ארז קמיניץ: "עולם ההקלות בבנייה הוא פתח לשחיתות ברשויות המקומיות"
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה בירך על יוזמת מינהל התכנון לבטל את ההקלות. "עם זאת הדבר יצריך הוראת מעבר מורכבת", הדגיש. הוא מקווה שהכנסת הבאה תחוקק את החוק שיחייב בעלי קרקע פרטית לבנות שימושים ציבוריים עבור הרשות המקומית בתוך בנייני מגורים ומשרדים
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (אזרחי) עו"ד ארז קמיניץ, ברך הבוקר (ג') על כוונת מינהל התכנון לבטל את ההקלות בבנייה (הקלות שבס-כחלון)- המקנות תוספת זכויות בנייה בשלב הוצאת היתר הבנייה - לאחר הבחירות.
- רעידת אדמה: מינהל התכנון דורש לבטל ההקלות לתוספת דירות בתוכניות שאושרו
- המהפכה של זאב בילסקי: הקלות שבס בדרך לביטול
- ביטול הקלות שבס-כחלון: המרוויחים והנפגעים העיקריים
"עולם ההקלות הוא פתח לתופעות של שחיתות ברשויות המקומיות. כשבוחנים החלטות של ועדת תכנון מקומית, קשה להסביר הרבה פעמים למה התקבלה החלטה כזו ולא אחרת", אמר במהלך שיחה עם עו"ד צבי שוב ביום העיון בנושא תכנון ובנייה של הניוזלטר המשפטי "עו"ד על נדל"ן" ביוזמת משרד עו"ד צבי שוב.
במסגרת הליך ההקלות הקיים כיום, יכולה ועדת תכנון של הרשות המקומית לאשר ליזם תוספת של עד 20% בשטחי הבנייה למגורים, ותוספת של עד 30% במספר הדירות. "אנחנו כמשפטנים לא אוהבים את תהליך ההקלות, גם המתכננים לא אוהבים שמשנים להם תוכניות בשלב הרישוי. לכן אני מברך על יוזמת מינהל התכנון לבטל את ההקלות. עם זאת הדבר יצריך הוראת מעבר מורכבת", אמר קמיניץ.
קמיניץ התייחס גם למחלוקות הקיימות כיום בסוגיית ה"קומה המבונה" - יוזמת חקיקה של משרד המשפטים המבקשת לחייב בעלי קרקע פרטית לבנות שימושים ציבוריים עבור הרשות המקומית בתוך בנייני מגורים ומשרדים: "ב-2040 נהיה כאן 16-15מיליון איש. זה אומר שהיינו חייבים להתחיל לבנות לגובה אתמול. וכשאנחנו מצופפים את הבנייה נשאלת השאלה איפה יהיו שטחי הציבור. אין דרך אחרת אלא להכניס את הצרכים הציבוריים - גני ילדים, בתי ספר, בתי כנסת, לתוך בנייני המגורים והמשרדים. השאלה שעלתה היא מי יישא בעלויות הבנייה. אנחנו חשבנו שראוי שהיזם והרשות יתחלקו בבנייה חצי חצי. היזמים כמובן חשבו שהבנייה כולה צריכה להיות על חשבון הרשות. נסיונות להגיע לפשרה לא צלחו והכנסת נמנעה מלחוקק. אני מקווה שהכנסת הבאה תחוקק את החוק כי אין לנו ברירה".