זאת על רקע כניסת תקנות סימון המוצרים המזיקים לתוקף ב-2020. הערכתה היא שסימון המשקאות הממותקים בסמל אדום צפויה להשפיע על צריכת משקאות קלים כך שהביקוש למוצרים עשוי לעלות או לרדת, בהתאם לרמות תכולת הסוכר במשקאות השונים. על רקע זה, נערכת יפאורה ליישום ההמלצות, בין היתר, באמצעות בחינת אפשרויות הפחתת תכולת הסוכר במשקאות שונים או פיתוח משקאות נוספים עם רמות תכולת סוכר נמוכות יותר.

 

המותג תפוגן המותג תפוגן צילום: יסמין ואריה צלמים

 

 

מחלוקת נוספת של קרור הסתיימה

 

בחודש שעבר הגיע לקיצו סכסוך עסקי נוסף שניהלה קרור מאז 2015 עם שותפיה בחברה לייצור טוגני תפוח אדמה, תחת מותג תפוגן. ברקע הדברים, הצעה שהגישו לקרור בפברואר 2015 שותפיה של קרור: תופאפ תעשיות ושיר שרון אחזקות.

השניים הציעו לקרור לרכוש את חלקם של שני השותפים במסגרת זכות סירוב ראשונית המוקנית לה, אך ציינו כי אם לא תרכוש את חלקם, ימכרו אותו לצד שלישי.

 

קרור דחתה את הדרישה לחייבה לרכוש את חלקם של שני השותפים, הגישה הצעה לרכישת חלקה של תופאפ ובהמשך הגישה תביעה לבית המשפט המחוזי בבקשה שיקבע כי הדרישה אינה עולה בקנה אחד עם ההסכם שנחתם בין הצדדים ולאשר חלוקת דיבידנד בגובה 35 מיליון שקל.

 

בית המשפט קיבל את טענת קרור, ביחס לכך שאין לחייבה לרכוש את חלקם של שני השותפים, אולם קבע כי חלוקת הדיבידנד לא הוכרזה כדין. בחודש שעבר החליטו קרור ובעלי המניות האחרים בתפוגן, בהמלצת בית המשפט העליון בפניו נדונו הערעורים ההדדיים, למשוך באופן הדדי את הערעורים, ללא צו להוצאות, ובכך לסיים את ההליכים.

 

בתוך כך, בחודשים הקרובים צפויה תפוגן להוציא לפועל תוכנית לחידוש קווי הייצור והגדלת כושר הייצור של תחום הטוגנים. זאת למרות שהחברה צייינה כי הסרת המכסים או פתיחת מכסות פטורות ממכס ליבוא טוגני צ'יפס עלולה להשפיע לרעה על תוצאות הפעילות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x